Karpalovispipuuro, pekaanipraliinia ja kanelikermaa | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Karpalovispipuuro, pekaanipraliinia ja kanelikermaa

Karpalovispipuuro, pekaanipraliinia ja kanelikermaa

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Vispipuuro tehdään perinteisesti puolukoista, mutta maukkaan puuron saa aikaiseksi myös karpaloista. Karpalovispipuuro nousee aivan uudelle tasolle kun jaksaa panostaa hiukan ylimääräistä lisukkeiden suhteen.

Ruokavaliot

Ainekset

kanelikerma

2 dl
kermaa
1 tl
vaniljasokeria
2 kpl
kanelitankoa

pekaanipraliini

1 dl
sokeria
1/2 dl
kermaa
25 g
voita
1 dl
pekaanipähkinöitä

vispipuuro

5 dl
vettä
4 dl
karpaloita
1 dl
mannaryynejä
1 1/2 dl
sokeria
1/2 tl
suolaa

Valmistus

1

Kuumenna kerma, vaniljasokeri ja kanelitangot kattilassa, älä kuitenkaan keitä. Anna jäähtyä jääkaapissa.

2 dl
kermaa
1 tl
vaniljasokeria
2 kpl
kanelitankoa
2

Valmista pekaanipraliini. Yhdistä kattilassa sokeri, kerma ja voi ja kiehauta. Säädä levy matalalle lämmölle ja kuumenna kunnes seos alkaa muodostaa kiinteän pallon.

1 dl
sokeria
1/2 dl
kermaa
25 g
voita
3

Sekoita joukkoon pähkinät ja ota pois lämmöltä. Sekoita kunnes seos alkaa jähmettyä, levitä sitten leivinpaperille ja jäähdytä. Pilko veitsellä muruiksi.

1 dl
pekaanipähkinöitä
4

Kiehauta vesi sekä marjat ja painele seos siivilän läpi niin, että vain karpaloiden kuoret jäävät siivilään. Kuumenna uudestaan ja vispaa joukkoon mannasuurimot.

5 dl
vettä
4 dl
karpaloita
1 dl
mannaryynejä
5

Lisää suola ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä keskilämmöllä n. 7 minuuttia välillä sekoittaen. Jäähdytä kunnolla esimerkiksi kylmässä vesihauteessa tai jääkaapissa. Vispaa karpalovispipuuro yleiskoneella vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahdottaminen kestää 15-20 minuuttia. Tarjoile vispipuuro kanelikerman ja pekaanipraliinin kanssa.

1/2 tl
suolaa
1 1/2 dl
sokeria

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Lisää aiheesta

Kuvat:
TOK
Julkaistu: 2.7.2018
Muokattu: 18.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1507

360

5,8 g

3,3 g

71,0 g

55,0 g

3,0 g

2,8 g

0,5 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 dl kermaa,

1 tl vaniljasokeria,

2 kpl kanelitankoa,

0,5 dl kermaa,

1 dl pekaanipähkinöitä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli