Katkarapu-voileipäkakku | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Katkarapu-voileipäkakku
Play

Katkarapu-voileipäkakku

Fork and knife
20 Annosta
Fork and knife
20 Annosta
Tarjoa kodin juhlissa ruokaisaa ja raikasta voileipäkakkua. Katso katkarapu-lohivoileipäkakun ohje ja video kakun kokoamisesta. Samalla tekniikalla kokoat myös muun makuiset voileipäkakut.

Ainekset

24 kpl
Isoa paahtoleipää

kostutukseen

1 - 2 dl
Maitoa

katkaraputäyte

360 g
(2 ps) katkarapuja
1 1/2 dl
Majoneesia
1 1/2 dl
Ranskankermaa
1 kpl
Ruukku tilliä
1 kpl
Punasipuli hyvin pienenä silppuna
1/2 kpl
Sitruunan mehu
Mustapippuria

lohitäyte

150 g
Kylmäsavulohta
200 g
Katkaraputuorejuustoa
2 dl
Kermaviiliä
1 dl
Kurkkukuutioita
1 kpl
Ruukku ruohosipulia

pinnalle

2 dl
Majoneesia
2 dl
Vispikermaa
Sitruunanmehua
180 g
(1 ps) katkarapuja
100 g
Kylmäsavulohta
1 kpl
Kerä rapeaa salaattia
Sitruunanviipaleita
Tilliä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Valmista täytteet. Sulata ja valuta katkaravut. Sekoita katkaraputäytteen aineet keskenään.

Silppua kylmäsavulohi toista täytettä varten. Sekoita täyteen ainekset keskenään.

Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Pane leivinpaperin päälle vierekkäin 6 leipäviipaletta ja kostuta maidolla. Levitä päälle puolet raputäytteestä. Pane päälle 6 leipäviipaletta, kostuta ja levitä päälle puolet lohitäytteestä. Lisää kerroksia kunnes kakku on koottu.

Kääri kakku kelmuun, pane päälle painoksi esim. leikkuulauta. Anna kakun maustua kylmässä vähintään 3 tuntia.

Siirrä kakku tarjoiluvadille. Vaahdota kerma, lisää sekaan majoneesi ja mausta sitruunanmehulla. Levitä seos kakun pinnalle. Peitä kakun sivut suikaloidulla salaatilla. Koristele vielä pinta lohella, katkaravuilla, tillillä ja sitruunalla.

2

Silppua kylmäsavulohi toista täytettä varten. Sekoita täyteen ainekset keskenään.

150 g
Kylmäsavulohta
200 g
Katkaraputuorejuustoa
2 dl
Kermaviiliä
1 dl
Kurkkukuutioita
1 kpl
Ruukku ruohosipulia
3

Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Pane leivinpaperin päälle vierekkäin 6 leipäviipaletta ja kostuta maidolla. Levitä päälle puolet raputäytteestä. Pane päälle 6 leipäviipaletta, kostuta ja levitä päälle puolet lohitäytteestä. Lisää kerroksia kunnes kakku on koottu.

24 kpl
Isoa paahtoleipää
1 - 2 dl
Maitoa
4

Kääri kakku kelmuun, pane päälle painoksi esim. leikkuulauta. Anna kakun maustua kylmässä vähintään 3 tuntia.

5

Siirrä kakku tarjoiluvadille. Vaahdota kerma, lisää sekaan majoneesi ja mausta sitruunanmehulla. Levitä seos kakun pinnalle. Peitä kakun sivut suikaloidulla salaatilla. Koristele vielä pinta lohella, katkaravuilla, tillillä ja sitruunalla.

2 dl
Vispikermaa
2 dl
Majoneesia
Sitruunanmehua
1 kpl
Kerä rapeaa salaattia
100 g
Kylmäsavulohta
180 g
(1 ps) katkarapuja
Tilliä
Sitruunanviipaleita
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 23.4.2015
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1490

356

26,5 g

8,3 g

17,4 g

2,4 g

1,7 g

11,2 g

1,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Sitruunan mehu,

Mustapippuria,

Sitruunanmehua,

Sitruunanviipaleita,

Tilliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli