Kaurasämpylät

arvosana4/5

(1)arvio
16 Kappaletta

Noin 2 tuntia (josta 45 min aktiivista)

Mehevimmät kaurasämpylät leivot puurosta. Keitä kaurapuuro varta vasten sämpylöitä varten tai leivo taikinaan aamiaiselta jäänyt puuro.

Ainekset

MääräAinesosa
2 1/2 dlvettä
1 dlkaurahiutaleita
2 1/2 dlmaitoa
25 g(½ pkt) hiivaa
2 rklsiirappia
1 tlsuolaa
1/2 dlrypsiöljyä
3 dlvehnäjauhoja
5 dlhiivaleipäjauhoja

Lisäksi

1/2 dlvettä
1/2 dlkaurahiutaleita

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita kaurahiutaleet joukkoon. Keitä pakkauksen ohjeen mukainen aika välillä sekoitellen. Jos käytät valmista puuroa, mittaa sitä sämpylöitä varten 2 dl.

    MääräAinesosa
    1 dlkaurahiutaleita
    2 1/2 dlvettä
  2. 2

    Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Sekoita siirappi ja suola sekä öljy ja puuro maitoseokseen. Lisää vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    2 1/2 dlmaitoa
    25 g(½ pkt) hiivaa
    2 rklsiirappia
    1 tlsuolaa
    1/2 dlrypsiöljyä
    3 dlvehnäjauhoja
  3. 3

    Alusta taikinaan hiivaleipäjauhoja, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa muutama minuutti. Laita taikina takaisin kulhoon, peitä liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.

    MääräAinesosa
    5 dlhiivaleipäjauhoja
  4. 4

    Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle alustalle ja jaa noin 16 palaan. Pyörittele palat sämpylöiksi ja laita leivinpaperille pellille. Anna kohota noin 30 minuuttia.

  5. 5

    Voitele kohonneet sämpylät vedellä ja ripottele kaurahiutaleet pinnalle.

    MääräAinesosa
    1/2 dlvettä
    1/2 dlkaurahiutaleita
  6. 6

    Kypsennä sämpylöitä 225-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia. Jäähdytä liinan alla.

Vinkki: Vaihda kaurapuuro ruis- tai neljän viljan puuroon. Vegaanisia sämpylöitä teet vaihtamalla maidon veteen.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Marja Samuli, Kati Pohja
Kuvat:
Anna Huovinen
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä