Juustoiset sienipuustit
Kappaleita
16
Ainekset
50 g
Hiivaa
5 dl
Omenamehua
2 tl
Suolaa
1 1/2 dl
Kauraleseitä
3/4 g
Juoksevaa margariinia
12 dl
Rouheisia sämpyläjauhoja
TÄYTE:
100 g
Valkosipulituorejuustoa
100 g
Herkkusieniä
VOITELUUN:
1 kpl
Kananmuna
Näin teet
1
Liuota hiiva kädenlämpöiseen mehuun. Lisää suola, kauraleseet ja margariini. Alusta jauhojen kanssa taikinaksi. Peitä taikina liinalla ja kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa. Kauli kohonnut taikina levyksi ja levitä sille tasaisesti tuorejuustoa. Hienonna sienet ja levitä tuorejuuston päälle. Kääri taikina rullalle ja leikkaa paloiksi. Kohota sämpylöitä peitettynä noin 20 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele sämpylät munalla ja paista 12-15 minuuttia. Puustit maistuvat parhaimmilta lämpiminä ja samana päivänä tarjoiltuna.
Resepti
Krista Niiniharju
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.9.2008
Muokattu: 15.11.2018