Juustosarvet

arvosana3/5

(17)arviota
12 Kappaletta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Uunituoreet kermaviilipohjaiset juustosarvet valmistuvat käden käänteessä, sillä ainekset vain sekoitetaan keskenään ilman vaivausta. Mehevän taikinan ja juustosisuksen yhdistelmä on vastustamaton!

Ainekset

MääräAinesosa
4 dlvehnäjauhoa tai hiivaleipäjauhoja
175 g(1 ps) juustoraastetta
2 tlleivinjauhetta
1/2 tlsuolaa
200 g(1 prk) kermaviiliä
1/2 dlrypsiöljyä
1 kplkananmuna

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Sekoita jauhot, osa juustoraasteesta (2 dl), leivinjauhe ja suola kulhossa. Sekoita kermaviili ja öljy nopeasti joukkoon.

    MääräAinesosa
    4 dlvehnäjauhoa tai hiivaleipäjauhoja
    175 g(1 ps) juustoraastetta
    2 tlleivinjauhetta
    1/2 tlsuolaa
    200 g(1 prk) kermaviiliä
    1/2 dlrypsiöljyä
  2. 2

    Jaa taikina kahteen osaan. Pyöritä palloiksi ja kauli taikina jauhotetulla alustalla noin 1 cm:n paksuiseksi ympyräksi. Leikkaa taikinapyörällä tai veitsellä 6 osaan kolmion muotoisiksi paloiksi.

  3. 3

    Riko munan rakenne esimerkiksi lasissa. Sekoita puolet munasta ja loput juustoraasteesta keskenään. Laita muna-juustotäytettä jokaisen kolmion leveämpään päähän. Rullaa sarviksi leveästä päästä aloittaen.

    MääräAinesosa
    1 kplkananmuna
  4. 4

    Nosta sarvet leivinpaperille pellille. Voitele lopulla munalla. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes sarvet ovat pinnalta hieman ruskistuneet.

Hyvästi hävikki: Raasta taikinaan jääkaappiin jääneet juustonkannikat.

Hyvästi hävikki: Kermaviilin tilalla voit käyttää maitorahkaa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
23.12.2022
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä