Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Noin 2 tuntia

Nappaa talteen!
Vispipuuro tehdään perinteisesti puolukoista, mutta maukkaan puuron saa aikaiseksi myös karpaloista. Karpalovispipuuro nousee aivan uudelle tasolle kun jaksaa panostaa hiukan ylimääräistä lisukkeiden suhteen.
| Kanelikerma | |
|---|---|
| 2 dl | kermaa |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 2 kpl | kanelitankoa |
| Pekaanipraliini | |
| 1 dl | sokeria |
| 1/2 dl | kermaa |
| 25 g | voita |
| 1 dl | pekaanipähkinöitä |
| Vispipuuro | |
| 5 dl | vettä |
| 4 dl | karpaloita |
| 1 dl | mannaryynejä |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
Kuumenna kerma, vaniljasokeri ja kanelitangot kattilassa, älä kuitenkaan keitä. Anna jäähtyä jääkaapissa.
Valmista pekaanipraliini. Yhdistä kattilassa sokeri, kerma ja voi ja kiehauta. Säädä levy matalalle lämmölle ja kuumenna kunnes seos alkaa muodostaa kiinteän pallon.
Sekoita joukkoon pähkinät ja ota pois lämmöltä. Sekoita kunnes seos alkaa jähmettyä, levitä sitten leivinpaperille ja jäähdytä. Pilko veitsellä muruiksi.
Kiehauta vesi sekä marjat ja painele seos siivilän läpi niin, että vain karpaloiden kuoret jäävät siivilään. Kuumenna uudestaan ja vispaa joukkoon mannasuurimot.
Lisää suola ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä keskilämmöllä n. 7 minuuttia välillä sekoittaen. Jäähdytä kunnolla esimerkiksi kylmässä vesihauteessa tai jääkaapissa. Vispaa karpalovispipuuro yleiskoneella vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahdottaminen kestää 15-20 minuuttia. Tarjoile vispipuuro kanelikerman ja pekaanipraliinin kanssa.


Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Vispipuuro tehdään perinteisesti puolukoista, mutta maukkaan puuron saa aikaiseksi myös karpaloista. Karpalovispipuuro nousee aivan uudelle tasolle kun jaksaa panostaa hiukan ylimääräistä lisukkeiden suhteen.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Kanelikerma | |
| 2 dl | kermaa |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 2 kpl | kanelitankoa |
Pekaanipraliini | |
| 1 dl | sokeria |
| 1/2 dl | kermaa |
| 25 g | voita |
| 1 dl | pekaanipähkinöitä |
Vispipuuro | |
| 5 dl | vettä |
| 4 dl | karpaloita |
| 1 dl | mannaryynejä |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
Kuumenna kerma, vaniljasokeri ja kanelitangot kattilassa, älä kuitenkaan keitä. Anna jäähtyä jääkaapissa.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 dl | kermaa |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 2 kpl | kanelitankoa |
Valmista pekaanipraliini. Yhdistä kattilassa sokeri, kerma ja voi ja kiehauta. Säädä levy matalalle lämmölle ja kuumenna kunnes seos alkaa muodostaa kiinteän pallon.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 dl | sokeria |
| 1/2 dl | kermaa |
| 25 g | voita |
Sekoita joukkoon pähkinät ja ota pois lämmöltä. Sekoita kunnes seos alkaa jähmettyä, levitä sitten leivinpaperille ja jäähdytä. Pilko veitsellä muruiksi.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 dl | pekaanipähkinöitä |
Kiehauta vesi sekä marjat ja painele seos siivilän läpi niin, että vain karpaloiden kuoret jäävät siivilään. Kuumenna uudestaan ja vispaa joukkoon mannasuurimot.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 5 dl | vettä |
| 4 dl | karpaloita |
| 1 dl | mannaryynejä |
Lisää suola ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä keskilämmöllä n. 7 minuuttia välillä sekoittaen. Jäähdytä kunnolla esimerkiksi kylmässä vesihauteessa tai jääkaapissa. Vispaa karpalovispipuuro yleiskoneella vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahdottaminen kestää 15-20 minuuttia. Tarjoile vispipuuro kanelikerman ja pekaanipraliinin kanssa.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
360
Energiaa kcal
1507
Energiaa kj
5,8 g
Rasvaa
3,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
71,0 g
Hiilihydraatteja
55,0 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
2,8 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
360
Energiaa kcal
1507
Energiaa kj
5,8 g
Rasvaa
3,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
71,0 g
Hiilihydraatteja
55,0 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
2,8 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 dl kermaa, 1 tl vaniljasokeria, 2 kpl kanelitankoa, 0.5 dl kermaa, 1 dl pekaanipähkinöitä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli