Kedgeree

Nappaa talteen!
| basmatiriisiä | |
| vettä, suolaa | |
| 1 kpl | (200 g) pakasteherneitä |
| 1 kpl | pakastekalaa, esim. punakampelaa, seitiä |
| 2 rkl | öljyä |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1/2 tl | sitruunapippuria |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/2 kpl | sitruunaa |
| 1 - 2 kpl | mietoa sipulia |
| 1 dl | vettä |
| Päälle: | |
|---|---|
| 1/2 tl | korianteria |
| 1 kpl | (100-200 g) katkarapuja |
| 4 kpl | keitettyä munaa |
| persiljaa tai tuoretta korianteria | |
- 1.
Keitä basmatiriisi pakkauksen ohjeen mukaan neljälle. Sekoita riisiin kypsänä herneet. Nosta seos keoksi vadille ja pidä kuumana.Sulata pakastekala puolisulaksi ja jaa neljään. Kuumenna puolet öljystä paistinpannussa keskilämmöllä. Lisää siihen kuorittu, suikaloitu valkosipuli. Ruskista ja kypsennä kalapalat molemmin puolin. Mausta pippurilla ja suolalla ja peitä sitruunaviipaleilla. Lisää pannuun vesi. Peitä pannu kannella ja hauduta 5 minuuttia. Nosta kalapalat riisikeon juureen ja pidä lämpimänä. Kaada paistoliemi riisin päälle.Keitä ja jäähdytä munat.Lisää paistinpannuun öljyä ja ruskista siinä sipulirenkaat keskilämmöllä. Nosta ne kalapalojen päälle.Mausta ruoka korianterilla ja koristele munanpuolikkailla, katkaravuilla ja persiljalla.
Kedgeree
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| basmatiriisiä | |
| vettä, suolaa | |
| 1 kpl | (200 g) pakasteherneitä |
| 1 kpl | pakastekalaa, esim. punakampelaa, seitiä |
| 2 rkl | öljyä |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1/2 tl | sitruunapippuria |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/2 kpl | sitruunaa |
| 1 - 2 kpl | mietoa sipulia |
| 1 dl | vettä |
Päälle: | |
| 1/2 tl | korianteria |
| 1 kpl | (100-200 g) katkarapuja |
| 4 kpl | keitettyä munaa |
| persiljaa tai tuoretta korianteria | |
Valmistus
- 1
Keitä basmatiriisi pakkauksen ohjeen mukaan neljälle. Sekoita riisiin kypsänä herneet. Nosta seos keoksi vadille ja pidä kuumana.Sulata pakastekala puolisulaksi ja jaa neljään. Kuumenna puolet öljystä paistinpannussa keskilämmöllä. Lisää siihen kuorittu, suikaloitu valkosipuli. Ruskista ja kypsennä kalapalat molemmin puolin. Mausta pippurilla ja suolalla ja peitä sitruunaviipaleilla. Lisää pannuun vesi. Peitä pannu kannella ja hauduta 5 minuuttia. Nosta kalapalat riisikeon juureen ja pidä lämpimänä. Kaada paistoliemi riisin päälle.Keitä ja jäähdytä munat.Lisää paistinpannuun öljyä ja ruskista siinä sipulirenkaat keskilämmöllä. Nosta ne kalapalojen päälle.Mausta ruoka korianterilla ja koristele munanpuolikkailla, katkaravuilla ja persiljalla.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Tätä kasvovettä suomalaiset rakastavat – Sokoksella kestohitti
- 2.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 3.Haaveiletko otsatukasta? Tällaisille ihmisille se sopii parhaiten
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 6.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”












