Katkarapu-voileipäkakku - Yhteishyvä

Katkarapu-voileipäkakku

Annokset
20
Tarjoa kodin juhlissa ruokaisaa ja raikasta voileipäkakkua. Katso katkarapu-lohivoileipäkakun ohje ja video kakun kokoamisesta. Samalla tekniikalla kokoat myös muun makuiset voileipäkakut.
Jaa Somessa

Ainekset

24 kpl
Isoa paahtoleipää

KOSTUTUKSEEN

1 - 2 dl
Maitoa

KATKARAPUTÄYTE

360 g
(2 ps) katkarapuja
1 1/2 dl
Majoneesia
1 1/2 dl
Ranskankermaa
1 kpl
Ruukku tilliä
1 kpl
Punasipuli hyvin pienenä silppuna
1/2 kpl
Sitruunan mehu
Mustapippuria

LOHITÄYTE

150 g
Kylmäsavulohta
200 g
Katkaraputuorejuustoa
2 dl
Kermaviiliä
1 dl
Kurkkukuutioita
1 kpl
Ruukku ruohosipulia

PINNALLE

2 dl
Majoneesia
2 dl
Vispikermaa
Sitruunanmehua
180 g
(1 ps) katkarapuja
100 g
Kylmäsavulohta
1 kpl
Kerä rapeaa salaattia
Sitruunanviipaleita
Tilliä

Näin teet

1

Valmista täytteet. Sulata ja valuta katkaravut. Sekoita katkaraputäytteen aineet keskenään.

Silppua kylmäsavulohi toista täytettä varten. Sekoita täyteen ainekset keskenään.

Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Pane leivinpaperin päälle vierekkäin 6 leipäviipaletta ja kostuta maidolla. Levitä päälle puolet raputäytteestä. Pane päälle 6 leipäviipaletta, kostuta ja levitä päälle puolet lohitäytteestä. Lisää kerroksia kunnes kakku on koottu.

Kääri kakku kelmuun, pane päälle painoksi esim. leikkuulauta. Anna kakun maustua kylmässä vähintään 3 tuntia.

Siirrä kakku tarjoiluvadille. Vaahdota kerma, lisää sekaan majoneesi ja mausta sitruunanmehulla. Levitä seos kakun pinnalle. Peitä kakun sivut suikaloidulla salaatilla. Koristele vielä pinta lohella, katkaravuilla, tillillä ja sitruunalla.

2

Silppua kylmäsavulohi toista täytettä varten. Sekoita täyteen ainekset keskenään.

150 g
Kylmäsavulohta
200 g
Katkaraputuorejuustoa
2 dl
Kermaviiliä
1 dl
Kurkkukuutioita
1 kpl
Ruukku ruohosipulia
3

Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Pane leivinpaperin päälle vierekkäin 6 leipäviipaletta ja kostuta maidolla. Levitä päälle puolet raputäytteestä. Pane päälle 6 leipäviipaletta, kostuta ja levitä päälle puolet lohitäytteestä. Lisää kerroksia kunnes kakku on koottu.

24 kpl
Isoa paahtoleipää
1 - 2 dl
Maitoa
4

Kääri kakku kelmuun, pane päälle painoksi esim. leikkuulauta. Anna kakun maustua kylmässä vähintään 3 tuntia.

5

Siirrä kakku tarjoiluvadille. Vaahdota kerma, lisää sekaan majoneesi ja mausta sitruunanmehulla. Levitä seos kakun pinnalle. Peitä kakun sivut suikaloidulla salaatilla. Koristele vielä pinta lohella, katkaravuilla, tillillä ja sitruunalla.

2 dl
Vispikermaa
2 dl
Majoneesia
Sitruunanmehua
1 kpl
Kerä rapeaa salaattia
100 g
Kylmäsavulohta
180 g
(1 ps) katkarapuja
Tilliä
Sitruunanviipaleita
Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 23.4.2015
Muokattu: 18.2.2019
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja17 g349 g
Proteiinia11 g223 g
Rasvaa27 g530 g
Kuituja2 g34 g
Energiaa kj1490 29806
Energiaa kcal356 7121

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Sitruunan mehu

  • Mustapippuria

  • Sitruunanmehua

  • Sitruunanviipaleita

  • Tilliä

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja17 g349 g
Proteiinia11 g223 g
Rasvaa27 g530 g
Kuituja2 g34 g
Energiaa kj1490 29806
Energiaa kcal356 7121

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Sitruunan mehu

  • Mustapippuria

  • Sitruunanmehua

  • Sitruunanviipaleita

  • Tilliä

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.