Karhunlaukkapesto

Nappaa talteen!
Supertrendikkäästä, miedosti valkosipulisesta karhunlaukasta syntyy pähkinöiden ja sipulinvarsien kanssa maukas pesto, joka sopii esimerkiksi leivän päälle, grillinruoan kaveriksi tai pastakastikkeeksi.
| 1/2 l | karhunlaukan lehtiä |
| 2 kpl | kevätsipulinvartta |
| 1 kpl | (100 g) saksanpähkinöitä |
| 2 dl | öljyä |
| 1 dl | parmesaanijuustoa |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | sokeria |
- 1.
Yhdistä kaikki ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimen kulhossa. Soseuta tasaiseksi.
Vinkki: Tiesitkö, että pesto säilyy paremmin öljyn alla? Laita pesto lasitölkkiin, kaada päälle noin 1 cm öljyä ja säilytä jääkaapissa.
Karhunlaukkapesto
Supertrendikkäästä, miedosti valkosipulisesta karhunlaukasta syntyy pähkinöiden ja sipulinvarsien kanssa maukas pesto, joka sopii esimerkiksi leivän päälle, grillinruoan kaveriksi tai pastakastikkeeksi.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1/2 l | karhunlaukan lehtiä |
| 2 kpl | kevätsipulinvartta |
| 1 kpl | (100 g) saksanpähkinöitä |
| 2 dl | öljyä |
| 1 dl | parmesaanijuustoa |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | sokeria |
Valmistus
- 1
Yhdistä kaikki ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimen kulhossa. Soseuta tasaiseksi.
Vinkki: Tiesitkö, että pesto säilyy paremmin öljyn alla? Laita pesto lasitölkkiin, kaada päälle noin 1 cm öljyä ja säilytä jääkaapissa.
Ravintosisältö
1731
Energiaa kcal
7244
Energiaa kj
193,0 g
Rasvaa
13,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,0 g
Hiilihydraatteja
3,0 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
3,0 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
1731
Energiaa kcal
7244
Energiaa kj
193,0 g
Rasvaa
13,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,0 g
Hiilihydraatteja
3,0 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
3,0 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,5 l Karhunlaukan lehtiä, 1 dl Parmesaanijuustoa, 1 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























