Helppo kalkkunarulla
Noin 2 tuntia (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kalkkunarulla sopii juhlapyhiin tai viikonlopun aterialle. Marinoi ja paista fileerulla tällä helpolla ohjeella ja tarjoile omenakastikkeen kanssa.
| 1 kg | kalkkunan fileerulla |
| Marinadi | |
|---|---|
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | sinappia |
| 1/2 kpl | sitruunaa |
| 1 rkl | välimeren yrttiseosta |
| Omenakastike | |
| 2 kpl | omenaa |
| 4 dl | vettä |
| 1 kpl | kasvisliemiannosfondi |
| 1/2 kpl | sitruunaa |
| 1/2 dl | ruokakermaa |
| 1 rkl | sinappia |
| 1 tl | välimeren yrttiseosta |
- 1.
Ota kalkkunarulla huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen paistamista. Poista suojamuovi, mutta jätä verkko paikalleen. Purista sitruunasta mehu (säästä puolet kastikkeeseen). Sekoita marinadin ainekset kulhossa ja levitä seos rullan pintaan.
- 2.
Paista rullaa 150-asteisessa uunissa noin 2 tuntia, kunnes paistovahdin keskiosa ponnahtaa esiin (kypsän paistin sisälämpötila on 75 °C). Anna rullan jäähtyä noin 10 minuuttia ja poista verkko.
- 3.
Tee kastike. Kuori ja kuutio omenat. Kiehauta vesi ja lisää siihen liemifondi ja omenakuutiot. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes omenat pehmenevät. Lisää sitruunanmehu, kerma ja sinappi ja yrttiseos. Kuumenna kastike.
- 4.
Tarjoa kalkkunarulla omenakastikkeen ja kasvislaatikoiden kanssa.
Helppo kalkkunarulla
arvosana5/5
Noin 2 tuntia (josta 15 min aktiivista)
Kalkkunarulla sopii juhlapyhiin tai viikonlopun aterialle. Marinoi ja paista fileerulla tällä helpolla ohjeella ja tarjoile omenakastikkeen kanssa.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | kalkkunan fileerulla |
Marinadi | |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | sinappia |
| 1/2 kpl | sitruunaa |
| 1 rkl | välimeren yrttiseosta |
Omenakastike | |
| 2 kpl | omenaa |
| 4 dl | vettä |
| 1 kpl | kasvisliemiannosfondi |
| 1/2 kpl | sitruunaa |
| 1/2 dl | ruokakermaa |
| 1 rkl | sinappia |
| 1 tl | välimeren yrttiseosta |
Valmistus
- 1
Ota kalkkunarulla huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen paistamista. Poista suojamuovi, mutta jätä verkko paikalleen. Purista sitruunasta mehu (säästä puolet kastikkeeseen). Sekoita marinadin ainekset kulhossa ja levitä seos rullan pintaan.
Määrä Ainesosa 1 kg kalkkunan fileerulla 1/2 kpl sitruunaa 1 rkl välimeren yrttiseosta 1 rkl sinappia 1 rkl rypsiöljyä - 2
Paista rullaa 150-asteisessa uunissa noin 2 tuntia, kunnes paistovahdin keskiosa ponnahtaa esiin (kypsän paistin sisälämpötila on 75 °C). Anna rullan jäähtyä noin 10 minuuttia ja poista verkko.
- 3
Tee kastike. Kuori ja kuutio omenat. Kiehauta vesi ja lisää siihen liemifondi ja omenakuutiot. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes omenat pehmenevät. Lisää sitruunanmehu, kerma ja sinappi ja yrttiseos. Kuumenna kastike.
Määrä Ainesosa 2 kpl omenaa 4 dl vettä 1 kpl kasvisliemiannosfondi 1/2 kpl sitruunaa 1/2 dl ruokakermaa 1 rkl sinappia 1 tl välimeren yrttiseosta - 4
Tarjoa kalkkunarulla omenakastikkeen ja kasvislaatikoiden kanssa.
Ravintosisältö
271
Energiaa kcal
1134
Energiaa kj
8,0 g
Rasvaa
2,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,7 g
Hiilihydraatteja
4,7 g
Sokereita
1,2 g
Kuituja
43,8 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
271
Energiaa kcal
1134
Energiaa kj
8,0 g
Rasvaa
2,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,7 g
Hiilihydraatteja
4,7 g
Sokereita
1,2 g
Kuituja
43,8 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Välimeren yrttiseosta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























