Kalkkunarulla ja päärynäkastike

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 kpl(n. 1 kg) kalkkunarulla

Curry-päärynäkastike

2 dlomenamehua
1 dllihalientä
1 dlsinihomejuustolla maustettua ruokakermaa
1 kpl(125 g) lasten päärynäsosetta
1/2 tlcurrya
1 rklmaissitärkkelysjauhoja
tilkka vettä

Valmistus

  1. 1

    Nosta kalkkunarulla huoneenlämpöön noin tuntia ennen kypsentämistä. Pyyhi lihan pinta ja huuhtele paistovahti. Aseta paistovahti takasin. Nosta kalkkuna uunivuokaan. Kypsennä 150 asteessa, kunnes paistivahti pompahtaa ylös tai paistomittarilla mitattaessa, kunnes sisälämpötila on 74 astetta. Poista paistovahti ja kääri paisti folioon. Anna vetäytyä 15 minuuttia ja valmista sillä aikaa kastike. Kuumenna mehu, lihaliemi, kerma, päärynäsose ja curry kasarissa. Anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia. Sekoita lasissa tärkkelysjauho ja tilkka vettä. Suurusta kastike seoksella. Poista paistista verkko ja viipaloi kalkkuna tarjolle kastikkeen ja perunalisäkkeen kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 13.10.2025

Samankaltaisia reseptejä