Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Karitsan fileet

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Karitsan sisäfile tarjoillaan uunijuuresten kera ja se valmistuu helposti pannulla.

Ainekset

Paisti

400 - 500 g
Karitsan sisäfileetä, pakaste
1 tl
Suolaa
Mustapippuria
3 - 4 rkl
Dijonsinappia
Nippu persiljaa
1 tl
Rosmariinia
Voita tai öljyä paistamiseen

Kastike

1 kpl
Demi glace -kastikepohjaa
1 dl
Punaviiniä
2 rkl
Hunajaa
1/2 tl
Rosmariinia
(suolaa)
(tummaa kastikesuurusta)

Lisäkkeeksi

1 kpl
Pakasteuunijuureksia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Ota liha sulamaan edellisenä päivänä ja sulata se jääkaapissa. Pane kastikkeen ainekset kiehumaan hiljalleen. Mausta lihat suolalla ja pippurilla. Hienonna persilja ja sekoita joukkoon rosmariini. Paista fileet kuumalla pannulla öljyssä tai margariinissa 5–8 minuuttia. Liha on mureaa, kun sisus on vielä ruusunpunaista. Nosta fileet työlaudalle ja sivele niille sinappia. Sirottele päälle persilja. Tarjoa lisänä uunissa kypsennettyjä pakasteuunijuureksia. Tarkista kastikkeen maku ja suurusta tarvittaessa. Viipaloi liha ja tarjoa kasvisten ja valkosipuliperunoiden kanssa.

2

Pane kastikkeen ainekset kiehumaan hiljalleen.

(tummaa kastikesuurusta)
1/2 tl
Rosmariinia
1 kpl
Demi glace -kastikepohjaa
(suolaa)
2 rkl
Hunajaa
1 dl
Punaviiniä
3

Mausta lihat suolalla ja pippurilla. Hienonna persilja ja sekoita joukkoon rosmariini. Paista fileet kuumalla pannulla öljyssä tai margariinissa 5–8 minuuttia. Liha on mureaa, kun sisus on vielä ruusunpunaista.

1 tl
Suolaa
Mustapippuria
Nippu persiljaa
1 tl
Rosmariinia
Voita tai öljyä paistamiseen
4

Nosta fileet työlaudalle ja sivele niille sinappia. Sirottele päälle persilja. Tarjoa lisänä uunissa kypsennettyjä pakasteuunijuureksia.

3 - 4 rkl
Dijonsinappia
1 kpl
Pakasteuunijuureksia
5

Tarkista kastikkeen maku ja suurusta tarvittaessa. Viipaloi liha ja tarjoa kasvisten ja valkosipuliperunoiden kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 18.5.2010
|
Muokattu: 5.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.