Kananpojan pannupihvit ja kermakastike | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Kananpojan pannupihvit ja kermakastike

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

1 kpl
Iso keitetty jauhoinen peruna
1 kpl
Hapan omena
1 kpl
Pieni sipuli
400 g
Broilerin jauhelihaa
1 rkl
Kapriksia
1 tl
Yrttisuolaa
1 kpl
Kananmuna

paistamiseen

Öljyä

kastike

2 dl
Kermaa
1 dl
Kanalientä
1 1/2 rkl
Makeaa soijakastiketta
Rouhittua mustapippuria
1 rkl
Margariinia
1 rkl
Vehnäjauhoja

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Kuori ja raasta peruna ja omena karkeaksi raasteeksi kulhoon. Kuori ja hienonna sipuli ja anna pehmentyä mikrossa minuutin verran. Siirrä sipuli jauhelihan kanssa kulhoon. Lisää hienonnetut kaprikset, yrttisuola ja kanamuna. Sekoita tasaiseksi murekemassaksi. Muotoile massasta kostutetuin käsin pihvejä leikkuulaudalle.

Paista pihvit keskilämmöllä öljyssä kauniin ruskeiksi. Nosta pihvit hetkeksi syrjään pannulta. Lisää pannulle kerma, kanaliemi ja mausteet. Anna kastikkeen kiehahtaa. Sekoita pienessä kupissa pehmeä rasva ja vehnäjauhot keskenään. Lisää suurus kastikkeen joukkoon ja sekoita. Anna kastikkeen kiehua vielä muutama minuutti.

Lisää tarvittaessa hieman nestettä. Tarkista maku. Lisää kastikkeen joukkoon lämpenemään pihvit. Tarjoile perunoiden ja salaatin kera.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.4.2014
Muokattu: 24.7.2018

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1474

352

24,3 g

14,8 g

8,5 g

4,0 g

1,0 g

22,8 g

1,6 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rkl Kapriksia,

1 tl Yrttisuolaa,

Öljyä,

Rouhittua mustapippuria,

1 rkl Margariinia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli