Kalkkunasalaatti | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Kalkkunasalaatti

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ruokavaliot

Ainekset

500 - 600 g
Kypsää savukalkkunaa tai kalkkunanrintaa tai kalkkunasuikaleita
2 kpl
Varsisellerin vartta
1 kpl
Tuore kurkku
2 - 3 kpl
Maustekurkkua
1 kpl
Kivettömiä oliiveja
2 kpl
Valkosipulinkynttä puserrettuna
2 kpl
Kevätsipulin vartta tai 2-3 cm:n pala purjoa
1 kpl
Ruukkusalaatti
1/2 kpl
Kerää rapeaa salaattia

appelsiinikastike:

2 dl
Ranskankermaa tai kuohukermaa
1 dl
Majoneesia
1 kpl
Appelsiinin raastettu kuori ja mehu
Suolaa, sokeria ja valkopippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Osta kalkkuna valmiina tai kypsennä raaka rintafilee kevyesti suolalla ja valkopippurilla maustettuna pussin ohjeen mukaan savustuspussissa tai paistopussissa. Leikkaa liha poikkisyin viipaleiksi ja sen jälkeen kuutioksi tai suikaleiksi. Kuutioi kurkut. Silppua kevätsipulinvarret. Viipaloi varsisellerinvarret ja rapea salaatti.Nosta lautaselle salaatinlehdet ja niiden päälle vuorotellen muita aineksia. Mausta salaatti kevyesti valkosipulilla, jos haluat.Sekoita majoneesi ranskankermaan tai vaahdotettuun kuohukermaan. Lisää appelsiinimehu ja pestyn hedelmän kuoriraaste. Mausta. Kaada osa kastikkeesta salaatin päälle ja tarjoa loput erikseen.

Resepti:
PIrjo Muurinen
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 20.2.2005
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.