Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Katkarapuskagen

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Klassinen katkarapuskagen sopii nautittavaksi paahtoleivän tai saaristolaisleivän kera alkupalana tai illanistujaisten pikkusuolaisena. Ruokamestareiden katkarapuskagen saa makua Worcester- ja chilikastikkeesta.

Ainekset

2 kpl
punasipulia
1 tl
tilliä
100 g
omenaa (Granny Smith)
1 1/2 dl
majoneesia
1 dl
smetanaa
300 g
katkarapuja
100 g
jokirapuja
1 rkl
Worcesterkastiketta
1 rkl
chilikastiketta
suolaa ja pippuria

Reseptin ainekset Kulman keittiöstä

Valmistus

1

Hienonna punasipuli sekä tilli ja kuutioi omena.

2 kpl
punasipulia
1 tl
tilliä
100 g
omenaa (Granny Smith)
2

Sekoita majoneesi ja smetana, mausta suolalla ja pippurilla.

1 1/2 dl
majoneesia
1 dl
smetanaa
suolaa ja pippuria
3

Yhdistä ravut ja muut aineet kastikkeeseen ja tarkista maku. Anna maustua jääkaapissa kelmun alla muutaman tunnin.

300 g
katkarapuja
100 g
jokirapuja
1 rkl
chilikastiketta
1 rkl
Worcesterkastiketta
4

Nauti katkarapuskagen esimerkiksi saaristolaisleivän päältä.

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Miltä maistui?
Kuvat:
TOK
Julkaistu: 15.11.2018
|
Muokattu: 25.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

277

1162

21,8 g

8,0 g

8,0 g

7,0 g

1,0 g

12,3 g

0,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl tilliä,

100 g jokirapuja,

1 rkl Worcesterkastiketta ,

suolaa ja pippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli