Kaalipiirakka

Arvostele resepti
10 Palaa

Noin 2 tuntia

Kaalipiirakka on syksyn satokauden klassikkoleivonnainen. Tällä ohjeella valmistat pellillisen kaalilla täytettyä, mehevää piirakkaa kotitekoisella taikinalla.

Ainekset

MääräAinesosa
1/2 lkaalin keitinvettä
1 1/2 tlsuolaa
2 rklsokeria
35 ghiivaa (reilu puoli palaa)
6 dlvehnäjauhoja
4 dlsämpyläjauhoja
100 gleivontamargariinia

Täyte:

1 kplpieni valkokaali
vettä
suolaa
50 gvoita
2 - 3 rklsiirappia
1 rklväkiviinaetikkaa

Voiteluun:

munaa

Pinnalle:

auringonkukansiemeniä

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Valmista ensin täyte. Paloittele kaali kattilaan ja lisää vettä sen verran, että saat kaalin keitetyksi pehmeäksi. Mausta suolalla.

    MääräAinesosa
    1 kplpieni valkokaali
    vettä
    suolaa
  2. 2

    Kaada keitinvesi taikinakulhoon jäähtymään (tarvitset keitinveden taikinaan). Lisää kaalikattikaan voi ja siirappi. Hauduta kaali sekoittaen pehmeäksi ja mausta lopuksi etikalla.

    MääräAinesosa
    50 gvoita
    2 - 3 rklsiirappia
    1 rklväkiviinaetikkaa
  3. 3

    Valmista taikina. Lisää kaalin keitinveteen sen verran vettä, että nestettä on puoli litraa. Sekoita kädenlämpöiseen nesteeseen suola, sokeri ja murennettu hiiva. Sekoita kunnes hiiva liukenee. Lisää vähitellen jauhot, ensin sekoittaen, sitten alustaen. Lisää alustamisen lopussa taikinaan huoneenlämmössä pehmennyt rasva. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi.

    MääräAinesosa
    1/2 lkaalin keitinvettä
    1 1/2 tlsuolaa
    2 rklsokeria
    35 ghiivaa (reilu puoli palaa)
    100 gleivontamargariinia
    6 dlvehnäjauhoja
    4 dlsämpyläjauhoja
  4. 4

    Kaaviloi taikina ohueksi levyksi ja peitä levyn toinen puoli noin 1,5 cm vahvuisella kaalikerroksella. Käännä toinen puoli taikinalevystä päälle. Tasoita piirakan reunat, ummista ne painelemalla ja muovaa ylijäämätaikinasta ristikko piiraan pintaan. Kohota piirakkaa vielä vähän aikaa peitettynä.

  5. 5

    Voitele piirakka munalla ja koristele siemenillä. Pistä pintaan haarukalla tai piikillä muutama reikä höyrynpoistoaukoiksi. Kypsennä piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa noin 40 minuuttia.

    MääräAinesosa
    auringonkukansiemeniä
    munaa

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025