Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Karpaattien kirjolohi

Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta

Ainekset

Runsas 1 kg kirjolohifileetä ruotoineen
Vettä
1 tl
Suolaa
2 - 3 kpl
Sitruunaa
1 kpl
Laakerinlehti
5 kpl
Valkopippuria rouhittuna
1 kpl
Sipuli lohkoina

Kastike :

150 - 180 g
Tuoreita herkkusieniä
100 g
Voita
3/4 dl
Vehnäjauhoja
Noin 4 dl kalan keitinlientä
1 dl
Kermaa
1/2 kpl
Sitruunan mehu
200 g
Katkarapuja
Nippu tilliä
Suolaa tarvittaessa
Koristeluun kapriksia jasitruunaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Puhdista kirjolohifilee kylmään veteen kastellulla talouspaperilla pyyhkien. Jos pää on jäljellä, poista siitä kidukset. Leikkaa filee poikittain kahtia ja laita palat ison kattilan pohjalle. Lisää päälle sen verran vettä, että ne melkein peittyvät. Lisää suola ja kaikki muut mausteet. Peitä kattila kannella ja keitä kalaa hyvin miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia tai kunnes se on kypsä. Siivilöi liemi varoen mittakannuun.Puhdista kalan kypsyessä herkkusienet sormin hieroen. Ruskista ne sitten paistinpannussa vähässä voissa, kaada pois pannulta ja jätä odottamaan.Lisää pannuun loput voista. Sulata se ja sekoita joukkoon jauhot. Älä ruskista. Lisää kalan keitinliemi ja sekoita kastike tasaiseksi. Keitä sitä 5 minuuttia, lisää kerma ja kiehauta. Sekoita kastikkeeseen lopuksi sitruunamehu, katkaravut ja tillisilppu. Kuumenna, mutta älä enää keitä.Nosta kalapalat nahkapuoli alaspäin tarjoiluvadille. Poista ruodot ja leikkaa kala viipaleiksi. Kaada hiukan kastiketta kalan päälle ja koristele pinta kapriksilla ja sitruunaviipaleilla. Tarjoa kastike muuten erikseen.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 17.12.2004
|
Muokattu: 1.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.