Kasvispiirakka | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Kasvispiirakka

Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
Mehevä kasvispiirakka on täytetty ohrasuurimoilla ja mozzarellaraasteella. Nauti raikkaan salaatin kanssa.

Ainekset

1 kpl
Iso lehtitaikinalevy (600g)

täyte:

1 dl
Rikottuja ohrasuurimoita
4 dl
Kasvislientä
2 kpl
Porkkanaa
500 g
Kaalia
1 kpl
Purjo
2 rkl
Rypsiöljyä
1 tl
Suolaa
1 tl
Mustapippuria
1 1/2 tl
Meiramia
1 1/2 dl
Ruokakermaa
2 kpl
Munaa
2 dl
Mozzarellajuustoraastetta

voiteluun:

1 kpl
Muna

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Keitä ohrasuurimoita kasvisliemessä 15-20 minuuttia. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi ja leikkaa kaali ja huolellisesti pesty purjo ohuiksi suikaleiksi. Kääntele kasvisraastetta öljyssä, kunnes ne hiukan pehmenevät. Mausta suolalla, pippurilla ja meiramilla. Lisää keitetyt ohrasuurimot, kerma, munat sekä juustoraaste. Kauli taikinalevy suorakaiteen muotoiseksi noin 30x40 cm kokoiseksi levyksi. Leikkaa levy kahteen osaan. Nosta pohjalevy leivinpaperoidulle pellille ja nosta täyte päälle. Aseta toinen levy kanneksi ja nipistä reunat huolellisesti kiinni. Pistele pintaan haarukalla reikiä ja voitele munalla. Paista piirakkaa 200 asteessa uunin keskitasossa 35-40 minuuttia.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 6.3.2005
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.