Kedgeree | Risotot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Kedgeree

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

Basmatiriisiä
Vettä, suolaa
1 kpl
(200 g) pakasteherneitä
1 kpl
Pakastekalaa, esim. punakampelaa, seitiä
2 rkl
Öljyä
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1/2 tl
Sitruunapippuria
1/4 tl
Suolaa
1/2 kpl
Sitruunaa
1 - 2 kpl
Mietoa sipulia
1 dl
Vettä

päälle:

1/2 tl
Korianteria
1 kpl
(100-200 g) katkarapuja
4 kpl
Keitettyä munaa
Persiljaa tai tuoretta korianteria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Keitä basmatiriisi pakkauksen ohjeen mukaan neljälle. Sekoita riisiin kypsänä herneet. Nosta seos keoksi vadille ja pidä kuumana.Sulata pakastekala puolisulaksi ja jaa neljään. Kuumenna puolet öljystä paistinpannussa keskilämmöllä. Lisää siihen kuorittu, suikaloitu valkosipuli. Ruskista ja kypsennä kalapalat molemmin puolin. Mausta pippurilla ja suolalla ja peitä sitruunaviipaleilla. Lisää pannuun vesi. Peitä pannu kannella ja hauduta 5 minuuttia. Nosta kalapalat riisikeon juureen ja pidä lämpimänä. Kaada paistoliemi riisin päälle.Keitä ja jäähdytä munat.Lisää paistinpannuun öljyä ja ruskista siinä sipulirenkaat keskilämmöllä. Nosta ne kalapalojen päälle.Mausta ruoka korianterilla ja koristele munanpuolikkailla, katkaravuilla ja persiljalla.

Resepti:
Pirjo Muurinen
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 17.1.2005
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.