Kalkkunarulla ja päärynäkastike | Kastikkeet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Kalkkunarulla ja päärynäkastike

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta

Ainekset

1 kpl
(n. 1 kg) kalkkunarulla

curry-päärynäkastike

2 dl
Omenamehua
1 dl
Lihalientä
1 dl
Sinihomejuustolla maustettua ruokakermaa
1 kpl
(125 g) lasten päärynäsosetta
1/2 tl
Currya
1 rkl
Maissitärkkelysjauhoja
Tilkka vettä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Nosta kalkkunarulla huoneenlämpöön noin tuntia ennen kypsentämistä. Pyyhi lihan pinta ja huuhtele paistovahti. Aseta paistovahti takasin. Nosta kalkkuna uunivuokaan. Kypsennä 150 asteessa, kunnes paistivahti pompahtaa ylös tai paistomittarilla mitattaessa, kunnes sisälämpötila on 74 astetta. Poista paistovahti ja kääri paisti folioon. Anna vetäytyä 15 minuuttia ja valmista sillä aikaa kastike. Kuumenna mehu, lihaliemi, kerma, päärynäsose ja curry kasarissa. Anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia. Sekoita lasissa tärkkelysjauho ja tilkka vettä. Suurusta kastike seoksella. Poista paistista verkko ja viipaloi kalkkuna tarjolle kastikkeen ja perunalisäkkeen kanssa.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.11.2011
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.