Anna katkarapujen sulaa siivilässä. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Kun riisi on kypsää, lisää herneet kuuman riisin joukkoon.
Huuhdo, kuivaa ja revi salaatinlehdet. Kuori ja suikaloi sipuli. Kuori porkkanat ja leikkaa tikuiksi. Huuhdo ja kuutioi tomaatit. Huuhdo ja viipaloi kurkku.
Puolita sitruuna ja puserra toisesta puolikkaasta mehu pieneen kulhoon. Lisää öljy mehun joukkoon, mausta suolalla ja mustapippurilla. Yhdistä toisessa astiassa kermaviili ja chilikastike.
Jaa salaatti annoskulhoihin. Lisää riisi-herneseos ja asettele porkkanat, tomaatit, kurkut, sipulit ja katkaravut kulhoihin. Valuta sitruunaöljy päälle. Lisää lusikallinen kermaviilikastiketta annosten pinnalle ja tarjoa loppu kastike erikseen.
Vinkki! Tee pakkauksista ylijäävistä kasviksista ja chilikastikkeesta seuraavana päivänä kana- tai kasviswokki. Tarjoa se jasmiiniriisin kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
510
2135
18,0 g
5,3 g
59,3 g
14,0 g
5,0 g
22,5 g
1,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli