Karhunlaukkapesto | Kastikkeet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Karhunlaukkapesto

Karhunlaukkapesto

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta
Supertrendikkäästä, miedosti valkosipulisesta karhunlaukasta syntyy pähkinöiden ja sipulinvarsien kanssa maukas pesto, joka sopii esimerkiksi leivän päälle, grillinruoan kaveriksi tai pastakastikkeeksi.

Ruokavaliot

Ainekset

1/2 l
Karhunlaukan lehtiä
2 kpl
Kevätsipulinvartta
1 kpl
(100 g) saksanpähkinöitä
2 dl
Öljyä
1 dl
Parmesaanijuustoa
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Sokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Yhdistä kaikki ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimen kulhossa. Soseuta tasaiseksi.

Vinkki: Tiesitkö, että pesto säilyy paremmin öljyn alla? Laita pesto lasitölkkiin, kaada päälle noin 1 cm öljyä ja säilytä jääkaapissa.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 24.4.2017
Muokattu: 20.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

7244

1731

193,0 g

13,0 g

3,0 g

3,0 g

1,0 g

3,0 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 l Karhunlaukan lehtiä,

1 dl Parmesaanijuustoa,

1 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli