Juustoiset selleriranskalaiset ja dippi - Yhteishyvä

Juustoiset selleriranskalaiset ja dippi

???
Annokset
4
Ruokavalio
Ranskikset syntyvät myös aromikkaasta juuriselleristä. Uunissa paahdetut valkosipulit maustavat dippikastikkeen.
Jaa Somessa

Ainekset

400 g
Juuriselleriä
2 rkl
Oliiviöljyä

JUUSTOMAUSTESEOS

1 dl
Parmesaaniraastetta
1 tl
Kuivattua rosmariinia
1/2 tl
Chilimausteseosta myllystä

PAAHDETTU VALKOSIPULIDIPPI

6 kpl
Valkosipulinkynttä
1 rkl
Oliiviöljyä
1 1/2 dl
Majoneesia

Näin teet

1

Kuori ja leikkaa juuriselleri ohuiksi pitkiksi tikuiksi. Levitä juurekset uunipannulle ja pirskota päälle oliiviöljy. Kuori valkosipulinkynnet dippiä varten ja nosta folioarkille. Valuta pinnalle oliiviöljy. Kääri folionyytin sisään. Nosta käärö juuresten viereen. Paahda juurestikkuja 225-asteisessa uunissa ensin 15 minuuttia.
Ota uunista ja kääntele hieman. Poista valkosipulinyytti ja anna jäähtyä. Sekoita juustomausteseoksen ainekset. Ripottele juureksien päälle. Jatka paahtamista vielä 5–7 minuuttia kunnes juusto saa hieman väriä.
Murskaa valkosipulinkynnet haarukalla ja sekoita majoneesin joukkoon. Tarjoa ranskisten dippikastikkeena.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.8.2016
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja5 g19 g
Proteiinia2 g7 g
Rasvaa40 g158 g
Kuituja3 g12 g
Energiaa kj1591 6364
Energiaa kcal380 1520

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 dl Parmesaaniraastetta

  • 1 tl Kuivattua rosmariinia

  • 0,5 tl Chilimausteseosta myllystä

  • Valkosipulinkynttä

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja5 g19 g
Proteiinia2 g7 g
Rasvaa40 g158 g
Kuituja3 g12 g
Energiaa kj1591 6364
Energiaa kcal380 1520

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 dl Parmesaaniraastetta

  • 1 tl Kuivattua rosmariinia

  • 0,5 tl Chilimausteseosta myllystä

  • Valkosipulinkynttä

Resepti
Katri Schröder

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.