Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Katkarapukakku

Fork and knife
18 Annosta
Fork and knife
18 Annosta

Ainekset

Pohja:

150 g
Hapankorppuja
3/4 dl
Sulatettua margariinia
1/2 dl
Maitoa

Täyte

8 kpl
Liivatelehteä
1/2 dl
Sitruunamehua
1 kpl
Paprika
400 g
Maustamatonta tuorejuustoa
4 dl
Kermaviiliä
2 rkl
Makeaa chilikastiketta
1/2 tl
Tabascoa
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1/2 tl
Mustapippuria
300 g
Katkarapuja
1/4 tl
Suolaa

Koristeluun:

Katkarapuja
Basilikaa tai limettiä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata ja valuta katkaravut. Hienonna hapankorput tasaiseksi jauheeksi monitoimikoneessa. Lisää sulatettu rasva ja maito. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele hapankorppuseos pohjalle. Valmista täyte. Sekoita mausteet katkarapujen joukkoon ja anna maustua. Liota liivatelehtiä noin 5 minuuttia. Pese ja kuutioi paprika. Sekoita tuorejuuston joukkoon kermaviili, maustetut katkaravut, paprikakuutiot, suurin osa sitruunanmehusta, mustapippuri sekä suola. Kiehauta puoli dlsitruunanmehua ja liuota liivatelehdet siihen. Lisää liivateseos täytteeseen ja sekoita hyvin. Kaada täyte vuokaan hapankorppupohjan päälle. Peitä vuoka ja hyydytä jääkaapissa seuraavaan päivään. Koristele sulatetuilla ja hyvin valutetuilla katkaravuilla ja basilikalla.Ruokalehti 0505

Miltä maistui?
Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 23.4.2005
|
Muokattu: 17.10.2024

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.