Kananpojan pannupihvit ja kermakastike | Pihvit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kananpojan pannupihvit ja kermakastike

Kananpojan pannupihvit ja kermakastike

timer-icon45 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Valmista pannupihvit broilerin jauhelihasta ja kiehauta mukaan helppo kermakastike. Tarjoile pannupihvit perunoiden ja salaatin kera.

Ainekset

1 kpl
Iso keitetty jauhoinen peruna
1 kpl
Hapan omena
1 kpl
Pieni sipuli
400 g
Broilerin jauhelihaa
1 rkl
Kapriksia
1 tl
Yrttisuolaa
1 kpl
Kananmuna

paistamiseen

Öljyä

kastike

2 dl
Kermaa
1 dl
Kanalientä
1 1/2 rkl
Makeaa soijakastiketta
Rouhittua mustapippuria
1 rkl
Margariinia
1 rkl
Vehnäjauhoja

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja raasta peruna ja omena karkeaksi raasteeksi kulhoon. Kuori ja hienonna sipuli ja anna pehmentyä mikrossa minuutin verran. Siirrä sipuli jauhelihan kanssa kulhoon. Lisää hienonnetut kaprikset, yrttisuola ja kanamuna. Sekoita tasaiseksi murekemassaksi. Muotoile massasta kostutetuin käsin pihvejä leikkuulaudalle.

1 kpl
Hapan omena
1 kpl
Iso keitetty jauhoinen peruna
1 kpl
Pieni sipuli
400 g
Broilerin jauhelihaa
1 rkl
Kapriksia
1 tl
Yrttisuolaa
1 kpl
Kananmuna
2

Paista pihvit keskilämmöllä öljyssä kauniin ruskeiksi. Nosta pihvit hetkeksi syrjään pannulta. Lisää pannulle kerma, kanaliemi ja mausteet. Anna kastikkeen kiehahtaa. Sekoita pienessä kupissa pehmeä rasva ja vehnäjauhot keskenään. Lisää suurus kastikkeen joukkoon ja sekoita. Anna kastikkeen kiehua vielä muutama minuutti.

2 dl
Kermaa
1 dl
Kanalientä
1 1/2 rkl
Makeaa soijakastiketta
Rouhittua mustapippuria
1 rkl
Margariinia
1 rkl
Vehnäjauhoja
Öljyä
3

Lisää tarvittaessa hieman nestettä. Tarkista maku. Lisää kastikkeen joukkoon lämpenemään pihvit.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.4.2014
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1474

352

24,3 g

14,8 g

8,5 g

4,0 g

1,0 g

22,8 g

1,6 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rkl Kapriksia,

1 tl Yrttisuolaa,

Öljyä,

Rouhittua mustapippuria,

1 rkl Margariinia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli