Kasvispiirakka
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Täytä suolainen piirakka ihanalla makutriolla: kesäkurpitsalla, tomaatilla ja vuohenjuustolla. Perunamuusijauheesta tehty pohjakin on herkullisen mehevä.
| Pohja | |
|---|---|
| 1 dl | perunasosejauhetta |
| 2 1/4 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 tl | leivinjauhetta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 75 g | margariinia |
| 1 1/2 dl | vettä |
| Täyte | |
| 150 g | kesäkurpitsaa |
| 2 kpl | tomaattia |
| 180 g | vuohenjuustoa |
| 200 g | (1 prk) kermaviiliä |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/2 kpl | ruukkua basilikaa |
| 40 g | (1 dl) juustoraastetta |
| Lisäksi | |
| basilikanlehtiä | |
| 3 dl | kuivia herneitä painoksi |
- 1.
Yhdistä taikinan kuivat aineet. Sulata margariini ja lisää jauhoihin. Lisää vesi ja sekoita. Taikina on ensin vetisen tuntuista, mutta kuivat aineet imevät pian nesten ja taikina muuttuu kiinteämmäksi.
- 2.
Painele taikina piirakkavuoan (ø 27 cm) pohjalle ja reunoille. Pane päälle leivinpaperi ja sen päälle paistoherneet tai -pavut. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Ota herneet ja paperi pois.
- 3.
Huuhtele kasvikset. Leikkaa kesäkurpitsa noin ½ sentin paksuisiksi kiekoiksi. Viipaloi tomaatit ja vuohenjuusto. Pane kesäkurpitsaviipaleita vieri viereen piirakan pohjalle ja niiden päälle tomaattiviipaleita. Lado vuohenjuustoviipaleet päälle.
- 4.
Sekoita kermaviili, munat, mausteet ja hienonnettu basilika keskenään. Valuta täyte piirakalle. Heiluttele vuokaa, jotta se asettuu tasaisesti. Ripottele juustoraaste pinnalle. Kypsennä piirakkaa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja saanut sopivasti väriä.
- 5.
Viimeistele piirakka basilikanlehdillä ennen tarjoamista.
Kasvispiirakka
arvosana4/5
60 min (josta 30 min aktiivista)
Täytä suolainen piirakka ihanalla makutriolla: kesäkurpitsalla, tomaatilla ja vuohenjuustolla. Perunamuusijauheesta tehty pohjakin on herkullisen mehevä.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 1 dl | perunasosejauhetta |
| 2 1/4 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 tl | leivinjauhetta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 75 g | margariinia |
| 1 1/2 dl | vettä |
Täyte | |
| 150 g | kesäkurpitsaa |
| 2 kpl | tomaattia |
| 180 g | vuohenjuustoa |
| 200 g | (1 prk) kermaviiliä |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/2 kpl | ruukkua basilikaa |
| 40 g | (1 dl) juustoraastetta |
Lisäksi | |
| basilikanlehtiä | |
| 3 dl | kuivia herneitä painoksi |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Yhdistä taikinan kuivat aineet. Sulata margariini ja lisää jauhoihin. Lisää vesi ja sekoita. Taikina on ensin vetisen tuntuista, mutta kuivat aineet imevät pian nesten ja taikina muuttuu kiinteämmäksi.
Määrä Ainesosa 1 dl perunasosejauhetta 2 1/4 dl vehnäjauhoja 1/2 tl leivinjauhetta 1/2 tl suolaa 75 g margariinia 1 1/2 dl vettä - 2
Painele taikina piirakkavuoan (ø 27 cm) pohjalle ja reunoille. Pane päälle leivinpaperi ja sen päälle paistoherneet tai -pavut. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Ota herneet ja paperi pois.
Määrä Ainesosa 3 dl kuivia herneitä painoksi - 3
Huuhtele kasvikset. Leikkaa kesäkurpitsa noin ½ sentin paksuisiksi kiekoiksi. Viipaloi tomaatit ja vuohenjuusto. Pane kesäkurpitsaviipaleita vieri viereen piirakan pohjalle ja niiden päälle tomaattiviipaleita. Lado vuohenjuustoviipaleet päälle.
Määrä Ainesosa 150 g kesäkurpitsaa 2 kpl tomaattia 180 g vuohenjuustoa - 4
Sekoita kermaviili, munat, mausteet ja hienonnettu basilika keskenään. Valuta täyte piirakalle. Heiluttele vuokaa, jotta se asettuu tasaisesti. Ripottele juustoraaste pinnalle. Kypsennä piirakkaa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja saanut sopivasti väriä.
Määrä Ainesosa 200 g (1 prk) kermaviiliä 2 kpl kananmunaa 1/2 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna 1/2 kpl ruukkua basilikaa 40 g (1 dl) juustoraastetta - 5
Viimeistele piirakka basilikanlehdillä ennen tarjoamista.
Määrä Ainesosa basilikanlehtiä
Vinkki! Säästä painona käytetyt herneet tai pavut, sillä voit käyttää niitä painona myöhemminkin.
Ravintosisältö
219
Energiaa kcal
916
Energiaa kj
13,8 g
Rasvaa
7,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,1 g
Hiilihydraatteja
2,0 g
Sokereita
1,1 g
Kuituja
7,7 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
219
Energiaa kcal
916
Energiaa kj
13,8 g
Rasvaa
7,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,1 g
Hiilihydraatteja
2,0 g
Sokereita
1,1 g
Kuituja
7,7 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: basilikanlehtiä, 3 dl kuivia herneitä painoksi.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























