Kanaburgerit

Arvostele resepti
4 Kappaletta

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Näillä kanaburgereilla teet vaikutuksen burgerbileissä! Piimämarinoitu ja leivitetty kanapihvi on sisältä mehevä ja pinnalta herkullisen rapea. Jalapenoista potkua saava spicy coleslaw yllättää ensimmäisellä haukulla. Majoneesi tasapainottaa voimakkaita makuja.

Ainekset

MääräAinesosa

Kanapihvit

410 g(4 kpl) kanan fileepihvi (miedosti suolattu)
2 dlpiimää
1 tlpaprikajauhetta
1/2 tlvalkosipulijauhetta
1/2 tlsipulijauhetta
1/4 tlcayennepippuria

Spicy coleslaw

200 gkaalia
2 kplporkkanaa
1 kplpieni punasipuli
3 rkljalapenoviipaleita hienonnettuna
1 kpllime
1 rklrypsiöljyä
1 1/2 tlsokeria
1/2 tlsuolaa

Kanapihvien leivitys

2 dlvehnäjauhoja
1/2 tlsuolaa

Lisäksi

4 kplhampurilaissämpylää
1 dlmajoneesia
1 dlrypsiöljyä (paistamiseen)

Valmistus

  1. 1

    Valmista kanapihvien marinadi sekoittamalla mausteet piimän joukkoon isossa kulhossa. Lisää kanafileet kulhoon ja sekoita hyvin marinadiin. Peitä kulho kelmulla ja laita jääkaappiin vähintään tunniksi.

    MääräAinesosa
    1/4 tlcayennepippuria
    1/2 tlsipulijauhetta
    1/2 tlvalkosipulijauhetta
    1 tlpaprikajauhetta
    2 dlpiimää
    410 g(4 kpl) kanan fileepihvi (miedosti suolattu)
  2. 2

    Suikaloi kaali ohueksi. Huuhtele ja kuori porkkanat. Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Kuori ja halkaise sipuli, leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Hienonna jalapenoviipaleet. Sekoita kasvikset kulhossa.

    MääräAinesosa
    200 gkaalia
    2 kplporkkanaa
    1 kplpieni punasipuli
    3 rkljalapenoviipaleita hienonnettuna
  3. 3

    Sekoita pienessä kulhossa rypsiöljy, limenmehu, sokeri ja suola. Kaada kastike kasvisten joukkoon, sekoita ja laita coleslaw jääkaappiin maustumaan.

    MääräAinesosa
    1/2 tlsuolaa
    1 1/2 tlsokeria
    1 rklrypsiöljyä
    1 kpllime
  4. 4

    Sekoita leivitykseen tarvittavat jauhot ja suola laakealla lautasella. Kuumenna 1 dl öljyä pannulla. Nosta kanafileet marinadista ja kääntele jauhoissa muutaman kerran. Paista fileitä kuumassa öljyssä keskilämmöllä noin 5 minuuttia molemmilta puolilta. Käännä pihvi varovasti, ettei leivitys hajoa. Nosta kypsä pihvi pannulta talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy pois.

    MääräAinesosa
    2 dlvehnäjauhoja
    1/2 tlsuolaa
    1 dlrypsiöljyä (paistamiseen)
  5. 5

    Lämmitä hampurilaissämpylät pannulla ja kokoa hampurilaiset. Laita pohjan päälle muutama lusikallinen coleslawta, nosta päälle kanapihvi ja laita majoneesia toiselle sämpylän puolikkaalle.

    MääräAinesosa
    1 dlmajoneesia
    4 kplhampurilaissämpylää

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 tl valkosipulijauhetta, 0.5 tl sipulijauhetta, 0.25 tl cayennepippuria, 3 rkl jalapenoviipaleita hienonnettuna, 0.5 tl suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Tuuli Kanerva
Kuvat:
Elvi Rista
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä