Kasviscarbonara | Pasta | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Kasviscarbonara

timer-icon30 min
Fork and knife
2 Annosta
Fork and knife
2 Annosta
Savujuustokerma antaa kasvisruokaan savunmakua.

Ainekset

200 g
Tummaa spagettia
100 g
Savoijin- tai keräkaalia
1 - 2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 rkl
Öljyä
1 dl
Pakasteherneitä
1 dl
Savujuustoruokakermaa
1/2 dl
Spagetin keitinvettä
2 kpl
Munan keltuaista
1/4 tl
Suolaa
Mustapippuria
3 rkl
Silputtua basilikaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. Säästä vähän keitinvettä. Suikaloi kaali, viipaloi valkosipulinkynnet. Paista kaalia ja valkosipulia pari minuuttia öljyssä, lisää herneet ja kuumenna. Sekoita keltuaiset kerma ja keitinvesi. Kääntele kastike kuuman spagetin sekaan. Mausta suolalla, pippurilla ja basilikalla.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 26.9.2016
Muokattu: 9.3.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2666

638

27,0 g

8,5 g

73,0 g

5,5 g

5,5 g

20,0 g

0,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynttä,

0,5 dl Spagetin keitinvettä,

0,25 tl Suolaa,

Mustapippuria,

3 rkl Silputtua basilikaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli