Katkarapusalaattibowl
30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Yhdistä aasialainen kulhoruoka ja raikas, rapea kesäsalaatti herkulliseksi salaattibowliksi. Lado ainekset kauniisti kulhoon ja lorauta päälle lempeää chilikastiketta.
| 360 g | (2 ps) pakastekatkarapuja |
| 2 1/2 dl | jasmiiniriisiä |
| 200 g | (1 ps) pakasteherneitä |
| 100 g | jääsalaattia |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 2 kpl | tomaattia |
| 1/2 kpl | kurkkua |
| 1 kpl | sitruuna |
| 3 rkl | rypsiöljyä |
| Kastike | |
|---|---|
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria |
| 2 dl | kermaviiliä |
| 4 rkl | makeaa chilikastiketta |
- 1.
Anna katkarapujen sulaa siivilässä. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Kun riisi on kypsää, lisää herneet kuuman riisin joukkoon.
- 2.
Huuhdo, kuivaa ja revi salaatinlehdet. Kuori ja suikaloi sipuli. Kuori porkkanat ja leikkaa tikuiksi. Huuhdo ja kuutioi tomaatit. Huuhdo ja viipaloi kurkku.
- 3.
Puolita sitruuna ja puserra toisesta puolikkaasta mehu pieneen kulhoon. Lisää öljy mehun joukkoon, mausta suolalla ja mustapippurilla. Yhdistä toisessa astiassa kermaviili ja chilikastike.
- 4.
Jaa salaatti annoskulhoihin. Lisää riisi-herneseos ja asettele porkkanat, tomaatit, kurkut, sipulit ja katkaravut kulhoihin. Valuta sitruunaöljy päälle. Lisää lusikallinen kermaviilikastiketta annosten pinnalle ja tarjoa loppu kastike erikseen.
Yhdistä aasialainen kulhoruoka ja raikas, rapea kesäsalaatti herkulliseksi salaattibowliksi. Lado ainekset kauniisti kulhoon ja lorauta päälle lempeää chilikastiketta.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 360 g | (2 ps) pakastekatkarapuja |
| 2 1/2 dl | jasmiiniriisiä |
| 200 g | (1 ps) pakasteherneitä |
| 100 g | jääsalaattia |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 2 kpl | tomaattia |
| 1/2 kpl | kurkkua |
| 1 kpl | sitruuna |
| 3 rkl | rypsiöljyä |
Kastike | |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria |
| 2 dl | kermaviiliä |
| 4 rkl | makeaa chilikastiketta |
Valmistus
- 1
Anna katkarapujen sulaa siivilässä. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Kun riisi on kypsää, lisää herneet kuuman riisin joukkoon.
Määrä Ainesosa 360 g (2 ps) pakastekatkarapuja 2 1/2 dl jasmiiniriisiä 200 g (1 ps) pakasteherneitä - 2
Huuhdo, kuivaa ja revi salaatinlehdet. Kuori ja suikaloi sipuli. Kuori porkkanat ja leikkaa tikuiksi. Huuhdo ja kuutioi tomaatit. Huuhdo ja viipaloi kurkku.
Määrä Ainesosa 100 g jääsalaattia 1 kpl sipuli 2 kpl porkkanaa 2 kpl tomaattia 1/2 kpl kurkkua - 3
Puolita sitruuna ja puserra toisesta puolikkaasta mehu pieneen kulhoon. Lisää öljy mehun joukkoon, mausta suolalla ja mustapippurilla. Yhdistä toisessa astiassa kermaviili ja chilikastike.
Määrä Ainesosa 1 kpl sitruuna 3 rkl rypsiöljyä 1/2 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria 2 dl kermaviiliä 4 rkl makeaa chilikastiketta - 4
Jaa salaatti annoskulhoihin. Lisää riisi-herneseos ja asettele porkkanat, tomaatit, kurkut, sipulit ja katkaravut kulhoihin. Valuta sitruunaöljy päälle. Lisää lusikallinen kermaviilikastiketta annosten pinnalle ja tarjoa loppu kastike erikseen.
Vinkki! Jos kasviksia jää yli, tee niistä ja chilikastikkeesta seuraavana päivänä kana- tai kasviswokki. Tarjoa se jasmiiniriisin kanssa.
Ravintosisältö
513
Energiaa kcal
2147
Energiaa kj
18,0 g
Rasvaa
5,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
59,8 g
Hiilihydraatteja
14,3 g
Sokereita
5,0 g
Kuituja
22,8 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
513
Energiaa kcal
2147
Energiaa kj
18,0 g
Rasvaa
5,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
59,8 g
Hiilihydraatteja
14,3 g
Sokereita
5,0 g
Kuituja
22,8 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























