Katkarapu-perunapiirakka

Arvostele resepti
1 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

1 kplperunasosehiutaleita (80 g)
200 gleivontamargariinia
1 1/2 dlvehnäjauhoja
1 tlsuolaa
1 1/2 dlvettä
1 1/2 dlvettä

Täyte

2 kplkatkarapuja (à 180 g)
1 kplpurjo
1 kplperuna-sipulisekoitusta, pakaste(500 g)
1 rklöljyä
1 kplruukku tilliä
1 kplmaustettua ranskankermaa, esim sipulisekoitus (250 g)
2 dlruokakermaa
4 kplkananmunaa
1 tlsuolaa
valkopippuria

Valmistus

  1. 1

    Sulata täytteen katkaravut hitaasti jääkaapissa ja valut ne. Nypi pehmeän rasvan joukkoon yhdistetyt kuivat aineet. Sekoita kylmä vesi taikinaan. Taputtele taikina jauhotetuin käsin leivinpaperoidulle noin 35 x 35 sentin uunipelille, myös hieman reunoille. Halkaise ja huuhtele purjo. Suikaloi se. Hauduta pannulla jäistä peruna-sipuliseosta, kunnes se hieman pehmenee ja ylimääräinen neste haihtuu. Lisää joukkoon purjosuikaleet ja öljy, kääntele, kunnes purjo kuullottuu. Anna seoksen jäähtyä. Levitä piirakkapohjalle kerroksittain valutettuja katkarapuja, perunaseosta ja hienonnettua tilliä. Sekoita ranskankerma, ruokakerma, munat ja mausteet. Levitä seos täytteen päälle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 35 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Leikkaa jäähtyneenä paloiksi.Paistolämpötila 200 astetta.Paistoaika 35 min.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schöder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä