Karpalo-raakasuklaa

Arvostele resepti
1 Kappaletta

15 min

Tee raakasuklaata helposti itse. Kuivatut karpalot tuovat raakasuklaaseen makua ja väriä. Raakasuklaa säilyy parhaiten jääkaapissa, ja sitä voi myös pakastaa.

Ainekset

MääräAinesosa
1 1/2 dlkookosöljyä
5 rklhunajaa
1 dlraakakaakaojauhetta
1/2 dlkaakonibsejä
sormisuolaa
1/2 dlkuivattuja karpaloita

Valmistus

  1. 1

    Mittaa kookosöljy kulhoon ja aseta kiehuvan vesikattilan päälle. Anna sulaa nestemäiseksi. Sekoita joukkoon hunaja. Siivilöi joukkoon kaakaojauhe. Lisää kaakaonibsit ja ripaus sormisuolaa. Sekoita tasaiseksi massaksi.

    Tee leivinpaperista cocktailtikkujen tai nuppineulojen avulla suklaalevylle muotti. Taita paperiin kulmat ja kiinnitä tikuilla tai neuloilla. Aseta paperimuotti tukevaan vuokaan ja kaada suklaamassa muottiin.

    Ripottele pinnalle pieniksi pilkotut karpalot. Anna jähmettyä pakastimessa noin 30 minuuttia. Leikkaa paloiksi.

    Vinkki: Raakasuklaa kannattaa säilyttää jääkaapissa tai pakastimessa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,5 dl Kaakonibsejä, Sormisuolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä