Valmista täytteet. Sulata ja valuta katkaravut. Sekoita katkaraputäytteen aineet keskenään.
Silppua kylmäsavulohi toista täytettä varten. Sekoita täyteen ainekset keskenään.
Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Pane leivinpaperin päälle vierekkäin 6 leipäviipaletta ja kostuta maidolla. Levitä päälle puolet raputäytteestä. Pane päälle 6 leipäviipaletta, kostuta ja levitä päälle puolet lohitäytteestä. Lisää kerroksia kunnes kakku on koottu.
Kääri kakku kelmuun, pane päälle painoksi esim. leikkuulauta. Anna kakun maustua kylmässä vähintään 3 tuntia.
Siirrä kakku tarjoiluvadille. Vaahdota kerma, lisää sekaan majoneesi ja mausta sitruunanmehulla. Levitä seos kakun pinnalle. Peitä kakun sivut suikaloidulla salaatilla. Koristele vielä pinta lohella, katkaravuilla, tillillä ja sitruunalla.
Silppua kylmäsavulohi toista täytettä varten. Sekoita täyteen ainekset keskenään.
Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Pane leivinpaperin päälle vierekkäin 6 leipäviipaletta ja kostuta maidolla. Levitä päälle puolet raputäytteestä. Pane päälle 6 leipäviipaletta, kostuta ja levitä päälle puolet lohitäytteestä. Lisää kerroksia kunnes kakku on koottu.
Kääri kakku kelmuun, pane päälle painoksi esim. leikkuulauta. Anna kakun maustua kylmässä vähintään 3 tuntia.
Siirrä kakku tarjoiluvadille. Vaahdota kerma, lisää sekaan majoneesi ja mausta sitruunanmehulla. Levitä seos kakun pinnalle. Peitä kakun sivut suikaloidulla salaatilla. Koristele vielä pinta lohella, katkaravuilla, tillillä ja sitruunalla.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1490
356
26,5 g
8,3 g
17,4 g
2,4 g
1,7 g
11,2 g
1,0 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Sitruunan mehu,
Mustapippuria,
Sitruunanmehua,
Sitruunanviipaleita,
Tilliä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli