Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kasvispiirakka

timer-icon60 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Täytä mehevä suolainen piirakka ihanalla makutriolla: kesäkurpitsalla, tomaatilla ja vuohenjuustolla. Perunamuusijauheesta tehty pohjakin on herkullisen mehevä. Tämä juustoinen kasvispiirakka onnistuu hyvin myös valmiista piirakkataikinasta.

Ainekset

Pohja

1 dl
perunasosejauhetta
2 1/4 dl
vehnäjauhoja
1/2 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
suolaa
75 g
margariinia
1 1/2 dl
vettä

Täyte

150 g
(1 kpl) kesäkurpitsaa
2 kpl
tomaattia
100 g
(1/2 prk) vuohenjuustoa
200 g
(1 prk) kermaviiliä
2 kpl
kananmunaa
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 kpl
(ruukkua) basilikaa
40 g
(1 dl) juustoraastetta

Lisäksi

basilikanlehtiä
3 dl
kuivia herneitä tai papuja painoksi

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

~17
43
/yht. 13 tuotetta
(hinta Prismassa 05.07.)
Kopioi ostoslista

Valmistus

1

Yhdistä taikinan kuivat aineet. Sulata margariini ja lisää jauhoihin. Lisää vesi ja sekoita. Taikina on ensin vetisen tuntuista, mutta kuivat aineet imevät pian nesten ja taikina muuttuu kiinteämmäksi.

1 dl
perunasosejauhetta
2 1/4 dl
vehnäjauhoja
1/2 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
suolaa
75 g
margariinia
1 1/2 dl
vettä
2

Taputtele taikina piirakkavuoan (ø 27 cm) pohjalle ja reunoille. Pane päälle leivinpaperi ja sen päälle paistoherneet tai -pavut. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Ota herneet ja paperi pois.

3 dl
kuivia herneitä tai papuja painoksi
3

Huuhtele kasvikset. Leikkaa kesäkurpitsa noin ½ sentin paksuisiksi kiekoiksi. Viipaloi tomaatit ja vuohenjuusto. Pane kesäkurpitsaviipaleita vieri viereen piirakan pohjalle ja niiden päälle tomaattiviipaleita. Lado vuohenjuustoviipaleet päälle.

150 g
(1 kpl) kesäkurpitsaa
2 kpl
tomaattia
100 g
(1/2 prk) vuohenjuustoa
4

Sekoita kermaviili, munat, mausteet ja hienonnettu basilika keskenään. Valuta täyte piirakalle. Heiluttele vuokaa, jotta se asettuu tasaisesti. Ripottele juustoraaste pinnalle. Kypsennä piirakkaa uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja saanut sopivasti väriä.

200 g
(1 prk) kermaviiliä
2 kpl
kananmunaa
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 kpl
(ruukkua) basilikaa
40 g
(1 dl) juustoraastetta
5

Viimeistele piirakka basilikanlehdillä ennen tarjoamista.

basilikanlehtiä

Vinkki! Säästä painona käytetyt herneet tai pavut, sillä voit käyttää niitä painona myöhemminkin.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 6.3.2005
|
Muokattu: 6.4.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

195

817

11,8 g

6,1 g

15,0 g

1,9 g

1,1 g

6,3 g

1,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

basilikanlehtiä,

3 dl kuivia herneitä tai papuja painoksi.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli