Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Juustokranssi

Juustokranssi

timer-icon15 min
Fork and knife
7 Annosta
Fork and knife
7 Annosta
Kokoa uudenlainen juustotarjotin kranssin muotoon. Korista näyttäväksi karpaloilla, omenoilla ja pähkinöillä. Tarjoa kirpeänmakean karpalo-balsamicokastikkeen kera.

Ruokavaliot

Ainekset

600 g
(esim. leipäjuustoa, mustaleima emmentalia, sinihomejuustoa ja cheddaria)

karpalo-balsamicokastike

200 g
Karpaloita
1 dl
Vettä
4 rkl
Fariinisokeria
2 rkl
Balsamicoa
Suolaa

lisäksi

1 kpl
Omena
1 dl
Pähkinöitä
1 dl
Karpaloita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Keitä kastike. Pane karpalot ja vesi kattilaan, keitä noin 7 minuuttia. Siivilöi karpalot painellen kulhoon ja kaada mehu takaisin kattilaan. Lisää sokeri, balsamico ja ripaus suolaa. Keitä noin 5 minuuttia. Anna kastikkeen jäähtyä. Lisää halutessasi muutama kokonainen karpalo kastikkeeseen.

Ota juustot huoneenlämpöön noin tunti ennen tarjoamista. Paloittele ja asettele kranssin muotoon. Koristele kranssi omenalohkoilla, pähkinöillä ja karpaloilla.

Lue lisäÄ

Yllättävä yhdistelmä juustotarjotimelle! Kokeile

2

Ota juustot huoneenlämpöön noin tunti ennen tarjoamista. Paloittele ja asettele kranssin muotoon. Koristele kranssi omenalohkoilla, pähkinöillä ja karpaloilla.

600 g
(esim. leipäjuustoa, mustaleima emmentalia, sinihomejuustoa ja cheddaria)
1 kpl
Omena
1 dl
Pähkinöitä
1 dl
Karpaloita
Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Päivi Ristell
Julkaistu: 15.11.2017
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

107

446

5,9 g

0,4 g

9,7 g

9,7 g

3,1 g

1,4 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

600 g (esim, leipäjuustoa, mustaleima emmentalia, sinihomejuustoa ja cheddaria),

1 dl Vettä,

Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli