Kasviscarbonara

Arvostele resepti
2 Annosta

30 min

Valmista kasviscarbonara pekonin sijaan kaalista ja herneistä. Savujuustokerma antaa kasvispastaan savun makua. Tällä reseptillä valmistat kahden hengen annoksen.

Ainekset (2 annosta)

MääräAinesosa
200 g täysjyväspagettia
100 gkeräkaalia
1 kplvalkosipulinkynttä
1 rklöljyä
1 dlpakasteherneitä
1 dlsavujuustoruokakermaa
2 kplmunan keltuaista
1/4 tlsuolaa
1/4 kplrouhittua mustapippuria
3 rklbasilikaa hienonnettuna

Valmistus

  1. 1

    Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. Säästä vähän keitinvettä.

    MääräAinesosa
    200 g täysjyväspagettia
  2. 2

    Suikaloi kaali. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Paista kaalia ja valkosipulia pari minuuttia öljyssä, lisää herneet ja kuumenna.

    MääräAinesosa
    100 gkeräkaalia
    1 kplvalkosipulinkynttä
    1 rklöljyä
    1 dlpakasteherneitä
  3. 3

    Sekoita keltuaiset, kerma ja keitinvesi. Kääntele kastike kuuman spagetin sekaan. Mausta suolalla, pippurilla ja basilikalla.

    MääräAinesosa
    2 kplmunan keltuaista
    1 dlsavujuustoruokakermaa
    1/4 tlsuolaa
    1/4 kplrouhittua mustapippuria
    3 rklbasilikaa hienonnettuna

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl Valkosipulinkynttä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä