Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Katkarapusalaatti

Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
Ruokaisan katkarapusalaatin maun viimeistelee sitruunasta ja tillistä tehty kastike.

Ainekset

1 kpl
Kerä jäävuorisalaattia
1 kpl
Ruukkusalaatti
1 kpl
Kerä lehti- tai tammenlehtisalaattia
2 kpl
Tuoretta kurkkua
1/2 kpl
Purjoa
4 - 5 dl
Keitettyä pitkäjyväistä riisiä halutessasi
500 - 600 g
Kuorittuja katkarapuja

Kastike :

2 kpl
Sitruunan mehu
2 dl
Vettä
1 tl
Sitruunapippuria
1 tl
Sokeria
1/2 dl
Öljyä
1 dl
Tillisilppua

Kermamajoneesi :

2 dl
Kuohukermaa
2 dl
Kevytmajoneesia
1 kpl
Sitruunan mehu
1 rkl
Sokeria
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
Valkopippuria
1 - 2 rkl
Makeaa sinappia halutessasi

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhdo ja valuta salaatinlehdet tarpeen mukaan. Keitä ja jäähdytä riisit, jos käytät niitä. Huuhdo halkaistu purjo hyvin ja suikaloi se hyvin ohuiksi suikaleiksi. Huuhtele ja kuutioi kurkut pieniksi kuutioiksi. Hienonna tilli.Sekoita kastike ja mausta sillä keitetyt riisit. Jätä loput kastikkeesta odottamaan. Sulata katkaravut hitaasti jääkaapissa, jos ne ovat pakastettuja.Revi salaatinlehdet kulhoon juuri ennen tarjoamista ja lisää joukkoon kaikki muut aineet. Valuta loput kastikkeesta lehtien päälle. Sekoita nostelemalla.Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi kermamajoneesiin. Lisää majoneesi ja muut aineet. Tarjoa salaatin lisänä.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 17.12.2004
|
Muokattu: 1.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.