Kaalipiirakka
Ainekset
Täyte:
Voiteluun:
Pinnalle:
Valmistus
Valmista ensin täyte. Paloittele kaali kattilaan ja lisää vettä sen verran, että saat kaalin keitetyksi pehmeäksi. Mausta suolalla.
Kaada keitinvesi taikinakulhoon jäähtymään (tarvitset keitinveden taikinaan). Lisää kaalikattikaan voi ja siirappi. Hauduta kaali sekoittaen pehmeäksi ja mausta lopuksi etikalla.
Valmista taikina. Lisää kaalin keitinveteen sen verran vettä, että nestettä on puoli litraa. Sekoita kädenlämpöiseen nesteeseen suola, sokeri ja murennettu hiiva. Sekoita kunnes hiiva liukenee. Lisää vähitellen jauhot, ensin sekoittaen, sitten alustaen. Lisää alustamisen lopussa taikinaan huoneenlämmössä pehmennyt rasva. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi.
Kaaviloi taikina ohueksi levyksi ja peitä levyn toinen puoli noin 1,5 cm vahvuisella kaalikerroksella. Käännä toinen puoli taikinalevystä päälle. Tasoita piirakan reunat, ummista ne painelemalla ja muovaa ylijäämätaikinasta ristikko piiraan pintaan. Kohota piirakkaa vielä vähän aikaa peitettynä.
Voitele piirakka munalla ja koristele siemenillä. Pistä pintaan haarukalla tai piikillä muutama reikä höyrynpoistoaukoiksi. Kypsennä piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa noin 40 minuuttia.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.