Keikahtanut appelsiinikakku
Noin 2 tuntia (josta 60 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Appelsiinikeikauskakkua varten karamellisoidaan appelsiiniviipaleita, joilla vuorataan kakkuvuoan pohja. Appelsiiniviipaleista tulee kaunis pinta kakulle, kun se paiston jälkeen keikautetaan ympäri. Tarjoa keikauskakku sellaisenaan tai jäätelön kanssa.
| Karamellisoidut appelsiinit | |
|---|---|
| 4 kpl | appelsiinia |
| 1 dl | sokeria |
| 1 rkl | margariinia vuoan voiteluun |
| Pohja | |
| 100 g | margariinia |
| 2 dl | sokeria |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 200 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | kanelia |
| 1/2 tl | jauhettua kardemummaa |
- 1.
Valmista karamellisoidut appelsiinit. Pese appelsiinit huolellisesti kuumalla vedellä. Raasta yhden appelsiinin kuori ja siirrä se sivuun taikinaa varten. Purista kahdesta appelsiinista mehut. Leikkaa loput kaksi appelsiinia terävällä veitsellä ohuiksi viipaleiksi ja poista siemenet. Siirrä kattilaan appelsiiniviipaleet ja -mehu. Keitä kannen alla 5 minuuttia.
- 2.
Nosta appelsiiniviipaleet haarukalla pois pannusta ja lisää jäljelle jääneeseen kuumaan mehuliemeen sokeri. Keitä kovalla lämmöllä vielä noin 5 minuuttia tai kunnes seos on sakeampaa ja siirappimaista.
- 3.
Voitele pitkänomainen kakkuvuoka margariinilla. Lado pohjalle appelsiiniviipaleet ja kaada päälle siirappimainen appelsiini-sokeriseos.
- 4.
Vaahdota kulhossa sähkövatkaimella margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen ja koko ajan vatkaten. Lisää appelsiininkuori ja ranskankerma. Sekoita tasaiseksi.
- 5.
Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi mutta älä enää vatkaa. Levitä taikina appelsiiniviipaleiden päälle.
- 6.
Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 45–60 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Kokeile kypsyyttä tikulla. Anna jäähtyä hetki ja kumoa sitten vadille.
Keikahtanut appelsiinikakku
arvosana4/5
Noin 2 tuntia (josta 60 min aktiivista)
Appelsiinikeikauskakkua varten karamellisoidaan appelsiiniviipaleita, joilla vuorataan kakkuvuoan pohja. Appelsiiniviipaleista tulee kaunis pinta kakulle, kun se paiston jälkeen keikautetaan ympäri. Tarjoa keikauskakku sellaisenaan tai jäätelön kanssa.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Karamellisoidut appelsiinit | |
| 4 kpl | appelsiinia |
| 1 dl | sokeria |
| 1 rkl | margariinia vuoan voiteluun |
Pohja | |
| 100 g | margariinia |
| 2 dl | sokeria |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 200 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | kanelia |
| 1/2 tl | jauhettua kardemummaa |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Valmista karamellisoidut appelsiinit. Pese appelsiinit huolellisesti kuumalla vedellä. Raasta yhden appelsiinin kuori ja siirrä se sivuun taikinaa varten. Purista kahdesta appelsiinista mehut. Leikkaa loput kaksi appelsiinia terävällä veitsellä ohuiksi viipaleiksi ja poista siemenet. Siirrä kattilaan appelsiiniviipaleet ja -mehu. Keitä kannen alla 5 minuuttia.
Määrä Ainesosa 4 kpl appelsiinia - 2
Nosta appelsiiniviipaleet haarukalla pois pannusta ja lisää jäljelle jääneeseen kuumaan mehuliemeen sokeri. Keitä kovalla lämmöllä vielä noin 5 minuuttia tai kunnes seos on sakeampaa ja siirappimaista.
Määrä Ainesosa 1 dl sokeria - 3
Voitele pitkänomainen kakkuvuoka margariinilla. Lado pohjalle appelsiiniviipaleet ja kaada päälle siirappimainen appelsiini-sokeriseos.
Määrä Ainesosa 1 rkl margariinia vuoan voiteluun - 4
Vaahdota kulhossa sähkövatkaimella margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen ja koko ajan vatkaten. Lisää appelsiininkuori ja ranskankerma. Sekoita tasaiseksi.
Määrä Ainesosa 100 g margariinia 2 dl sokeria 2 kpl kananmunaa yhden appelsiinin hienoksi raastettu kuori 200 g (1 prk) ranskankermaa - 5
Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi mutta älä enää vatkaa. Levitä taikina appelsiiniviipaleiden päälle.
Määrä Ainesosa 3 dl vehnäjauhoja 1 tl leivinjauhetta 1 tl kanelia 1/2 tl jauhettua kardemummaa - 6
Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 45–60 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Kokeile kypsyyttä tikulla. Anna jäähtyä hetki ja kumoa sitten vadille.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























