Juustosämpylät | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Juustosämpylät

Fork and knife
24 Kappaletta
Fork and knife
24 Kappaletta

Ainekset

5 dl
Vettä tai maitoa
50 g
Hiivaa
1 1/2 tl
Suolaa
2 rkl
Sokeria
2 dl
Juustoraastetta
1/2 dl
Öljyä
11 - 12 dl
Hiivaleipäjauhoja

voiteluun

Muna

pinnalle

1 dl
Juustoraastetta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon tai veteen. Lisää suola, sokeri, juustoraaste ja öljy ja alusta taikinaksi jauhoilla. Taikina saa jäädä aavistuksen pehmeäksi. Anna taikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa. Jaa taikina kahteen osaan ja leivo palat tangoiksi. Leikkaa tangot tasakokoisiksi paloiksi ja nosta leivinpaperoidulle pellille leikkauspinta ylöspäin. Kohota sämpylät kaksinkertaisiksi. Voitele sämpylöiden pinnat munalla ja ripottele päälle juustoraaste. Paista 225 asteessa 12–14 minuuttia.

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 1.3.2007
Muokattu: 13.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.