Kananpojan pannupihvit ja kermakastike
Ainekset
Paistamiseen
Kastike
Valmistus
Kuori ja raasta peruna ja omena karkeaksi raasteeksi kulhoon. Kuori ja hienonna sipuli ja anna pehmentyä mikrossa minuutin verran. Siirrä sipuli jauhelihan kanssa kulhoon. Lisää hienonnetut kaprikset, yrttisuola ja kanamuna. Sekoita tasaiseksi murekemassaksi. Muotoile massasta kostutetuin käsin pihvejä leikkuulaudalle.
Paista pihvit keskilämmöllä öljyssä kauniin ruskeiksi. Nosta pihvit hetkeksi syrjään pannulta. Lisää pannulle kerma, kanaliemi ja mausteet. Anna kastikkeen kiehahtaa. Sekoita pienessä kupissa pehmeä rasva ja vehnäjauhot keskenään. Lisää suurus kastikkeen joukkoon ja sekoita. Anna kastikkeen kiehua vielä muutama minuutti.
Lisää tarvittaessa hieman nestettä. Tarkista maku. Lisää kastikkeen joukkoon lämpenemään pihvit.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
356
1487
24,3 g
14,8 g
8,8 g
4,3 g
1,3 g
23,0 g
1,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 rkl Kapriksia,
1 tl Yrttisuolaa,
Öljyä,
Rouhittua mustapippuria,
1 rkl Margariinia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli