Juustoiset selleriranskalaiset ja dippi

Ranskikset syntyvät myös aromikkaasta juuriselleristä. Uunissa paahdetut valkosipulit maustavat dippikastikkeen.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 gjuuriselleriä
2 rkloliiviöljyä

Juustomausteseos

1 dlparmesaaniraastetta
1 tlkuivattua rosmariinia
1/2 tlchilimausteseosta myllystä

Paahdettu valkosipulidippi

6 kplvalkosipulinkynttä
1 rkloliiviöljyä
1 1/2 dlmajoneesia

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja leikkaa juuriselleri ohuiksi pitkiksi tikuiksi. Levitä juurekset uunipannulle ja pirskota päälle oliiviöljy. Kuori valkosipulinkynnet dippiä varten ja nosta folioarkille. Valuta pinnalle oliiviöljy. Kääri folionyytin sisään. Nosta käärö juuresten viereen. Paahda juurestikkuja 225-asteisessa uunissa ensin 15 minuuttia.
    Ota uunista ja kääntele hieman. Poista valkosipulinyytti ja anna jäähtyä. Sekoita juustomausteseoksen ainekset. Ripottele juureksien päälle. Jatka paahtamista vielä 5–7 minuuttia kunnes juusto saa hieman väriä.
    Murskaa valkosipulinkynnet haarukalla ja sekoita majoneesin joukkoon. Tarjoa ranskisten dippikastikkeena.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl Parmesaaniraastetta, 1 tl Kuivattua rosmariinia, 0,5 tl Chilimausteseosta myllystä, Valkosipulinkynttä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä