Kanaviillokki

arvosana5/5

(10)arviota
4 Annosta

Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Kanaviillokki on kaikille tuttu kouluruokaklassikko. Currylla ja sitruunalla maustettu kermakastike ja mureaksi hautunut broileri maistuvat parhailta itse tehtynä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kg(1 pkt) broilerin koipi-reisiä
1 lvettä
1 tlsuolaa
1 kplkanaliemikuutio
1 kplporkkana
1 kplsipuli
10 mustapippuria
1 laakerinlehti
50 gmargariinia
1/2 dlvehnäjauhoja
2 tlcurrya
1/2 dlsitruunamehua
2 dlruokakermaa
1/2 tlsokeria
1/4 tlsuolaa
hienonnettua persiljaa

Valmistus

  1. 1

    Laita broilerinkoivet, vesi, suola ja liemikuutio suureen kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Kuori kauhalla pois pinnalle kertyvä vaahto.

    MääräAinesosa
    1 kg(1 pkt) broilerin koipi-reisiä
    1 lvettä
    1 tlsuolaa
    1 kplkanaliemikuutio
  2. 2

    Kuori ja paloittele porkkana ja sipuli. Lisää kattilaan porkkanat, sipulit, pippurit ja laakerinlehti. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla 45 minuuttia. Nosta broilerit liemestä leikkuulaudalle jäähtymään. Siivilöi 6 dl keitinlientä talteen.

    MääräAinesosa
    1 kplporkkana
    1 kplsipuli
    10 mustapippuria
    1 laakerinlehti
  3. 3

    Sulata margariini kattilassa. Lisää jauhot ja curry. Kiehauta seos samalla sekoittaen. Kaada keitinliemi kattilaan ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia välillä sekoittaen.

    MääräAinesosa
    50 gmargariinia
    1/2 dlvehnäjauhoja
    2 tlcurrya
  4. 4

    Poista nahka koivista ja irrota lihat luista. Revi liha suikaleiksi.

  5. 5

    Lisää broileri, sitruunamehu ja ruokakerma kattilaan. Mausta sokerilla ja suolalla. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Tarjoa kanaviillokki riisin tai keitettyjen perunoiden ja porkkanoiden sekä mustaherukkahillon kanssa.

    MääräAinesosa
    1/2 dlsitruunamehua
    2 dlruokakermaa
    1/2 tlsokeria
    1/4 tlsuolaa
    hienonnettua persiljaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl currya.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Panu Pälviä
17.6.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä