Kalkkuna-perunasoselaatikko | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Kalkkuna-perunasoselaatikko

Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta

Ruokavaliot

Ainekset

4 dl
Vettä
4 dl
Maitoa
2 kpl
(á 400 g) oolannin pakasteperunasoseainesta
2 rkl
Margariinia
1 tl
Suolaa
500 g
Kalkkunajauhelihaa
1 rkl
Öljyä
1 dl
Pakastesipulikuutioita
Suolaa
1 tl
Oreganoa
1 kpl
(400 g) tomaattipastakastiketta
Pinnalle 1 dl juustoraastetta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kiehauta kattilassa vesi ja maito. Sekoita nesteeseen pakastemuusiseos ja sekoita tasaiseksi. Anna kuplia muutaman kerran. Lisää joukkoon rasva sekä suola. Nosta jäähtymään hetkeksi aikaa. Paista pannulla kalkkunajauheliha ja lisää joukkoon jäiset sipulikuutiot. Sekoita, kunnes kaikki neste on haihtunut ja sipulit ovat saaneet hieman väriä. Mausta seos ripauksella suolaa ja oreganoa ja sekoita joukkoon pastakastike. Kaada puolet perunasoseesta voideltuun uunivuokaan. Levitä päälle jauhelihaseos. Nosta päälle nokareina loput perunasoseesta ja ripottele pinnalle hieman juustoraastetta. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes paistos saa kauniin värin.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 27.1.2006
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.