Juustosarvet
30 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Uunituoreet kermaviilipohjaiset juustosarvet valmistuvat käden käänteessä, sillä ainekset vain sekoitetaan keskenään ilman vaivausta. Mehevän taikinan ja juustosisuksen yhdistelmä on vastustamaton!
| 4 dl | vehnäjauhoa tai hiivaleipäjauhoja |
| 175 g | (1 ps) juustoraastetta |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 200 g | (1 prk) kermaviiliä |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 1 kpl | kananmuna |
- 1.
Sekoita jauhot, osa juustoraasteesta (2 dl), leivinjauhe ja suola kulhossa. Sekoita kermaviili ja öljy nopeasti joukkoon.
- 2.
Jaa taikina kahteen osaan. Pyöritä palloiksi ja kauli taikina jauhotetulla alustalla noin 1 cm:n paksuiseksi ympyräksi. Leikkaa taikinapyörällä tai veitsellä 6 osaan kolmion muotoisiksi paloiksi.
- 3.
Riko munan rakenne esimerkiksi lasissa. Sekoita puolet munasta ja loput juustoraasteesta keskenään. Laita muna-juustotäytettä jokaisen kolmion leveämpään päähän. Rullaa sarviksi leveästä päästä aloittaen.
- 4.
Nosta sarvet leivinpaperille pellille. Voitele lopulla munalla. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes sarvet ovat pinnalta hieman ruskistuneet.
Juustosarvet
arvosana3/5
30 min (josta 15 min aktiivista)
Uunituoreet kermaviilipohjaiset juustosarvet valmistuvat käden käänteessä, sillä ainekset vain sekoitetaan keskenään ilman vaivausta. Mehevän taikinan ja juustosisuksen yhdistelmä on vastustamaton!
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 dl | vehnäjauhoa tai hiivaleipäjauhoja |
| 175 g | (1 ps) juustoraastetta |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 200 g | (1 prk) kermaviiliä |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 1 kpl | kananmuna |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Sekoita jauhot, osa juustoraasteesta (2 dl), leivinjauhe ja suola kulhossa. Sekoita kermaviili ja öljy nopeasti joukkoon.
Määrä Ainesosa 4 dl vehnäjauhoa tai hiivaleipäjauhoja 175 g (1 ps) juustoraastetta 2 tl leivinjauhetta 1/2 tl suolaa 200 g (1 prk) kermaviiliä 1/2 dl rypsiöljyä - 2
Jaa taikina kahteen osaan. Pyöritä palloiksi ja kauli taikina jauhotetulla alustalla noin 1 cm:n paksuiseksi ympyräksi. Leikkaa taikinapyörällä tai veitsellä 6 osaan kolmion muotoisiksi paloiksi.
- 3
Riko munan rakenne esimerkiksi lasissa. Sekoita puolet munasta ja loput juustoraasteesta keskenään. Laita muna-juustotäytettä jokaisen kolmion leveämpään päähän. Rullaa sarviksi leveästä päästä aloittaen.
Määrä Ainesosa 1 kpl kananmuna - 4
Nosta sarvet leivinpaperille pellille. Voitele lopulla munalla. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes sarvet ovat pinnalta hieman ruskistuneet.
Hyvästi hävikki: Raasta taikinaan jääkaappiin jääneet juustonkannikat.
Hyvästi hävikki: Kermaviilin tilalla voit käyttää maitorahkaa.
Ravintosisältö
174
Energiaa kcal
727
Energiaa kj
9,3 g
Rasvaa
3,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
13,7 g
Hiilihydraatteja
1,1 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
8,1 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
174
Energiaa kcal
727
Energiaa kj
9,3 g
Rasvaa
3,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
13,7 g
Hiilihydraatteja
1,1 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
8,1 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























