Kalkkunasalaatti

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 - 600 gkypsää savukalkkunaa tai kalkkunanrintaa tai kalkkunasuikaleita
2 kplvarsisellerin vartta
1 kpltuore kurkku
2 - 3 kplmaustekurkkua
1 kplkivettömiä oliiveja
2 kplvalkosipulinkynttä puserrettuna
2 kplkevätsipulin vartta tai 2-3 cm:n pala purjoa
1 kplruukkusalaatti
1/2 kplkerää rapeaa salaattia

Appelsiinikastike:

2 dlranskankermaa tai kuohukermaa
1 dlmajoneesia
1 kplappelsiinin raastettu kuori ja mehu
suolaa, sokeria ja valkopippuria

Valmistus

  1. 1

    Osta kalkkuna valmiina tai kypsennä raaka rintafilee kevyesti suolalla ja valkopippurilla maustettuna pussin ohjeen mukaan savustuspussissa tai paistopussissa. Leikkaa liha poikkisyin viipaleiksi ja sen jälkeen kuutioksi tai suikaleiksi. Kuutioi kurkut. Silppua kevätsipulinvarret. Viipaloi varsisellerinvarret ja rapea salaatti.Nosta lautaselle salaatinlehdet ja niiden päälle vuorotellen muita aineksia. Mausta salaatti kevyesti valkosipulilla, jos haluat.Sekoita majoneesi ranskankermaan tai vaahdotettuun kuohukermaan. Lisää appelsiinimehu ja pestyn hedelmän kuoriraaste. Mausta. Kaada osa kastikkeesta salaatin päälle ja tarjoa loput erikseen.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
PIrjo Muurinen
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä