Kananmunakastike | Kastikkeet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kananmunakastike
Play

Kananmunakastike

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tarjoa kananmunakastiketta uusien perunoiden, kalan ja kasvisten kanssa.

Ainekset

3 kpl
Kananmunaa
60 g
(5 rkl) margariinia
3 rkl
Vehnäjauhoja
1/2 l
Maitoa
1/2 tl
Suolaa
1 dl
Ruohosipulia/tilliä hienonnettuna

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Keitä kananmunat koviksi (8 min). Jäähdytä kylmässä vedessä ja kuori. Hienonna munat haarukalla tai silppua munaleikkurilla.

3 kpl
Kananmunaa
2

Sulata rasva paksupohjaisessa kattilassa ja sekoita joukkoon jauhot. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos kiehahtaa. Älä ruskista.

60 g
(5 rkl) margariinia
3 rkl
Vehnäjauhoja
3

Lisää maito vähitellen koko ajan vatkaten. Anna hautua 10 minuuttia välillä sekoittaen. Mausta suolalla. Hienonna yrtit ja lisää ne kastikkeeseen kananmunasilpun kanssa.

1 dl
Ruohosipulia/tilliä hienonnettuna
1/2 l
Maitoa
1/2 tl
Suolaa

Vinkki: Voit tehdä kastikkeen myös ilman rasvaa. Sekoita jauhot 2 dl:aan kylmää maitoa ja vatkaa suuruste vähitellen kiehuvaan maitoon. Valmista kuten edellä.

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Mikko Hannula
Julkaistu: 27.5.2017
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

930

222

14,8 g

4,8 g

11,8 g

6,3 g

0,5 g

10,0 g

0,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli