Karpaattien kirjolohi

Nappaa talteen!
| runsas 1 kg kirjolohifileetä ruotoineen | |
| vettä | |
| 1 tl | suolaa |
| 2 - 3 kpl | sitruunaa |
| 1 kpl | laakerinlehti |
| 5 kpl | valkopippuria rouhittuna |
| 1 kpl | sipuli lohkoina |
| Kastike : | |
|---|---|
| 150 - 180 g | tuoreita herkkusieniä |
| 100 g | voita |
| 3/4 dl | vehnäjauhoja |
| noin 4 dl kalan keitinlientä | |
| 1 dl | kermaa |
| 1/2 kpl | sitruunan mehu |
| 200 g | katkarapuja |
| nippu tilliä | |
| suolaa tarvittaessa | |
| koristeluun kapriksia jasitruunaa | |
- 1.
Puhdista kirjolohifilee kylmään veteen kastellulla talouspaperilla pyyhkien. Jos pää on jäljellä, poista siitä kidukset. Leikkaa filee poikittain kahtia ja laita palat ison kattilan pohjalle. Lisää päälle sen verran vettä, että ne melkein peittyvät. Lisää suola ja kaikki muut mausteet. Peitä kattila kannella ja keitä kalaa hyvin miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia tai kunnes se on kypsä. Siivilöi liemi varoen mittakannuun.Puhdista kalan kypsyessä herkkusienet sormin hieroen. Ruskista ne sitten paistinpannussa vähässä voissa, kaada pois pannulta ja jätä odottamaan.Lisää pannuun loput voista. Sulata se ja sekoita joukkoon jauhot. Älä ruskista. Lisää kalan keitinliemi ja sekoita kastike tasaiseksi. Keitä sitä 5 minuuttia, lisää kerma ja kiehauta. Sekoita kastikkeeseen lopuksi sitruunamehu, katkaravut ja tillisilppu. Kuumenna, mutta älä enää keitä.Nosta kalapalat nahkapuoli alaspäin tarjoiluvadille. Poista ruodot ja leikkaa kala viipaleiksi. Kaada hiukan kastiketta kalan päälle ja koristele pinta kapriksilla ja sitruunaviipaleilla. Tarjoa kastike muuten erikseen.
Karpaattien kirjolohi
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| runsas 1 kg kirjolohifileetä ruotoineen | |
| vettä | |
| 1 tl | suolaa |
| 2 - 3 kpl | sitruunaa |
| 1 kpl | laakerinlehti |
| 5 kpl | valkopippuria rouhittuna |
| 1 kpl | sipuli lohkoina |
Kastike : | |
| 150 - 180 g | tuoreita herkkusieniä |
| 100 g | voita |
| 3/4 dl | vehnäjauhoja |
| noin 4 dl kalan keitinlientä | |
| 1 dl | kermaa |
| 1/2 kpl | sitruunan mehu |
| 200 g | katkarapuja |
| nippu tilliä | |
| suolaa tarvittaessa | |
| koristeluun kapriksia jasitruunaa | |
Valmistus
- 1
Puhdista kirjolohifilee kylmään veteen kastellulla talouspaperilla pyyhkien. Jos pää on jäljellä, poista siitä kidukset. Leikkaa filee poikittain kahtia ja laita palat ison kattilan pohjalle. Lisää päälle sen verran vettä, että ne melkein peittyvät. Lisää suola ja kaikki muut mausteet. Peitä kattila kannella ja keitä kalaa hyvin miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia tai kunnes se on kypsä. Siivilöi liemi varoen mittakannuun.Puhdista kalan kypsyessä herkkusienet sormin hieroen. Ruskista ne sitten paistinpannussa vähässä voissa, kaada pois pannulta ja jätä odottamaan.Lisää pannuun loput voista. Sulata se ja sekoita joukkoon jauhot. Älä ruskista. Lisää kalan keitinliemi ja sekoita kastike tasaiseksi. Keitä sitä 5 minuuttia, lisää kerma ja kiehauta. Sekoita kastikkeeseen lopuksi sitruunamehu, katkaravut ja tillisilppu. Kuumenna, mutta älä enää keitä.Nosta kalapalat nahkapuoli alaspäin tarjoiluvadille. Poista ruodot ja leikkaa kala viipaleiksi. Kaada hiukan kastiketta kalan päälle ja koristele pinta kapriksilla ja sitruunaviipaleilla. Tarjoa kastike muuten erikseen.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 2.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä












