Katkarapu-voileipäkakku
Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Ruokaisa ja raikas katkarapu-lohivoileipäkakku on nappivalinta juhlapöytään. Tee perinteiseen voileipäkakkuun kaksi mehevää täytettä ja koristele kakku täytteissä maistuvilla raaka-aineilla.
| 24 kpl | isoa paahtoleipäviipaletta |
| Kostutukseen | |
|---|---|
| 2 dl | maitoa |
| Katkaraputäyte | |
| 360 g | (2 ps) katkarapuja (pakaste) |
| 1 1/2 dl | majoneesia |
| 1 1/2 dl | ranskankermaa |
| 1 kpl | ruukku tilliä |
| 1 kpl | punasipuli |
| 1/2 kpl | sitruuna |
| 1/4 tl | mustapippuria |
| Lohitäyte | |
| 150 g | kylmäsavulohta |
| 200 g | katkaraputuorejuustoa |
| 2 dl | kermaviiliä |
| 1/4 kpl | kurkkua |
| 1 kpl | ruukku ruohosipulia |
| Pinnalle | |
| 2 dl | majoneesia |
| 2 dl | vispikermaa |
| 180 g | (1 ps) katkarapuja |
| 100 g | kylmäsavulohta |
| 1 kpl | ruukku jääsalaattia |
| sitruunanviipaleita | |
| tilliä | |
- 1.
Valmista täytteet. Sulata ja valuta katkaravut. Kuori ja hienonna punasipuli hyvin pieneksi. Hienonna tilli. Sekoita katkaraputäytteen ainekset keskenään.
- 2.
Hienonna kylmäsavulohi. Huuhtele ja leikkaa kurkku hyvin pieniksi kuutioiksi. Hienonna ruohosipuli. Sekoita täyteen ainekset keskenään.
- 3.
Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Pane leivinpaperin päälle vierekkäin 6 leipäviipaletta ja kostuta ne maidolla. Levitä päälle puolet raputäytteestä. Pane päälle 6 leipäviipaletta, kostuta ja levitä päälle puolet lohitäytteestä. Lisää kerroksia kunnes kakku on koottu.
- 4.
Kääri kakku kelmuun, pane päälle painoksi esim. leikkuulauta. Anna kakun maustua kylmässä vähintään 3 tuntia.
- 5.
Siirrä kakku tarjoiluvadille. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon majoneesi. Levitä seos kakun pinnalle. Huuhtele ja revi salaatinlehdet pienemmiksi. Koristele kakun reunat salaatinlehdillä ja pinta lohella, katkaravuilla, tillillä ja sitruunaviipaleilla.
Katkarapu-voileipäkakku
arvosana4/5
Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)
Ruokaisa ja raikas katkarapu-lohivoileipäkakku on nappivalinta juhlapöytään. Tee perinteiseen voileipäkakkuun kaksi mehevää täytettä ja koristele kakku täytteissä maistuvilla raaka-aineilla.
Ainekset (20 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 24 kpl | isoa paahtoleipäviipaletta |
Kostutukseen | |
| 2 dl | maitoa |
Katkaraputäyte | |
| 360 g | (2 ps) katkarapuja (pakaste) |
| 1 1/2 dl | majoneesia |
| 1 1/2 dl | ranskankermaa |
| 1 kpl | ruukku tilliä |
| 1 kpl | punasipuli |
| 1/2 kpl | sitruuna |
| 1/4 tl | mustapippuria |
Lohitäyte | |
| 150 g | kylmäsavulohta |
| 200 g | katkaraputuorejuustoa |
| 2 dl | kermaviiliä |
| 1/4 kpl | kurkkua |
| 1 kpl | ruukku ruohosipulia |
Pinnalle | |
| 2 dl | majoneesia |
| 2 dl | vispikermaa |
| 180 g | (1 ps) katkarapuja |
| 100 g | kylmäsavulohta |
| 1 kpl | ruukku jääsalaattia |
| sitruunanviipaleita | |
| tilliä | |
Valmistus
- 1
Valmista täytteet. Sulata ja valuta katkaravut. Kuori ja hienonna punasipuli hyvin pieneksi. Hienonna tilli. Sekoita katkaraputäytteen ainekset keskenään.
Määrä Ainesosa 360 g (2 ps) katkarapuja (pakaste) 1 kpl punasipuli 1 kpl ruukku tilliä 1 1/2 dl majoneesia 1 1/2 dl ranskankermaa 1/2 kpl sitruuna 1/4 tl mustapippuria - 2
Hienonna kylmäsavulohi. Huuhtele ja leikkaa kurkku hyvin pieniksi kuutioiksi. Hienonna ruohosipuli. Sekoita täyteen ainekset keskenään.
Määrä Ainesosa 150 g kylmäsavulohta 1/4 kpl kurkkua 1 kpl ruukku ruohosipulia 200 g katkaraputuorejuustoa 2 dl kermaviiliä - 3
Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Pane leivinpaperin päälle vierekkäin 6 leipäviipaletta ja kostuta ne maidolla. Levitä päälle puolet raputäytteestä. Pane päälle 6 leipäviipaletta, kostuta ja levitä päälle puolet lohitäytteestä. Lisää kerroksia kunnes kakku on koottu.
Määrä Ainesosa 24 kpl isoa paahtoleipäviipaletta 2 dl maitoa - 4
Kääri kakku kelmuun, pane päälle painoksi esim. leikkuulauta. Anna kakun maustua kylmässä vähintään 3 tuntia.
- 5
Siirrä kakku tarjoiluvadille. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon majoneesi. Levitä seos kakun pinnalle. Huuhtele ja revi salaatinlehdet pienemmiksi. Koristele kakun reunat salaatinlehdillä ja pinta lohella, katkaravuilla, tillillä ja sitruunaviipaleilla.
Määrä Ainesosa 2 dl vispikermaa 2 dl majoneesia 1 kpl ruukku jääsalaattia 100 g kylmäsavulohta 180 g (1 ps) katkarapuja tilliä sitruunanviipaleita
Ravintosisältö
354
Energiaa kcal
1481
Energiaa kj
26,4 g
Rasvaa
8,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
17,3 g
Hiilihydraatteja
2,2 g
Sokereita
1,4 g
Kuituja
10,9 g
Proteiinia
1,0 g
Suolaa
354
Energiaa kcal
1481
Energiaa kj
26,4 g
Rasvaa
8,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
17,3 g
Hiilihydraatteja
2,2 g
Sokereita
1,4 g
Kuituja
10,9 g
Proteiinia
1,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.25 tl Mustapippuria, Sitruunanviipaleita, Tilliä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























