Katkarapusalaatti - Yhteishyvä

Katkarapusalaatti

???
Annokset
10
Ruokaisan katkarapusalaatin maun viimeistelee sitruunasta ja tillistä tehty kastike.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
Kerä jäävuorisalaattia
1 kpl
Ruukkusalaatti
1 kpl
Kerä lehti- tai tammenlehtisalaattia
2 kpl
Tuoretta kurkkua
1/2 kpl
Purjoa
4 - 5 dl
Keitettyä pitkäjyväistä riisiä halutessasi
500 - 600 g
Kuorittuja katkarapuja

KASTIKE :

2 kpl
Sitruunan mehu
2 dl
Vettä
1 tl
Sitruunapippuria
1 tl
Sokeria
1/2 dl
Öljyä
1 dl
Tillisilppua

KERMAMAJONEESI :

2 dl
Kuohukermaa
2 dl
Kevytmajoneesia
1 kpl
Sitruunan mehu
1 rkl
Sokeria
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
Valkopippuria
1 - 2 rkl
Makeaa sinappia halutessasi

Näin teet

1

Huuhdo ja valuta salaatinlehdet tarpeen mukaan. Keitä ja jäähdytä riisit, jos käytät niitä. Huuhdo halkaistu purjo hyvin ja suikaloi se hyvin ohuiksi suikaleiksi. Huuhtele ja kuutioi kurkut pieniksi kuutioiksi. Hienonna tilli.Sekoita kastike ja mausta sillä keitetyt riisit. Jätä loput kastikkeesta odottamaan. Sulata katkaravut hitaasti jääkaapissa, jos ne ovat pakastettuja.Revi salaatinlehdet kulhoon juuri ennen tarjoamista ja lisää joukkoon kaikki muut aineet. Valuta loput kastikkeesta lehtien päälle. Sekoita nostelemalla.Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi kermamajoneesiin. Lisää majoneesi ja muut aineet. Tarjoa salaatin lisänä.

Resepti
Anu Brask
Kuvat
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 17.12.2004
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa