Laita broilerinkoivet, vesi, suola ja liemikuutio suureen kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Kuori kauhalla pois pinnalle kertyvä vaahto.
Kuori ja paloittele porkkana ja sipuli. Lisää kattilaan porkkanat, sipulit, pippurit ja laakerinlehti. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla 45 minuuttia. Nosta broilerit liemestä leikkuulaudalle jäähtymään. Siivilöi 6 dl keitinlientä talteen.
Sulata margariini kattilassa. Lisää jauhot ja curry. Kiehauta seos samalla sekoittaen. Kaada keitinliemi kattilaan ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia välillä sekoittaen.
Poista nahka koivista ja irrota lihat luista. Revi liha suikaleiksi.
Lisää broileri, sitruunamehu ja ruokakerma kattilaan. Mausta sokerilla ja suolalla. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Tarjoa kanaviillokki riisin tai keitettyjen perunoiden ja porkkanoiden sekä mustaherukkahillon kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
470
1968
25,0 g
9,0 g
10,0 g
4,0 g
0,8 g
50,8 g
1,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl Currya.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli