Kanaviillokki | Kastikkeet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kanaviillokki

Kanaviillokki

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kanaviillokki on kaikille tuttu kouluruokaklassikko. Currylla ja sitruunalla maustettu kermakastike ja mureaksi hautunut broileri maistuvat parhailta itse tehtynä.

Ruokavaliot

Ainekset

1 kg
(1 pkt) broilerin koipi-reisiä
1 l
vettä
1 tl
suolaa
1 kpl
kanaliemikuutio
1 kpl
porkkana
1 kpl
sipuli
10
mustapippuria
1
laakerinlehti
50 g
margariinia
1/2 dl
vehnäjauhoja
2 tl
Currya
1/2 dl
sitruunamehua
2 dl
ruokakermaa
1/2 tl
sokeria
1/4 tl
suolaa
silputtua persiljaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Laita broilerinkoivet, vesi, suola ja liemikuutio suureen kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Kuori kauhalla pois pinnalle kertyvä vaahto.

1 kg
(1 pkt) broilerin koipi-reisiä
1 l
vettä
1 tl
suolaa
1 kpl
kanaliemikuutio
2

Kuori ja paloittele porkkana ja sipuli. Lisää kattilaan porkkanat, sipulit, pippurit ja laakerinlehti. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla 45 minuuttia. Nosta broilerit liemestä leikkuulaudalle jäähtymään. Siivilöi 6 dl keitinlientä talteen.

1 kpl
porkkana
1 kpl
sipuli
10
mustapippuria
1
laakerinlehti
3

Sulata margariini kattilassa. Lisää jauhot ja curry. Kiehauta seos samalla sekoittaen. Kaada keitinliemi kattilaan ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia välillä sekoittaen.

50 g
margariinia
1/2 dl
vehnäjauhoja
2 tl
Currya
4

Poista nahka koivista ja irrota lihat luista. Revi liha suikaleiksi.

5

Lisää broileri, sitruunamehu ja ruokakerma kattilaan. Mausta sokerilla ja suolalla. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Tarjoa kanaviillokki riisin tai keitettyjen perunoiden ja porkkanoiden sekä mustaherukkahillon kanssa.

1/2 dl
sitruunamehua
2 dl
ruokakermaa
1/2 tl
sokeria
1/4 tl
suolaa
silputtua persiljaa
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 17.6.2019
Muokattu: 8.1.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1968

470

25,0 g

9,0 g

10,0 g

4,0 g

0,8 g

50,8 g

1,9 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Currya.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli