Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Juustosarvet

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
12 Kappaletta
Fork and knife
12 Kappaletta
Uunituoreet kermaviilipohjaiset juustosarvet valmistuvat käden käänteessä, sillä ainekset vain sekoitetaan keskenään ilman vaivausta. Mehevän taikinan ja juustosisuksen yhdistelmä on vastustamaton!

Ainekset

4 dl
vehnäjauhoa tai hiivaleipäjauhoja
175 g
(1 ps) juustoraastetta
2 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
suolaa
200 g
(1 prk) kermaviiliä
1/2 dl
rypsiöljyä
1 kpl
kananmuna

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Sekoita jauhot, osa juustoraasteesta (2 dl), leivinjauhe ja suola kulhossa. Sekoita kermaviili ja öljy nopeasti joukkoon.

4 dl
vehnäjauhoa tai hiivaleipäjauhoja
175 g
(1 ps) juustoraastetta
2 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
suolaa
200 g
(1 prk) kermaviiliä
1/2 dl
rypsiöljyä
2

Jaa taikina kahteen osaan. Pyöritä palloiksi ja kauli taikina jauhotetulla alustalla noin 1 cm:n paksuiseksi ympyräksi. Leikkaa taikinapyörällä tai veitsellä 6 osaan kolmion muotoisiksi paloiksi.

3

Riko munan rakenne esimerkiksi lasissa. Sekoita puolet munasta ja loput juustoraasteesta keskenään. Laita muna-juustotäytettä jokaisen kolmion leveämpään päähän. Rullaa sarviksi leveästä päästä aloittaen.

1 kpl
kananmuna
4

Nosta sarvet leivinpaperille pellille. Voitele lopulla munalla. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes sarvet ovat saaneet paistopintaa.

Hyvästi hävikki: Raasta taikinaan jääkaappiin jääneet juustonkannikat.

Hyvästi hävikki: Kermaviilin tilalla voit käyttää maitorahkaa.

Miltä maistui?(6 arviota)
Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 27.12.2022
|
Muokattu: 23.12.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

174

727

9,3 g

3,2 g

13,7 g

1,1 g

1,0 g

8,1 g

0,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli