Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Katkarapu-voileipäkakku

Katkarapu-voileipäkakku

timer-iconUseita tunteja  (josta 60 min aktiivista)
Fork and knife
20 Annosta
Fork and knife
20 Annosta
Ruokaisa ja raikas katkarapu-lohivoileipäkakku on nappivalinta juhlapöytään. Tee perinteiseen voileipäkakkuun kaksi mehevää täytettä ja koristele kakku täytteissä maistuvilla raaka-aineilla.

Ainekset

24 kpl
Isoa paahtoleipäviipaletta

Kostutukseen

2 dl
Maitoa

Katkaraputäyte

360 g
(2 ps) katkarapuja (pakaste)
1 1/2 dl
Majoneesia
1 1/2 dl
Ranskankermaa
1 kpl
Ruukku tilliä
1 kpl
Punasipuli
1/2 kpl
Sitruuna
1/4 tl
Mustapippuria

Lohitäyte

150 g
Kylmäsavulohta
200 g
Katkaraputuorejuustoa
2 dl
Kermaviiliä
1/4 kpl
kurkkua
1 kpl
Ruukku ruohosipulia

Pinnalle

2 dl
Majoneesia
2 dl
Vispikermaa
180 g
(1 ps) katkarapuja
100 g
Kylmäsavulohta
1 kpl
ruukku jääsalaattia
Sitruunanviipaleita
Tilliä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valmista täytteet. Sulata ja valuta katkaravut. Kuori ja hienonna punasipuli hyvin pieneksi. Hienonna tilli. Sekoita katkaraputäytteen ainekset keskenään.

360 g
(2 ps) katkarapuja (pakaste)
1 kpl
Punasipuli
1 kpl
Ruukku tilliä
1 1/2 dl
Majoneesia
1 1/2 dl
Ranskankermaa
1/2 kpl
Sitruuna
1/4 tl
Mustapippuria
2

Hienonna kylmäsavulohi. Huuhtele ja leikkaa kurkku hyvin pieniksi kuutioiksi. Hienonna ruohosipuli. Sekoita täyteen ainekset keskenään.

150 g
Kylmäsavulohta
1/4 kpl
kurkkua
1 kpl
Ruukku ruohosipulia
200 g
Katkaraputuorejuustoa
2 dl
Kermaviiliä
3

Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Pane leivinpaperin päälle vierekkäin 6 leipäviipaletta ja kostuta ne maidolla. Levitä päälle puolet raputäytteestä. Pane päälle 6 leipäviipaletta, kostuta ja levitä päälle puolet lohitäytteestä. Lisää kerroksia kunnes kakku on koottu.

24 kpl
Isoa paahtoleipäviipaletta
2 dl
Maitoa
4

Kääri kakku kelmuun, pane päälle painoksi esim. leikkuulauta. Anna kakun maustua kylmässä vähintään 3 tuntia.

5

Siirrä kakku tarjoiluvadille. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon majoneesi. Levitä seos kakun pinnalle. Huuhtele ja revi salaatinlehdet pienemmiksi. Koristele kakun reunat salaatinlehdillä ja pinta lohella, katkaravuilla, tillillä ja sitruunaviipaleilla.

2 dl
Vispikermaa
2 dl
Majoneesia
1 kpl
ruukku jääsalaattia
100 g
Kylmäsavulohta
180 g
(1 ps) katkarapuja
Tilliä
Sitruunanviipaleita
Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 23.7.2018
|
Muokattu: 6.5.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

354

1481

26,4 g

8,3 g

17,3 g

2,2 g

1,4 g

10,9 g

1,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,25 tl Mustapippuria,

Sitruunanviipaleita,

Tilliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli