Kuori ja leikkaa juuriselleri ohuiksi pitkiksi tikuiksi. Levitä juurekset uunipannulle ja pirskota päälle oliiviöljy. Kuori valkosipulinkynnet dippiä varten ja nosta folioarkille. Valuta pinnalle oliiviöljy. Kääri folionyytin sisään. Nosta käärö juuresten viereen. Paahda juurestikkuja 225-asteisessa uunissa ensin 15 minuuttia.
Ota uunista ja kääntele hieman. Poista valkosipulinyytti ja anna jäähtyä. Sekoita juustomausteseoksen ainekset. Ripottele juureksien päälle. Jatka paahtamista vielä 5–7 minuuttia kunnes juusto saa hieman väriä.
Murskaa valkosipulinkynnet haarukalla ja sekoita majoneesin joukkoon. Tarjoa ranskisten dippikastikkeena.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
380
1591
39,5 g
3,3 g
4,8 g
3,8 g
3,0 g
1,8 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 dl Parmesaaniraastetta,
1 tl Kuivattua rosmariinia,
0,5 tl Chilimausteseosta myllystä,
Valkosipulinkynttä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli