Karhunlaukkapesto

Arvostele resepti
1 Kappaletta

Supertrendikkäästä, miedosti valkosipulisesta karhunlaukasta syntyy pähkinöiden ja sipulinvarsien kanssa maukas pesto, joka sopii esimerkiksi leivän päälle, grillinruoan kaveriksi tai pastakastikkeeksi.

Ainekset

MääräAinesosa
1/2 lkarhunlaukan lehtiä
2 kplkevätsipulinvartta
1 kpl(100 g) saksanpähkinöitä
2 dlöljyä
1 dlparmesaanijuustoa
1 tlsuolaa
1/2 tlsokeria

Valmistus

  1. 1

    Yhdistä kaikki ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimen kulhossa. Soseuta tasaiseksi.

    Vinkki: Tiesitkö, että pesto säilyy paremmin öljyn alla? Laita pesto lasitölkkiin, kaada päälle noin 1 cm öljyä ja säilytä jääkaapissa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,5 l Karhunlaukan lehtiä, 1 dl Parmesaanijuustoa, 1 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Piia Arnould
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä