Kahden kalan keitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Kahden kalan keitto

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta

Ruokavaliot

Ainekset

1 kg
Varhaisperunoita
500 g
Varhaisporkkanoita
1 1/2 l
Vettä
2 kpl
Kasvisliemikuutiota
1 kpl
Purjo
8 kpl
Retiisiä
2 kpl
(à 300 g) pakastekalaa (esim. pakastelohikuutioita ja seitä)
1 kpl
(2,5 dl) maustettua ruokakermaa
1 rkl
Voita
1 1/2 rkl
Silputtua tilliä
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja lohko perunat ja porkkanat. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää liemikuutiot, perunat ja porkkanat. Keitä 10 minuuttia. Halkaise, huuhtele ja suikaloi purjo. Huuhtele ja viipaloi retiisit. Lisää keittoon purjo, retiisit ja pakastekala. Keitä vielä 10 minuuttia. Lisää kerma ja voi. Kiehauta ja lisää tilli ja mustapippuri. Tarkista maku.

Vinkki! Keiton voi valmistaa myös tuoreesta kalasta.

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.6.2013
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1021

244

4,5 g

2,0 g

30,0 g

6,5 g

4,3 g

17,0 g

1,9 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1,5 l Vettä,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli