Karitsan fileet - Yhteishyvä

Karitsan fileet

Karitsan sisäfile pannulla
Annokset
4
Valmistusaika
Useita tunteja
Karitsan sisäfile tarjoillaan uunijuuresten kera ja se valmistuu helposti pannulla.
Jaa Somessa

Ainekset

PAISTI

400 - 500 g
Karitsan sisäfileetä, pakaste
1 tl
Suolaa
Mustapippuria
3 - 4 rkl
Dijonsinappia
Nippu persiljaa
1 tl
Rosmariinia
Voita tai öljyä paistamiseen

KASTIKE

1 kpl
Demi glace -kastikepohjaa
1 dl
Punaviiniä
2 rkl
Hunajaa
1/2 tl
Rosmariinia
(suolaa)
(tummaa kastikesuurusta)

LISÄKKEEKSI

1 kpl
Pakasteuunijuureksia

Näin teet

1

Ota liha sulamaan edellisenä päivänä ja sulata se jääkaapissa. Pane kastikkeen ainekset kiehumaan hiljalleen. Mausta lihat suolalla ja pippurilla. Hienonna persilja ja sekoita joukkoon rosmariini. Paista fileet kuumalla pannulla öljyssä tai margariinissa 5–8 minuuttia. Liha on mureaa, kun sisus on vielä ruusunpunaista. Nosta fileet työlaudalle ja sivele niille sinappia. Sirottele päälle persilja. Tarjoa lisänä uunissa kypsennettyjä pakasteuunijuureksia. Tarkista kastikkeen maku ja suurusta tarvittaessa. Viipaloi liha ja tarjoa kasvisten ja valkosipuliperunoiden kanssa.

2

Pane kastikkeen ainekset kiehumaan hiljalleen.

(tummaa kastikesuurusta)
1/2 tl
Rosmariinia
1 kpl
Demi glace -kastikepohjaa
(suolaa)
2 rkl
Hunajaa
1 dl
Punaviiniä
3

Mausta lihat suolalla ja pippurilla. Hienonna persilja ja sekoita joukkoon rosmariini. Paista fileet kuumalla pannulla öljyssä tai margariinissa 5–8 minuuttia. Liha on mureaa, kun sisus on vielä ruusunpunaista.

1 tl
Suolaa
Mustapippuria
Nippu persiljaa
1 tl
Rosmariinia
Voita tai öljyä paistamiseen
4

Nosta fileet työlaudalle ja sivele niille sinappia. Sirottele päälle persilja. Tarjoa lisänä uunissa kypsennettyjä pakasteuunijuureksia.

3 - 4 rkl
Dijonsinappia
1 kpl
Pakasteuunijuureksia
5

Tarkista kastikkeen maku ja suurusta tarvittaessa. Viipaloi liha ja tarjoa kasvisten ja valkosipuliperunoiden kanssa.

Resepti
Aila Pakarinen
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 18.5.2010
Muokattu: 27.2.2019
Jaa Somessa