Kaalipiirakka | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Kaalipiirakka

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
10 Palaa
Fork and knife
10 Palaa
Kaalipiirakka on syksyn satokauden klassikkoleivonnainen. Tällä ohjeella valmistat pellillisen kaalilla täytettyä, mehevää piirakkaa kotitekoisella taikinalla.

Ainekset

1/2 l
Kaalin keitinvettä
1 1/2 tl
Suolaa
2 rkl
Sokeria
35 g
Hiivaa (reilu puoli palaa)
6 dl
Vehnäjauhoja
4 dl
Sämpyläjauhoja
100 g
Leivontamargariinia

täyte:

1 kpl
Pieni valkokaali
Vettä
Suolaa
50 g
Voita
2 - 3 rkl
Siirappia
1 rkl
Väkiviinaetikkaa

voiteluun:

Munaa

pinnalle:

Auringonkukansiemeniä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Valmista ensin täyte. Paloittele kaali kattilaan ja lisää vettä sen verran, että saat kaalin keitetyksi pehmeäksi. Mausta suolalla.

1 kpl
Pieni valkokaali
Vettä
Suolaa
2

Kaada keitinvesi taikinakulhoon jäähtymään (tarvitset keitinveden taikinaan). Lisää kaalikattikaan voi ja siirappi. Hauduta kaali sekoittaen pehmeäksi ja mausta lopuksi etikalla.

50 g
Voita
2 - 3 rkl
Siirappia
1 rkl
Väkiviinaetikkaa
3

Valmista taikina. Lisää kaalin keitinveteen sen verran vettä, että nestettä on puoli litraa. Sekoita kädenlämpöiseen nesteeseen suola, sokeri ja murennettu hiiva. Sekoita kunnes hiiva liukenee. Lisää vähitellen jauhot, ensin sekoittaen, sitten alustaen. Lisää alustamisen lopussa taikinaan huoneenlämmössä pehmennyt rasva. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi.

1/2 l
Kaalin keitinvettä
1 1/2 tl
Suolaa
2 rkl
Sokeria
35 g
Hiivaa (reilu puoli palaa)
100 g
Leivontamargariinia
6 dl
Vehnäjauhoja
4 dl
Sämpyläjauhoja
4

Kaaviloi taikina ohueksi levyksi ja peitä levyn toinen puoli noin 1,5 cm vahvuisella kaalikerroksella. Käännä toinen puoli taikinalevystä päälle. Tasoita piirakan reunat, ummista ne painelemalla ja muovaa ylijäämätaikinasta ristikko piiraan pintaan. Kohota piirakkaa vielä vähän aikaa peitettynä.

5

Voitele piirakka munalla ja koristele siemenillä. Pistä pintaan haarukalla tai piikillä muutama reikä höyrynpoistoaukoiksi. Kypsennä piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa noin 40 minuuttia.

Auringonkukansiemeniä
Munaa
Resepti:
Pirjo Muurinen
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 17.1.2005
Muokattu: 1.8.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.