Katkarapu-voileipäkakku

arvosana4/5

(2)arviota
20 Annosta

Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)

Ruokaisa ja raikas katkarapu-lohivoileipäkakku on nappivalinta juhlapöytään. Tee perinteiseen voileipäkakkuun kaksi mehevää täytettä ja koristele kakku täytteissä maistuvilla raaka-aineilla.

Ainekset (20 annosta)

MääräAinesosa
24 kplisoa paahtoleipäviipaletta

Kostutukseen

2 dlmaitoa

Katkaraputäyte

360 g(2 ps) katkarapuja (pakaste)
1 1/2 dlmajoneesia
1 1/2 dlranskankermaa
1 kplruukku tilliä
1 kplpunasipuli
1/2 kplsitruuna
1/4 tlmustapippuria

Lohitäyte

150 gkylmäsavulohta
200 gkatkaraputuorejuustoa
2 dlkermaviiliä
1/4 kplkurkkua
1 kplruukku ruohosipulia

Pinnalle

2 dlmajoneesia
2 dlvispikermaa
180 g(1 ps) katkarapuja
100 gkylmäsavulohta
1 kplruukku jääsalaattia
sitruunanviipaleita
tilliä

Valmistus

  1. 1

    Valmista täytteet. Sulata ja valuta katkaravut. Kuori ja hienonna punasipuli hyvin pieneksi. Hienonna tilli. Sekoita katkaraputäytteen ainekset keskenään.

    MääräAinesosa
    360 g(2 ps) katkarapuja (pakaste)
    1 kplpunasipuli
    1 kplruukku tilliä
    1 1/2 dlmajoneesia
    1 1/2 dlranskankermaa
    1/2 kplsitruuna
    1/4 tlmustapippuria
  2. 2

    Hienonna kylmäsavulohi. Huuhtele ja leikkaa kurkku hyvin pieniksi kuutioiksi. Hienonna ruohosipuli. Sekoita täyteen ainekset keskenään.

    MääräAinesosa
    150 gkylmäsavulohta
    1/4 kplkurkkua
    1 kplruukku ruohosipulia
    200 gkatkaraputuorejuustoa
    2 dlkermaviiliä
  3. 3

    Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Pane leivinpaperin päälle vierekkäin 6 leipäviipaletta ja kostuta ne maidolla. Levitä päälle puolet raputäytteestä. Pane päälle 6 leipäviipaletta, kostuta ja levitä päälle puolet lohitäytteestä. Lisää kerroksia kunnes kakku on koottu.

    MääräAinesosa
    24 kplisoa paahtoleipäviipaletta
    2 dlmaitoa
  4. 4

    Kääri kakku kelmuun, pane päälle painoksi esim. leikkuulauta. Anna kakun maustua kylmässä vähintään 3 tuntia.

  5. 5

    Siirrä kakku tarjoiluvadille. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon majoneesi. Levitä seos kakun pinnalle. Huuhtele ja revi salaatinlehdet pienemmiksi. Koristele kakun reunat salaatinlehdillä ja pinta lohella, katkaravuilla, tillillä ja sitruunaviipaleilla.

    MääräAinesosa
    2 dlvispikermaa
    2 dlmajoneesia
    1 kplruukku jääsalaattia
    100 gkylmäsavulohta
    180 g(1 ps) katkarapuja
    tilliä
    sitruunanviipaleita

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.25 tl Mustapippuria, Sitruunanviipaleita, Tilliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
23.7.2018
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä