Valmista kanapihvien marinadi sekoittamalla mausteet piimän joukkoon isossa kulhossa. Lisää kanafileet kulhoon ja sekoita hyvin marinadiin. Peitä kulho kelmulla ja laita jääkaappiin vähintään tunniksi.
Suikaloi kaali ohueksi. Huuhtele ja kuori porkkanat. Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Kuori ja halkaise sipuli, leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Hienonna jalapenoviipaleet. Sekoita kasvikset kulhossa.
Sekoita pienessä kulhossa rypsiöljy, limenmehu, sokeri ja suola. Kaada kastike kasvisten joukkoon, sekoita ja laita coleslaw jääkaappiin maustumaan.
Sekoita leivitykseen tarvittavat jauhot ja suola laakealla lautasella. Kuumenna 1 dl öljyä pannulla. Nosta kanafileet marinadista ja kääntele jauhoissa muutaman kerran. Paista fileitä kuumassa öljyssä keskilämmöllä noin 5 minuuttia molemmilta puolilta. Käännä pihvi varovasti, ettei leivitys hajoa. Nosta kypsä pihvi pannulta talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy pois.
Lämmitä hampurilaissämpylät pannulla ja kokoa hampurilaiset. Laita pohjan päälle muutama lusikallinen coleslawta, nosta päälle kanapihvi ja laita majoneesia toiselle sämpylän puolikkaalle.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
711
2974
47,8 g
4,8 g
43,5 g
9,8 g
4,3 g
23,8 g
2,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl valkosipulijauhetta,
0,5 tl sipulijauhetta,
0,25 tl cayennepippuria,
3 rkl jalapenoviipaleita hienonnettuna,
0,5 tl suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli