Sekoita jauhot, osa juustoraasteesta (2 dl), leivinjauhe ja suola kulhossa. Sekoita kermaviili ja öljy nopeasti joukkoon.
Jaa taikina kahteen osaan. Pyöritä palloiksi ja kauli taikina jauhotetulla alustalla noin 1 cm:n paksuiseksi ympyräksi. Leikkaa taikinapyörällä tai veitsellä 6 osaan kolmion muotoisiksi paloiksi.
Riko munan rakenne esimerkiksi lasissa. Sekoita puolet munasta ja loput juustoraasteesta keskenään. Laita muna-juustotäytettä jokaisen kolmion leveämpään päähän. Rullaa sarviksi leveästä päästä aloittaen.
Nosta sarvet leivinpaperille pellille. Voitele lopulla munalla. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes sarvet ovat pinnalta hieman ruskistuneet.
Hyvästi hävikki: Raasta taikinaan jääkaappiin jääneet juustonkannikat.
Hyvästi hävikki: Kermaviilin tilalla voit käyttää maitorahkaa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
174
727
9,3 g
3,2 g
13,7 g
1,1 g
1,0 g
8,1 g
0,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli