Kahden kalan keitto

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 kgvarhaisperunoita
500 gvarhaisporkkanoita
1 1/2 lvettä
2 kplkasvisliemikuutiota
1 kplpurjo
8 kplretiisiä
2 kpl(à 300 g) pakastekalaa (esim. pakastelohikuutioita ja seitä)
1 kpl(2,5 dl) maustettua ruokakermaa
1 rklvoita
1 1/2 rklsilputtua tilliä
rouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja lohko perunat ja porkkanat. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää liemikuutiot, perunat ja porkkanat. Keitä 10 minuuttia. Halkaise, huuhtele ja suikaloi purjo. Huuhtele ja viipaloi retiisit. Lisää keittoon purjo, retiisit ja pakastekala. Keitä vielä 10 minuuttia. Lisää kerma ja voi. Kiehauta ja lisää tilli ja mustapippuri. Tarkista maku.

    Vinkki! Keiton voi valmistaa myös tuoreesta kalasta.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1,5 l Vettä, Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
23.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025