Kaurasämpylät (maidoton) | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kaurasämpylä

Kaurasämpylät (maidoton)

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
12 Kappaletta
Fork and knife
12 Kappaletta
Herkulliset kaurasämpylät on helppo valmistaa itse. Resepti on maidoton. Uunituore kaurasämpylä on taivaallisen hyvää!

Ainekset

7 dl
Vettä
50 g
Hiivaa
1 1/2 tl
Suolaa
1 rkl
Sokeria
6 dl
Kaurahiutaleita
9 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Rypsiöljyä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva veden joukkoon. Lisää suola, sokeri ja hiutaleet. Lisää puolet jauhoista ja sekoita hyvin. Lisää öljy ja loput jauhot. Alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Kohota.

7 dl
Vettä
50 g
Hiivaa
1 1/2 tl
Suolaa
1 rkl
Sokeria
6 dl
Kaurahiutaleita
9 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Rypsiöljyä
2

Jaa taikina 12 palaan. Pyörittele palat. Kohota. Paista 225 asteessa n. 10 minuuttia.

Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 27.7.2007
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.