Juustoiset selleriranskalaiset ja dippi | Dippikastikkeet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Juustoiset selleriranskalaiset ja dippi

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Ranskikset syntyvät myös aromikkaasta juuriselleristä. Uunissa paahdetut valkosipulit maustavat dippikastikkeen.

Ruokavaliot

Ainekset

400 g
Juuriselleriä
2 rkl
Oliiviöljyä

juustomausteseos

1 dl
Parmesaaniraastetta
1 tl
Kuivattua rosmariinia
1/2 tl
Chilimausteseosta myllystä

paahdettu valkosipulidippi

6 kpl
Valkosipulinkynttä
1 rkl
Oliiviöljyä
1 1/2 dl
Majoneesia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja leikkaa juuriselleri ohuiksi pitkiksi tikuiksi. Levitä juurekset uunipannulle ja pirskota päälle oliiviöljy. Kuori valkosipulinkynnet dippiä varten ja nosta folioarkille. Valuta pinnalle oliiviöljy. Kääri folionyytin sisään. Nosta käärö juuresten viereen. Paahda juurestikkuja 225-asteisessa uunissa ensin 15 minuuttia.
Ota uunista ja kääntele hieman. Poista valkosipulinyytti ja anna jäähtyä. Sekoita juustomausteseoksen ainekset. Ripottele juureksien päälle. Jatka paahtamista vielä 5–7 minuuttia kunnes juusto saa hieman väriä.
Murskaa valkosipulinkynnet haarukalla ja sekoita majoneesin joukkoon. Tarjoa ranskisten dippikastikkeena.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.8.2016
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1591

380

39,5 g

3,3 g

4,8 g

3,8 g

3,0 g

1,8 g

0,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl Parmesaaniraastetta,

1 tl Kuivattua rosmariinia,

0,5 tl Chilimausteseosta myllystä,

Valkosipulinkynttä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli