Kanaviillokki
Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kanaviillokki on kaikille tuttu kouluruokaklassikko. Currylla ja sitruunalla maustettu kermakastike ja mureaksi hautunut broileri maistuvat parhailta itse tehtynä.
| 1 kg | (1 pkt) broilerin koipi-reisiä |
| 1 l | vettä |
| 1 tl | suolaa |
| 1 kpl | kanaliemikuutio |
| 1 kpl | porkkana |
| 1 kpl | sipuli |
| 10 | mustapippuria |
| 1 | laakerinlehti |
| 50 g | margariinia |
| 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | currya |
| 1/2 dl | sitruunamehua |
| 2 dl | ruokakermaa |
| 1/2 tl | sokeria |
| 1/4 tl | suolaa |
| hienonnettua persiljaa |
- 1.
Laita broilerinkoivet, vesi, suola ja liemikuutio suureen kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Kuori kauhalla pois pinnalle kertyvä vaahto.
- 2.
Kuori ja paloittele porkkana ja sipuli. Lisää kattilaan porkkanat, sipulit, pippurit ja laakerinlehti. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla 45 minuuttia. Nosta broilerit liemestä leikkuulaudalle jäähtymään. Siivilöi 6 dl keitinlientä talteen.
- 3.
Sulata margariini kattilassa. Lisää jauhot ja curry. Kiehauta seos samalla sekoittaen. Kaada keitinliemi kattilaan ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia välillä sekoittaen.
- 4.
Poista nahka koivista ja irrota lihat luista. Revi liha suikaleiksi.
- 5.
Lisää broileri, sitruunamehu ja ruokakerma kattilaan. Mausta sokerilla ja suolalla. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Tarjoa kanaviillokki riisin tai keitettyjen perunoiden ja porkkanoiden sekä mustaherukkahillon kanssa.
Kanaviillokki on kaikille tuttu kouluruokaklassikko. Currylla ja sitruunalla maustettu kermakastike ja mureaksi hautunut broileri maistuvat parhailta itse tehtynä.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | (1 pkt) broilerin koipi-reisiä |
| 1 l | vettä |
| 1 tl | suolaa |
| 1 kpl | kanaliemikuutio |
| 1 kpl | porkkana |
| 1 kpl | sipuli |
| 10 | mustapippuria |
| 1 | laakerinlehti |
| 50 g | margariinia |
| 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | currya |
| 1/2 dl | sitruunamehua |
| 2 dl | ruokakermaa |
| 1/2 tl | sokeria |
| 1/4 tl | suolaa |
| hienonnettua persiljaa |
Valmistus
- 1
Laita broilerinkoivet, vesi, suola ja liemikuutio suureen kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Kuori kauhalla pois pinnalle kertyvä vaahto.
Määrä Ainesosa 1 kg (1 pkt) broilerin koipi-reisiä 1 l vettä 1 tl suolaa 1 kpl kanaliemikuutio - 2
Kuori ja paloittele porkkana ja sipuli. Lisää kattilaan porkkanat, sipulit, pippurit ja laakerinlehti. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla 45 minuuttia. Nosta broilerit liemestä leikkuulaudalle jäähtymään. Siivilöi 6 dl keitinlientä talteen.
Määrä Ainesosa 1 kpl porkkana 1 kpl sipuli 10 mustapippuria 1 laakerinlehti - 3
Sulata margariini kattilassa. Lisää jauhot ja curry. Kiehauta seos samalla sekoittaen. Kaada keitinliemi kattilaan ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia välillä sekoittaen.
Määrä Ainesosa 50 g margariinia 1/2 dl vehnäjauhoja 2 tl currya - 4
Poista nahka koivista ja irrota lihat luista. Revi liha suikaleiksi.
- 5
Lisää broileri, sitruunamehu ja ruokakerma kattilaan. Mausta sokerilla ja suolalla. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Tarjoa kanaviillokki riisin tai keitettyjen perunoiden ja porkkanoiden sekä mustaherukkahillon kanssa.
Määrä Ainesosa 1/2 dl sitruunamehua 2 dl ruokakermaa 1/2 tl sokeria 1/4 tl suolaa hienonnettua persiljaa
Ravintosisältö
473
Energiaa kcal
1980
Energiaa kj
25,0 g
Rasvaa
9,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
10,5 g
Hiilihydraatteja
4,3 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
51,0 g
Proteiinia
1,9 g
Suolaa
473
Energiaa kcal
1980
Energiaa kj
25,0 g
Rasvaa
9,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
10,5 g
Hiilihydraatteja
4,3 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
51,0 g
Proteiinia
1,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl currya.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























