Katkarapusalaatti

Ruokaisan katkarapusalaatin maun viimeistelee sitruunasta ja tillistä tehty kastike.

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa
1 kplkerä jäävuorisalaattia
1 kplruukkusalaatti
1 kplkerä lehti- tai tammenlehtisalaattia
2 kpltuoretta kurkkua
1/2 kplpurjoa
4 - 5 dlkeitettyä pitkäjyväistä riisiä halutessasi
500 - 600 gkuorittuja katkarapuja

Kastike :

2 kplsitruunan mehu
2 dlvettä
1 tlsitruunapippuria
1 tlsokeria
1/2 dlöljyä
1 dltillisilppua

Kermamajoneesi :

2 dlkuohukermaa
2 dlkevytmajoneesia
1 kplsitruunan mehu
1 rklsokeria
1/2 tlsuolaa
1/4 tlvalkopippuria
1 - 2 rklmakeaa sinappia halutessasi

Valmistus

  1. 1

    Huuhdo ja valuta salaatinlehdet tarpeen mukaan. Keitä ja jäähdytä riisit, jos käytät niitä. Huuhdo halkaistu purjo hyvin ja suikaloi se hyvin ohuiksi suikaleiksi. Huuhtele ja kuutioi kurkut pieniksi kuutioiksi. Hienonna tilli.Sekoita kastike ja mausta sillä keitetyt riisit. Jätä loput kastikkeesta odottamaan. Sulata katkaravut hitaasti jääkaapissa, jos ne ovat pakastettuja.Revi salaatinlehdet kulhoon juuri ennen tarjoamista ja lisää joukkoon kaikki muut aineet. Valuta loput kastikkeesta lehtien päälle. Sekoita nostelemalla.Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi kermamajoneesiin. Lisää majoneesi ja muut aineet. Tarjoa salaatin lisänä.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä