Kaurasämpylät (maidoton) - Yhteishyvä

Kaurasämpylät (maidoton)

Kaurasämpylä
Kappaleita
12
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
225°C
Herkulliset kaurasämpylät on helppo valmistaa itse. Resepti on maidoton. Uunituore kaurasämpylä on taivaallisen hyvää!
Jaa Somessa

Ainekset

7 dl
Vettä
50 g
Hiivaa
1 1/2 tl
Suolaa
1 rkl
Sokeria
6 dl
Kaurahiutaleita
9 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Rypsiöljyä

Näin teet

1

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva veden joukkoon. Lisää suola, sokeri ja hiutaleet. Lisää puolet jauhoista ja sekoita hyvin. Lisää öljy ja loput jauhot. Alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Kohota.

7 dl
Vettä
50 g
Hiivaa
1 1/2 tl
Suolaa
1 rkl
Sokeria
6 dl
Kaurahiutaleita
9 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Rypsiöljyä
2

Jaa taikina 12 palaan. Pyörittele palat. Kohota. Paista 225 asteessa n. 10 minuuttia.

Resepti
Aila Pakarinen
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 27.7.2007
Muokattu: 4.1.2019
Jaa Somessa