Karpalo-raakasuklaa | Makeiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Karpalo-raakasuklaa

timer-icon15 min
Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta
Tee raakasuklaata helposti itse. Kuivatut karpalot tuovat raakasuklaaseen makua ja väriä. Raakasuklaa säilyy parhaiten jääkaapissa, ja sitä voi myös pakastaa.

Ruokavaliot

Ainekset

1 1/2 dl
Kookosöljyä
5 rkl
Hunajaa
1 dl
Raakakaakaojauhetta
1/2 dl
Kaakonibsejä
Sormisuolaa
1/2 dl
Kuivattuja karpaloita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Mittaa kookosöljy kulhoon ja aseta kiehuvan vesikattilan päälle. Anna sulaa nestemäiseksi. Sekoita joukkoon hunaja. Siivilöi joukkoon kaakaojauhe. Lisää kaakaonibsit ja ripaus sormisuolaa. Sekoita tasaiseksi massaksi.

Tee leivinpaperista cocktailtikkujen tai nuppineulojen avulla suklaalevylle muotti. Taita paperiin kulmat ja kiinnitä tikuilla tai neuloilla. Aseta paperimuotti tukevaan vuokaan ja kaada suklaamassa muottiin.

Ripottele pinnalle pieniksi pilkotut karpalot. Anna jähmettyä pakastimessa noin 30 minuuttia. Leikkaa paloiksi.

Vinkki: Raakasuklaa kannattaa säilyttää jääkaapissa tai pakastimessa.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 12.10.2015
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

7345

1755

138,0 g

10,0 g

126,0 g

125,0 g

3,0 g

5,0 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 dl Kaakonibsejä,

Sormisuolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli