Kananmunakastike

arvosana5/5

(2)arviota
4 Annosta

30 min

Perinteinen kananmunakastike on hyvä ja helppo lisuke uusille perunoille ja kalalle.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
3 kplkananmunaa
60 g(5 rkl) margariinia
3 rklvehnäjauhoja
1/2 lmaitoa
1/2 tlsuolaa
1 dlruohosipulia hienonnettuna

Valmistus

  1. 1

    Keitä kananmunat koviksi (8 min). Jäähdytä kylmässä vedessä ja kuori. Hienonna munat haarukalla tai silppua munaleikkurilla.

    MääräAinesosa
    3 kplkananmunaa
  2. 2

    Sulata rasva paksupohjaisessa kattilassa ja sekoita joukkoon jauhot. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos kiehahtaa. Älä ruskista.

    MääräAinesosa
    60 g(5 rkl) margariinia
    3 rklvehnäjauhoja
  3. 3

    Lisää maito vähitellen koko ajan vatkaten. Anna hautua 10 minuuttia välillä sekoittaen. Mausta suolalla. Hienonna ruohosipuli ja lisää kastikkeeseen kananmunasilpun kanssa.

    MääräAinesosa
    1/2 lmaitoa
    1/2 tlsuolaa
    1 dlruohosipulia hienonnettuna

Vinkki: Voit tehdä kastikkeen myös ilman rasvaa. Sekoita jauhot 2 dl:aan kylmää maitoa ja vatkaa suuruste vähitellen kiehuvaan maitoon. Valmista kuten edellä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Mikko Hannula
8.8.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä