Kanaviillokki - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kanaviillokki

Kanaviillokki
Annokset
4
Valmistusaika
Tunti
Ruokavalio
Kanaviillokki on kaikille tuttu kouluruokaklassikko. Currylla ja sitruunalla maustettu kermakastike ja mureaksi hautunut broileri maistuvat parhailta itse tehtynä.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kg
(1 pkt) broilerin koipi-reisiä
1 l
vettä
1 tl
suolaa
1 kpl
kanaliemikuutio
1 kpl
porkkana
1 kpl
sipuli
10
mustapippuria
1
laakerinlehti
50 g
margariinia
1/2 dl
vehnäjauhoja
2 tl
Currya
1/2 dl
sitruunamehua
2 dl
ruokakermaa
1/2 tl
sokeria
1/4 tl
suolaa
silputtua persiljaa

Näin teet

1

Laita broilerinkoivet, vesi, suola ja liemikuutio suureen kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Kuori kauhalla pois pinnalle kertyvä vaahto.

1 kg
(1 pkt) broilerin koipi-reisiä
1 l
vettä
1 tl
suolaa
1 kpl
kanaliemikuutio
2

Kuori ja paloittele porkkana ja sipuli. Lisää kattilaan porkkanat, sipulit, pippurit ja laakerinlehti. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla 45 minuuttia. Nosta broilerit liemestä leikkuulaudalle jäähtymään. Siivilöi 6 dl keitinlientä talteen.

1 kpl
porkkana
1 kpl
sipuli
10
mustapippuria
1
laakerinlehti
3

Sulata margariini kattilassa. Lisää jauhot ja curry. Kiehauta seos samalla sekoittaen. Kaada keitinliemi kattilaan ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia välillä sekoittaen.

50 g
margariinia
1/2 dl
vehnäjauhoja
2 tl
Currya
4

Poista nahka koivista ja irrota lihat luista. Revi liha suikaleiksi.

5

Lisää broileri, sitruunamehu ja ruokakerma kattilaan. Mausta sokerilla ja suolalla. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Tarjoa kanaviillokki riisin tai keitettyjen perunoiden ja porkkanoiden sekä mustaherukkahillon kanssa.

1/2 dl
sitruunamehua
2 dl
ruokakermaa
1/2 tl
sokeria
1/4 tl
suolaa
silputtua persiljaa
Resepti
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 17.6.2019
Muokattu: 11.9.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja10 g40 g
Proteiinia51 g203 g
Rasvaa25 g100 g
Kuituja1 g3 g
Energiaa kj1968 7872
Energiaa kcal470 1880

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 tl Currya

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja10 g40 g
Proteiinia51 g203 g
Rasvaa25 g100 g
Kuituja1 g3 g
Energiaa kj1968 7872
Energiaa kcal470 1880

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 tl Currya

Resepti
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Panu Pälviä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.