Katkarapukakku

Ainekset (18 annosta)

MääräAinesosa

Pohja:

150 ghapankorppuja
3/4 dlsulatettua margariinia
1/2 dlmaitoa

Täyte

8 kplliivatelehteä
1/2 dlsitruunamehua
1 kplpaprika
400 gmaustamatonta tuorejuustoa
4 dlkermaviiliä
2 rklmakeaa chilikastiketta
1/2 tltabascoa
1 kplvalkosipulinkynsi
1/2 tlmustapippuria
300 gkatkarapuja
1/4 tlsuolaa

Koristeluun:

katkarapuja
basilikaa tai limettiä

Valmistus

  1. 1

    Sulata ja valuta katkaravut. Hienonna hapankorput tasaiseksi jauheeksi monitoimikoneessa. Lisää sulatettu rasva ja maito. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele hapankorppuseos pohjalle. Valmista täyte. Sekoita mausteet katkarapujen joukkoon ja anna maustua. Liota liivatelehtiä noin 5 minuuttia. Pese ja kuutioi paprika. Sekoita tuorejuuston joukkoon kermaviili, maustetut katkaravut, paprikakuutiot, suurin osa sitruunanmehusta, mustapippuri sekä suola. Kiehauta puoli dlsitruunanmehua ja liuota liivatelehdet siihen. Lisää liivateseos täytteeseen ja sekoita hyvin. Kaada täyte vuokaan hapankorppupohjan päälle. Peitä vuoka ja hyydytä jääkaapissa seuraavaan päivään. Koristele sulatetuilla ja hyvin valutetuilla katkaravuilla ja basilikalla.Ruokalehti 0505

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Timo Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025