Karpalovispipuuro, pekaanipraliinia ja kanelikermaa
Karpalovispipuuro, pekaanipraliinia ja kanelikermaa
Yhteistyössä

Karpalovispipuuro, pekaanipraliinia ja kanelikermaa

Arvostele resepti
4 Annosta

Noin 2 tuntia

Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Vispipuuro tehdään perinteisesti puolukoista, mutta maukkaan puuron saa aikaiseksi myös karpaloista. Karpalovispipuuro nousee aivan uudelle tasolle kun jaksaa panostaa hiukan ylimääräistä lisukkeiden suhteen.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa

Kanelikerma

2 dlkermaa
1 tlvaniljasokeria
2 kplkanelitankoa

Pekaanipraliini

1 dlsokeria
1/2 dlkermaa
25 gvoita
1 dlpekaanipähkinöitä

Vispipuuro

5 dlvettä
4 dlkarpaloita
1 dlmannaryynejä
1 1/2 dlsokeria
1/2 tlsuolaa

Valmistus

  1. 1

    Kuumenna kerma, vaniljasokeri ja kanelitangot kattilassa, älä kuitenkaan keitä. Anna jäähtyä jääkaapissa.

    MääräAinesosa
    2 dlkermaa
    1 tlvaniljasokeria
    2 kplkanelitankoa
  2. 2

    Valmista pekaanipraliini. Yhdistä kattilassa sokeri, kerma ja voi ja kiehauta. Säädä levy matalalle lämmölle ja kuumenna kunnes seos alkaa muodostaa kiinteän pallon.

    MääräAinesosa
    1 dlsokeria
    1/2 dlkermaa
    25 gvoita
  3. 3

    Sekoita joukkoon pähkinät ja ota pois lämmöltä. Sekoita kunnes seos alkaa jähmettyä, levitä sitten leivinpaperille ja jäähdytä. Pilko veitsellä muruiksi.

    MääräAinesosa
    1 dlpekaanipähkinöitä
  4. 4

    Kiehauta vesi sekä marjat ja painele seos siivilän läpi niin, että vain karpaloiden kuoret jäävät siivilään. Kuumenna uudestaan ja vispaa joukkoon mannasuurimot.

    MääräAinesosa
    5 dlvettä
    4 dlkarpaloita
    1 dlmannaryynejä
  5. 5

    Lisää suola ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä keskilämmöllä n. 7 minuuttia välillä sekoittaen. Jäähdytä kunnolla esimerkiksi kylmässä vesihauteessa tai jääkaapissa. Vispaa karpalovispipuuro yleiskoneella vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahdottaminen kestää 15-20 minuuttia. Tarjoile vispipuuro kanelikerman ja pekaanipraliinin kanssa.

    MääräAinesosa
    1/2 tlsuolaa
    1 1/2 dlsokeria

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 dl kermaa, 1 tl vaniljasokeria, 2 kpl kanelitankoa, 0.5 dl kermaa, 1 dl pekaanipähkinöitä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Lisää reseptejä aiheesta

Kuvat:
TOK
7.11.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä