Juustokranssi

arvosana5/5

(1)arvio
8 Annosta

Noin 1,5 tuntia (josta 15 min aktiivista)

Kokoa uudenlainen juustotarjotin kranssin muotoon. Korista näyttäväksi karpaloilla, omenoilla ja pähkinöillä. Tarjoa kirpeänmakean karpalo-balsamicokastikkeen kera.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
200 gleipäjuustoa
200 gcheddaria
125 gsinihomejuustoa
150 gvalkohomejuustoa

Karpalo-balsamicokastike

200 gkarpaloita
1 dlvettä
4 rklfariinisokeria
2 rklbalsamicoa
suolaa

Lisäksi

1 kplomena
1 dlpähkinäsekoitusta
1 dlkarpaloita

Valmistus

  1. 1

    Ota juustot huoneenlämpöön noin tunti ennen tarjoamista.

    MääräAinesosa
    200 gleipäjuustoa
    200 gcheddaria
    125 gsinihomejuustoa
    150 gvalkohomejuustoa
  2. 2

    Keitä kastike. Pane karpalot ja vesi kattilaan, keitä noin 10 minuuttia. Siivilöi karpalot painellen kulhoon ja kaada mehu takaisin kattilaan. Lisää sokeri, balsamico ja ripaus suolaa. Keitä noin 5 minuuttia. Anna kastikkeen jäähtyä. Lisää halutessasi muutama kokonainen karpalo kastikkeeseen.

    MääräAinesosa
    200 gkarpaloita
    1 dlvettä
    4 rklfariinisokeria
    2 rklbalsamicoa
    suolaa
  3. 3

    Paloittele juustot suupalan kokoisiksi kuutioiksi ja asettele kranssin muotoon. Huuhtele ja viipaloi tai lohko omena. Koristele kranssi omenalla, pähkinöillä ja karpaloilla.

    MääräAinesosa
    1 kplomena
    1 dlpähkinäsekoitusta
    1 dlkarpaloita

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl Vettä, Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Päivi Ristell
24.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä