Kasvispiirakka

arvosana4/5

(1)arvio
12 Palaa

60 min (josta 30 min aktiivista)

Täytä suolainen piirakka ihanalla makutriolla: kesäkurpitsalla, tomaatilla ja vuohenjuustolla. Perunamuusijauheesta tehty pohjakin on herkullisen mehevä.

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

1 dlperunasosejauhetta
2 1/4 dlvehnäjauhoja
1/2 tlleivinjauhetta
1/2 tlsuolaa
75 gmargariinia
1 1/2 dlvettä

Täyte

150 gkesäkurpitsaa
2 kpltomaattia
180 gvuohenjuustoa
200 g(1 prk) kermaviiliä
2 kplkananmunaa
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna
1/2 kplruukkua basilikaa
40 g(1 dl) juustoraastetta

Lisäksi

basilikanlehtiä
3 dlkuivia herneitä painoksi

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Yhdistä taikinan kuivat aineet. Sulata margariini ja lisää jauhoihin. Lisää vesi ja sekoita. Taikina on ensin vetisen tuntuista, mutta kuivat aineet imevät pian nesten ja taikina muuttuu kiinteämmäksi.

    MääräAinesosa
    1 dlperunasosejauhetta
    2 1/4 dlvehnäjauhoja
    1/2 tlleivinjauhetta
    1/2 tlsuolaa
    75 gmargariinia
    1 1/2 dlvettä
  2. 2

    Painele taikina piirakkavuoan (ø 27 cm) pohjalle ja reunoille. Pane päälle leivinpaperi ja sen päälle paistoherneet tai -pavut. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Ota herneet ja paperi pois.

    MääräAinesosa
    3 dlkuivia herneitä painoksi
  3. 3

    Huuhtele kasvikset. Leikkaa kesäkurpitsa noin ½ sentin paksuisiksi kiekoiksi. Viipaloi tomaatit ja vuohenjuusto. Pane kesäkurpitsaviipaleita vieri viereen piirakan pohjalle ja niiden päälle tomaattiviipaleita. Lado vuohenjuustoviipaleet päälle.

    MääräAinesosa
    150 gkesäkurpitsaa
    2 kpltomaattia
    180 gvuohenjuustoa
  4. 4

    Sekoita kermaviili, munat, mausteet ja hienonnettu basilika keskenään. Valuta täyte piirakalle. Heiluttele vuokaa, jotta se asettuu tasaisesti. Ripottele juustoraaste pinnalle. Kypsennä piirakkaa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja saanut sopivasti väriä.

    MääräAinesosa
    200 g(1 prk) kermaviiliä
    2 kplkananmunaa
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
    1/2 kplruukkua basilikaa
    40 g(1 dl) juustoraastetta
  5. 5

    Viimeistele piirakka basilikanlehdillä ennen tarjoamista.

    MääräAinesosa
    basilikanlehtiä

Vinkki! Säästä painona käytetyt herneet tai pavut, sillä voit käyttää niitä painona myöhemminkin.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: basilikanlehtiä, 3 dl kuivia herneitä painoksi.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
19.10.2018
|
Päivitetty: 10.11.2025

Samankaltaisia reseptejä