Katkarapusalaatti

Nappaa talteen!
Ruokaisan katkarapusalaatin maun viimeistelee sitruunasta ja tillistä tehty kastike.
| 1 kpl | kerä jäävuorisalaattia |
| 1 kpl | ruukkusalaatti |
| 1 kpl | kerä lehti- tai tammenlehtisalaattia |
| 2 kpl | tuoretta kurkkua |
| 1/2 kpl | purjoa |
| 4 - 5 dl | keitettyä pitkäjyväistä riisiä halutessasi |
| 500 - 600 g | kuorittuja katkarapuja |
| Kastike : | |
|---|---|
| 2 kpl | sitruunan mehu |
| 2 dl | vettä |
| 1 tl | sitruunapippuria |
| 1 tl | sokeria |
| 1/2 dl | öljyä |
| 1 dl | tillisilppua |
| Kermamajoneesi : | |
| 2 dl | kuohukermaa |
| 2 dl | kevytmajoneesia |
| 1 kpl | sitruunan mehu |
| 1 rkl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | valkopippuria |
| 1 - 2 rkl | makeaa sinappia halutessasi |
- 1.
Huuhdo ja valuta salaatinlehdet tarpeen mukaan. Keitä ja jäähdytä riisit, jos käytät niitä. Huuhdo halkaistu purjo hyvin ja suikaloi se hyvin ohuiksi suikaleiksi. Huuhtele ja kuutioi kurkut pieniksi kuutioiksi. Hienonna tilli.Sekoita kastike ja mausta sillä keitetyt riisit. Jätä loput kastikkeesta odottamaan. Sulata katkaravut hitaasti jääkaapissa, jos ne ovat pakastettuja.Revi salaatinlehdet kulhoon juuri ennen tarjoamista ja lisää joukkoon kaikki muut aineet. Valuta loput kastikkeesta lehtien päälle. Sekoita nostelemalla.Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi kermamajoneesiin. Lisää majoneesi ja muut aineet. Tarjoa salaatin lisänä.
Katkarapusalaatti
Ruokaisan katkarapusalaatin maun viimeistelee sitruunasta ja tillistä tehty kastike.
Ainekset (10 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | kerä jäävuorisalaattia |
| 1 kpl | ruukkusalaatti |
| 1 kpl | kerä lehti- tai tammenlehtisalaattia |
| 2 kpl | tuoretta kurkkua |
| 1/2 kpl | purjoa |
| 4 - 5 dl | keitettyä pitkäjyväistä riisiä halutessasi |
| 500 - 600 g | kuorittuja katkarapuja |
Kastike : | |
| 2 kpl | sitruunan mehu |
| 2 dl | vettä |
| 1 tl | sitruunapippuria |
| 1 tl | sokeria |
| 1/2 dl | öljyä |
| 1 dl | tillisilppua |
Kermamajoneesi : | |
| 2 dl | kuohukermaa |
| 2 dl | kevytmajoneesia |
| 1 kpl | sitruunan mehu |
| 1 rkl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | valkopippuria |
| 1 - 2 rkl | makeaa sinappia halutessasi |
Valmistus
- 1
Huuhdo ja valuta salaatinlehdet tarpeen mukaan. Keitä ja jäähdytä riisit, jos käytät niitä. Huuhdo halkaistu purjo hyvin ja suikaloi se hyvin ohuiksi suikaleiksi. Huuhtele ja kuutioi kurkut pieniksi kuutioiksi. Hienonna tilli.Sekoita kastike ja mausta sillä keitetyt riisit. Jätä loput kastikkeesta odottamaan. Sulata katkaravut hitaasti jääkaapissa, jos ne ovat pakastettuja.Revi salaatinlehdet kulhoon juuri ennen tarjoamista ja lisää joukkoon kaikki muut aineet. Valuta loput kastikkeesta lehtien päälle. Sekoita nostelemalla.Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi kermamajoneesiin. Lisää majoneesi ja muut aineet. Tarjoa salaatin lisänä.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 2.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä












