Karpalovispipuuro, pekaanipraliinia ja kanelikermaa - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Karpalovispipuuro, pekaanipraliinia ja kanelikermaa

Karpalovispipuuro, pekaanipraliinia ja kanelikermaa
Annokset
4
Valmistusaika
Useita tunteja
Ruokavalio
Vispipuuro tehdään perinteisesti puolukoista, mutta maukkaan puuron saa aikaiseksi myös karpaloista. Karpalovispipuuro nousee aivan uudelle tasolle kun jaksaa panostaa hiukan ylimääräistä lisukkeiden suhteen.
Jaa Somessa

Ainekset

KANELIKERMA

2 dl
kermaa
1 tl
vaniljasokeria
2 kpl
kanelitankoa

PEKAANIPRALIINI

1 dl
sokeria
1/2 dl
kermaa
25 g
voita
1 dl
pekaanipähkinöitä

VISPIPUURO

5 dl
vettä
4 dl
karpaloita
1 dl
mannaryynejä
1 1/2 dl
sokeria
1/2 tl
suolaa

Näin teet

1

Kuumenna kerma, vaniljasokeri ja kanelitangot kattilassa, älä kuitenkaan keitä. Anna jäähtyä jääkaapissa.

2 dl
kermaa
1 tl
vaniljasokeria
2 kpl
kanelitankoa
2

Valmista pekaanipraliini. Yhdistä kattilassa sokeri, kerma ja voi ja kiehauta. Säädä levy matalalle lämmölle ja kuumenna kunnes seos alkaa muodostaa kiinteän pallon.

1 dl
sokeria
1/2 dl
kermaa
25 g
voita
3

Sekoita joukkoon pähkinät ja ota pois lämmöltä. Sekoita kunnes seos alkaa jähmettyä, levitä sitten leivinpaperille ja jäähdytä. Pilko veitsellä muruiksi.

1 dl
pekaanipähkinöitä
4

Kiehauta vesi sekä marjat ja painele seos siivilän läpi niin, että vain karpaloiden kuoret jäävät siivilään. Kuumenna uudestaan ja vispaa joukkoon mannasuurimot.

5 dl
vettä
4 dl
karpaloita
1 dl
mannaryynejä
5

Lisää suola ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä keskilämmöllä n. 7 minuuttia välillä sekoittaen. Jäähdytä kunnolla esimerkiksi kylmässä vesihauteessa tai jääkaapissa. Vispaa karpalovispipuuro yleiskoneella vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahdottaminen kestää 15-20 minuuttia. Tarjoile vispipuuro kanelikerman ja pekaanipraliinin kanssa.

1/2 tl
suolaa
1 1/2 dl
sokeria
Kuvat
TOK
Julkaistu: 2.7.2018
Muokattu: 5.9.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja71 g284 g
Proteiinia3 g11 g
Rasvaa6 g23 g
Kuituja3 g12 g
Energiaa kj1507 6026
Energiaa kcal360 1440

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 dl kermaa

  • 1 tl vaniljasokeria

  • 2 kpl kanelitankoa

  • 0.5 dl kermaa

  • 1 dl pekaanipähkinöitä

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja71 g284 g
Proteiinia3 g11 g
Rasvaa6 g23 g
Kuituja3 g12 g
Energiaa kj1507 6026
Energiaa kcal360 1440

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 dl kermaa

  • 1 tl vaniljasokeria

  • 2 kpl kanelitankoa

  • 0.5 dl kermaa

  • 1 dl pekaanipähkinöitä

Kuvat
TOK

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.