Juustoiset sienipuustit

Nappaa talteen!
| 50 g | hiivaa |
| 5 dl | omenamehua |
| 2 tl | suolaa |
| 1 1/2 dl | kauraleseitä |
| 3/4 g | juoksevaa margariinia |
| 12 dl | rouheisia sämpyläjauhoja |
| Täyte: | |
|---|---|
| 100 g | valkosipulituorejuustoa |
| 100 g | herkkusieniä |
| Voiteluun: | |
| 1 kpl | kananmuna |
- 1.
Liuota hiiva kädenlämpöiseen mehuun. Lisää suola, kauraleseet ja margariini. Alusta jauhojen kanssa taikinaksi. Peitä taikina liinalla ja kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa. Kauli kohonnut taikina levyksi ja levitä sille tasaisesti tuorejuustoa. Hienonna sienet ja levitä tuorejuuston päälle. Kääri taikina rullalle ja leikkaa paloiksi. Kohota sämpylöitä peitettynä noin 20 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele sämpylät munalla ja paista 12-15 minuuttia. Puustit maistuvat parhaimmilta lämpiminä ja samana päivänä tarjoiltuna.
Juustoiset sienipuustit
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 50 g | hiivaa |
| 5 dl | omenamehua |
| 2 tl | suolaa |
| 1 1/2 dl | kauraleseitä |
| 3/4 g | juoksevaa margariinia |
| 12 dl | rouheisia sämpyläjauhoja |
Täyte: | |
| 100 g | valkosipulituorejuustoa |
| 100 g | herkkusieniä |
Voiteluun: | |
| 1 kpl | kananmuna |
Valmistus
- 1
Liuota hiiva kädenlämpöiseen mehuun. Lisää suola, kauraleseet ja margariini. Alusta jauhojen kanssa taikinaksi. Peitä taikina liinalla ja kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa. Kauli kohonnut taikina levyksi ja levitä sille tasaisesti tuorejuustoa. Hienonna sienet ja levitä tuorejuuston päälle. Kääri taikina rullalle ja leikkaa paloiksi. Kohota sämpylöitä peitettynä noin 20 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele sämpylät munalla ja paista 12-15 minuuttia. Puustit maistuvat parhaimmilta lämpiminä ja samana päivänä tarjoiltuna.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























