Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Juustoiset selleriranskalaiset ja dippi

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Ranskikset syntyvät myös aromikkaasta juuriselleristä. Uunissa paahdetut valkosipulit maustavat dippikastikkeen.

Ainekset

400 g
Juuriselleriä
2 rkl
Oliiviöljyä

Juustomausteseos

1 dl
Parmesaaniraastetta
1 tl
Kuivattua rosmariinia
1/2 tl
Chilimausteseosta myllystä

Paahdettu valkosipulidippi

6 kpl
Valkosipulinkynttä
1 rkl
Oliiviöljyä
1 1/2 dl
Majoneesia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja leikkaa juuriselleri ohuiksi pitkiksi tikuiksi. Levitä juurekset uunipannulle ja pirskota päälle oliiviöljy. Kuori valkosipulinkynnet dippiä varten ja nosta folioarkille. Valuta pinnalle oliiviöljy. Kääri folionyytin sisään. Nosta käärö juuresten viereen. Paahda juurestikkuja 225-asteisessa uunissa ensin 15 minuuttia.
Ota uunista ja kääntele hieman. Poista valkosipulinyytti ja anna jäähtyä. Sekoita juustomausteseoksen ainekset. Ripottele juureksien päälle. Jatka paahtamista vielä 5–7 minuuttia kunnes juusto saa hieman väriä.
Murskaa valkosipulinkynnet haarukalla ja sekoita majoneesin joukkoon. Tarjoa ranskisten dippikastikkeena.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.8.2016
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

380

1591

39,5 g

3,3 g

4,8 g

3,8 g

3,0 g

1,8 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl Parmesaaniraastetta,

1 tl Kuivattua rosmariinia,

0,5 tl Chilimausteseosta myllystä,

Valkosipulinkynttä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli