Kala-sipulimuhennos

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 - 1 1/2 kgperattua vaaleaa kalaa, esim. madetta, siikaa, kuhaa tai ahventa tai vaikka hiukan kaikkia
75 gsilavaa
50 gvoita
6 - 10 kplpikkusipulia tai 3 tavallista keltasipulia
5 dlvalkoviiniä
3 - 4 kplvalkosipulinkynttä
10 kplmusta- tai maustepippuria
ripaus suolaa

Suurustamiseen :

1 rklvehnäjauhoja
25 gvoita

Valmistus

  1. 1

    Osta kalat perattuina ja suomustettuina. Ruotoja ei tarvitse välttämättä poistaa. Paloittele kalat voin 4 cm:n paloiksi poikkisuunnassa. Suikaloi silava hyvin ohuiksi suikaleiksi paistokasariin. Lisää voi. Kuori ja silppua sipulit samaan pannuun. Kuumenna pannua sekoittaen, kunnes sipulit pehmenevät.Lisää valkoviini, kuoritut valkosipulinkynnet ja pippurit. Kiehauta sekoittaen. Lisää kalapalat ja hiukan suolaa. Keitä kalat kypsiksi keskilämmöllä ja nosta tarjoiluvadille.Sekoita jauhot pehmeään voihin ja lisää suurus viiniliemeen. Poista sitä ennen valkosipulinkynnet, jos haluat. Sekoita ja keitä kastiketta 5-15 minuuttia. Kaada kuuma kastike kalapalojen päälle.Tarjoa lisänä keitettyjä perunoita, jotka voit koristella persiljasilpulla, jos haluat.Kalamuhennoksen kanssa syödään keitettyjä perunoita tai paahdettua patonkia

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä