Karpaattien kirjolohi

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
runsas 1 kg kirjolohifileetä ruotoineen
vettä
1 tlsuolaa
2 - 3 kplsitruunaa
1 kpllaakerinlehti
5 kplvalkopippuria rouhittuna
1 kplsipuli lohkoina

Kastike :

150 - 180 gtuoreita herkkusieniä
100 gvoita
3/4 dlvehnäjauhoja
noin 4 dl kalan keitinlientä
1 dlkermaa
1/2 kplsitruunan mehu
200 gkatkarapuja
nippu tilliä
suolaa tarvittaessa
koristeluun kapriksia jasitruunaa

Valmistus

  1. 1

    Puhdista kirjolohifilee kylmään veteen kastellulla talouspaperilla pyyhkien. Jos pää on jäljellä, poista siitä kidukset. Leikkaa filee poikittain kahtia ja laita palat ison kattilan pohjalle. Lisää päälle sen verran vettä, että ne melkein peittyvät. Lisää suola ja kaikki muut mausteet. Peitä kattila kannella ja keitä kalaa hyvin miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia tai kunnes se on kypsä. Siivilöi liemi varoen mittakannuun.Puhdista kalan kypsyessä herkkusienet sormin hieroen. Ruskista ne sitten paistinpannussa vähässä voissa, kaada pois pannulta ja jätä odottamaan.Lisää pannuun loput voista. Sulata se ja sekoita joukkoon jauhot. Älä ruskista. Lisää kalan keitinliemi ja sekoita kastike tasaiseksi. Keitä sitä 5 minuuttia, lisää kerma ja kiehauta. Sekoita kastikkeeseen lopuksi sitruunamehu, katkaravut ja tillisilppu. Kuumenna, mutta älä enää keitä.Nosta kalapalat nahkapuoli alaspäin tarjoiluvadille. Poista ruodot ja leikkaa kala viipaleiksi. Kaada hiukan kastiketta kalan päälle ja koristele pinta kapriksilla ja sitruunaviipaleilla. Tarjoa kastike muuten erikseen.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
19.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä