Karpalovispipuuro, pekaanipraliinia ja kanelikermaa
Karpalovispipuuro, pekaanipraliinia ja kanelikermaa
Yhteistyössä

Karpalovispipuuro, pekaanipraliinia ja kanelikermaa

Arvostele resepti
4 Annosta

Noin 2 tuntia

Yhteistyössä: Kulman Keittiö taustakuva

Vispipuuro tehdään perinteisesti puolukoista, mutta maukkaan puuron saa aikaiseksi myös karpaloista. Karpalovispipuuro nousee aivan uudelle tasolle kun jaksaa panostaa hiukan ylimääräistä lisukkeiden suhteen.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa

Kanelikerma

2 dlkermaa
1 tlvaniljasokeria
2 kplkanelitankoa

Pekaanipraliini

1 dlsokeria
1/2 dlkermaa
25 gvoita
1 dlpekaanipähkinöitä

Vispipuuro

5 dlvettä
4 dlkarpaloita
1 dlmannaryynejä
1 1/2 dlsokeria
1/2 tlsuolaa

Valmistus

  1. 1

    Kuumenna kerma, vaniljasokeri ja kanelitangot kattilassa, älä kuitenkaan keitä. Anna jäähtyä jääkaapissa.

    MääräAinesosa
    2 dlkermaa
    1 tlvaniljasokeria
    2 kplkanelitankoa
  2. 2

    Valmista pekaanipraliini. Yhdistä kattilassa sokeri, kerma ja voi ja kiehauta. Säädä levy matalalle lämmölle ja kuumenna kunnes seos alkaa muodostaa kiinteän pallon.

    MääräAinesosa
    1 dlsokeria
    1/2 dlkermaa
    25 gvoita
  3. 3

    Sekoita joukkoon pähkinät ja ota pois lämmöltä. Sekoita kunnes seos alkaa jähmettyä, levitä sitten leivinpaperille ja jäähdytä. Pilko veitsellä muruiksi.

    MääräAinesosa
    1 dlpekaanipähkinöitä
  4. 4

    Kiehauta vesi sekä marjat ja painele seos siivilän läpi niin, että vain karpaloiden kuoret jäävät siivilään. Kuumenna uudestaan ja vispaa joukkoon mannasuurimot.

    MääräAinesosa
    5 dlvettä
    4 dlkarpaloita
    1 dlmannaryynejä
  5. 5

    Lisää suola ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä keskilämmöllä n. 7 minuuttia välillä sekoittaen. Jäähdytä kunnolla esimerkiksi kylmässä vesihauteessa tai jääkaapissa. Vispaa karpalovispipuuro yleiskoneella vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahdottaminen kestää 15-20 minuuttia. Tarjoile vispipuuro kanelikerman ja pekaanipraliinin kanssa.

    MääräAinesosa
    1/2 tlsuolaa
    1 1/2 dlsokeria

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 dl kermaa, 1 tl vaniljasokeria, 2 kpl kanelitankoa, 0.5 dl kermaa, 1 dl pekaanipähkinöitä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Lisää reseptejä aiheesta

Kuvat:
TOK
7.11.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä