
Katkarapu-voileipäkakku
Ainekset
Kostutukseen
Katkaraputäyte
Lohitäyte
Pinnalle
Valmistus
Valmista täytteet. Sulata ja valuta katkaravut. Kuori ja hienonna punasipuli hyvin pieneksi. Hienonna tilli. Sekoita katkaraputäytteen ainekset keskenään.
Hienonna kylmäsavulohi. Huuhtele ja leikkaa kurkku hyvin pieniksi kuutioiksi. Hienonna ruohosipuli. Sekoita täyteen ainekset keskenään.
Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Pane leivinpaperin päälle vierekkäin 6 leipäviipaletta ja kostuta ne maidolla. Levitä päälle puolet raputäytteestä. Pane päälle 6 leipäviipaletta, kostuta ja levitä päälle puolet lohitäytteestä. Lisää kerroksia kunnes kakku on koottu.
Kääri kakku kelmuun, pane päälle painoksi esim. leikkuulauta. Anna kakun maustua kylmässä vähintään 3 tuntia.
Siirrä kakku tarjoiluvadille. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon majoneesi. Levitä seos kakun pinnalle. Huuhtele ja revi salaatinlehdet pienemmiksi. Koristele kakun reunat salaatinlehdillä ja pinta lohella, katkaravuilla, tillillä ja sitruunaviipaleilla.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
354
1481
26,4 g
8,3 g
17,3 g
2,2 g
1,4 g
10,9 g
1,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,25 tl Mustapippuria,
Sitruunanviipaleita,
Tilliä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli