Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita kaurahiutaleet joukkoon. Keitä pakkauksen ohjeen mukainen aika välillä sekoitellen. Jos käytät valmista puuroa, mittaa sitä sämpylöitä varten 2 dl.
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Sekoita siirappi ja suola sekä öljy ja puuro maitoseokseen. Lisää vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi.
Alusta taikinaan hiivaleipäjauhoja, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa muutama minuutti. Laita taikina takaisin kulhoon, peitä liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.
Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle alustalle ja jaa noin 16 palaan. Pyörittele palat sämpylöiksi ja laita leivinpaperille pellille. Anna kohota noin 30 minuuttia.
Voitele kohonneet sämpylät vedellä ja ripottele kaurahiutaleet pinnalle.
Kypsennä sämpylöitä 225-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia. Jäähdytä liinan alla.
Vinkki: Vaihda kaurapuuro ruis- tai neljän viljan puuroon. Vegaanisia sämpylöitä teet vaihtamalla maidon veteen.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
163
681
3,9 g
0,5 g
25,7 g
3,1 g
1,9 g
4,9 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli