Juustosarvet
Ainekset
Valmistus
Sekoita jauhot, osa juustoraasteesta (2 dl), leivinjauhe ja suola kulhossa. Sekoita kermaviili ja öljy nopeasti joukkoon.
Jaa taikina kahteen osaan. Pyöritä palloiksi ja kauli taikina jauhotetulla alustalla noin 1 cm:n paksuiseksi ympyräksi. Leikkaa taikinapyörällä tai veitsellä 6 osaan kolmion muotoisiksi paloiksi.
Riko munan rakenne esimerkiksi lasissa. Sekoita puolet munasta ja loput juustoraasteesta keskenään. Laita muna-juustotäytettä jokaisen kolmion leveämpään päähän. Rullaa sarviksi leveästä päästä aloittaen.
Nosta sarvet leivinpaperille pellille. Voitele lopulla munalla. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes sarvet ovat pinnalta hieman ruskistuneet.
Hyvästi hävikki: Raasta taikinaan jääkaappiin jääneet juustonkannikat.
Hyvästi hävikki: Kermaviilin tilalla voit käyttää maitorahkaa.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
174
727
9,3 g
3,2 g
13,7 g
1,1 g
1,0 g
8,1 g
0,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli