Kalkkunarulla ja päärynäkastike - Yhteishyvä

Kalkkunarulla ja päärynäkastike

???
Annokset
6
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
(n. 1 kg) kalkkunarulla

CURRY-PÄÄRYNÄKASTIKE

2 dl
Omenamehua
1 dl
Lihalientä
1 dl
Sinihomejuustolla maustettua ruokakermaa
1 kpl
(125 g) lasten päärynäsosetta
1/2 tl
Currya
1 rkl
Maissitärkkelysjauhoja
Tilkka vettä

Näin teet

1

Nosta kalkkunarulla huoneenlämpöön noin tuntia ennen kypsentämistä. Pyyhi lihan pinta ja huuhtele paistovahti. Aseta paistovahti takasin. Nosta kalkkuna uunivuokaan. Kypsennä 150 asteessa, kunnes paistivahti pompahtaa ylös tai paistomittarilla mitattaessa, kunnes sisälämpötila on 74 astetta. Poista paistovahti ja kääri paisti folioon. Anna vetäytyä 15 minuuttia ja valmista sillä aikaa kastike. Kuumenna mehu, lihaliemi, kerma, päärynäsose ja curry kasarissa. Anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia. Sekoita lasissa tärkkelysjauho ja tilkka vettä. Suurusta kastike seoksella. Poista paistista verkko ja viipaloi kalkkuna tarjolle kastikkeen ja perunalisäkkeen kanssa.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.11.2011
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa