Kala-sipulimuhennos

Nappaa talteen!
| 1 - 1 1/2 kg | perattua vaaleaa kalaa, esim. madetta, siikaa, kuhaa tai ahventa tai vaikka hiukan kaikkia |
| 75 g | silavaa |
| 50 g | voita |
| 6 - 10 kpl | pikkusipulia tai 3 tavallista keltasipulia |
| 5 dl | valkoviiniä |
| 3 - 4 kpl | valkosipulinkynttä |
| 10 kpl | musta- tai maustepippuria |
| ripaus suolaa | |
| Suurustamiseen : | |
|---|---|
| 1 rkl | vehnäjauhoja |
| 25 g | voita |
- 1.
Osta kalat perattuina ja suomustettuina. Ruotoja ei tarvitse välttämättä poistaa. Paloittele kalat voin 4 cm:n paloiksi poikkisuunnassa. Suikaloi silava hyvin ohuiksi suikaleiksi paistokasariin. Lisää voi. Kuori ja silppua sipulit samaan pannuun. Kuumenna pannua sekoittaen, kunnes sipulit pehmenevät.Lisää valkoviini, kuoritut valkosipulinkynnet ja pippurit. Kiehauta sekoittaen. Lisää kalapalat ja hiukan suolaa. Keitä kalat kypsiksi keskilämmöllä ja nosta tarjoiluvadille.Sekoita jauhot pehmeään voihin ja lisää suurus viiniliemeen. Poista sitä ennen valkosipulinkynnet, jos haluat. Sekoita ja keitä kastiketta 5-15 minuuttia. Kaada kuuma kastike kalapalojen päälle.Tarjoa lisänä keitettyjä perunoita, jotka voit koristella persiljasilpulla, jos haluat.Kalamuhennoksen kanssa syödään keitettyjä perunoita tai paahdettua patonkia
Kala-sipulimuhennos
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 - 1 1/2 kg | perattua vaaleaa kalaa, esim. madetta, siikaa, kuhaa tai ahventa tai vaikka hiukan kaikkia |
| 75 g | silavaa |
| 50 g | voita |
| 6 - 10 kpl | pikkusipulia tai 3 tavallista keltasipulia |
| 5 dl | valkoviiniä |
| 3 - 4 kpl | valkosipulinkynttä |
| 10 kpl | musta- tai maustepippuria |
| ripaus suolaa | |
Suurustamiseen : | |
| 1 rkl | vehnäjauhoja |
| 25 g | voita |
Valmistus
- 1
Osta kalat perattuina ja suomustettuina. Ruotoja ei tarvitse välttämättä poistaa. Paloittele kalat voin 4 cm:n paloiksi poikkisuunnassa. Suikaloi silava hyvin ohuiksi suikaleiksi paistokasariin. Lisää voi. Kuori ja silppua sipulit samaan pannuun. Kuumenna pannua sekoittaen, kunnes sipulit pehmenevät.Lisää valkoviini, kuoritut valkosipulinkynnet ja pippurit. Kiehauta sekoittaen. Lisää kalapalat ja hiukan suolaa. Keitä kalat kypsiksi keskilämmöllä ja nosta tarjoiluvadille.Sekoita jauhot pehmeään voihin ja lisää suurus viiniliemeen. Poista sitä ennen valkosipulinkynnet, jos haluat. Sekoita ja keitä kastiketta 5-15 minuuttia. Kaada kuuma kastike kalapalojen päälle.Tarjoa lisänä keitettyjä perunoita, jotka voit koristella persiljasilpulla, jos haluat.Kalamuhennoksen kanssa syödään keitettyjä perunoita tai paahdettua patonkia
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 2.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä












