Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Karpalo-raakasuklaa

timer-icon15 min
Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta
Tee raakasuklaata helposti itse. Kuivatut karpalot tuovat raakasuklaaseen makua ja väriä. Raakasuklaa säilyy parhaiten jääkaapissa, ja sitä voi myös pakastaa.

Ainekset

1 1/2 dl
Kookosöljyä
5 rkl
Hunajaa
1 dl
Raakakaakaojauhetta
1/2 dl
Kaakonibsejä
Sormisuolaa
1/2 dl
Kuivattuja karpaloita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Mittaa kookosöljy kulhoon ja aseta kiehuvan vesikattilan päälle. Anna sulaa nestemäiseksi. Sekoita joukkoon hunaja. Siivilöi joukkoon kaakaojauhe. Lisää kaakaonibsit ja ripaus sormisuolaa. Sekoita tasaiseksi massaksi.

Tee leivinpaperista cocktailtikkujen tai nuppineulojen avulla suklaalevylle muotti. Taita paperiin kulmat ja kiinnitä tikuilla tai neuloilla. Aseta paperimuotti tukevaan vuokaan ja kaada suklaamassa muottiin.

Ripottele pinnalle pieniksi pilkotut karpalot. Anna jähmettyä pakastimessa noin 30 minuuttia. Leikkaa paloiksi.

Vinkki: Raakasuklaa kannattaa säilyttää jääkaapissa tai pakastimessa.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 12.10.2015
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

1755

7345

138,0 g

10,0 g

126,0 g

125,0 g

3,0 g

5,0 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 dl Kaakonibsejä,

Sormisuolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli