Keikahtanut appelsiinikakku

arvosana4/5

(2)arviota
11 Palaa

Noin 2 tuntia (josta 60 min aktiivista)

Appelsiinikeikauskakkua varten karamellisoidaan appelsiiniviipaleita, joilla vuorataan kakkuvuoan pohja. Appelsiiniviipaleista tulee kaunis pinta kakulle, kun se paiston jälkeen keikautetaan ympäri. Tarjoa keikauskakku sellaisenaan tai jäätelön kanssa.

Ainekset

MääräAinesosa

Karamellisoidut appelsiinit

4 kplappelsiinia
1 dlsokeria
1 rklmargariinia vuoan voiteluun

Pohja

100 gmargariinia
2 dlsokeria
2 kplkananmunaa
200 g(1 prk) ranskankermaa
3 dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
1 tlkanelia
1/2 tljauhettua kardemummaa

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Valmista karamellisoidut appelsiinit. Pese appelsiinit huolellisesti kuumalla vedellä. Raasta yhden appelsiinin kuori ja siirrä se sivuun taikinaa varten. Purista kahdesta appelsiinista mehut. Leikkaa loput kaksi appelsiinia terävällä veitsellä ohuiksi viipaleiksi ja poista siemenet. Siirrä kattilaan appelsiiniviipaleet ja -mehu. Keitä kannen alla 5 minuuttia.

    MääräAinesosa
    4 kplappelsiinia
  2. 2

    Nosta appelsiiniviipaleet haarukalla pois pannusta ja lisää jäljelle jääneeseen kuumaan mehuliemeen sokeri. Keitä kovalla lämmöllä vielä noin 5 minuuttia tai kunnes seos on sakeampaa ja siirappimaista.

    MääräAinesosa
    1 dlsokeria
  3. 3

    Voitele pitkänomainen kakkuvuoka margariinilla. Lado pohjalle appelsiiniviipaleet ja kaada päälle siirappimainen appelsiini-sokeriseos.

    MääräAinesosa
    1 rklmargariinia vuoan voiteluun
  4. 4

    Vaahdota kulhossa sähkövatkaimella margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen ja koko ajan vatkaten. Lisää appelsiininkuori ja ranskankerma. Sekoita tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    100 gmargariinia
    2 dlsokeria
    2 kplkananmunaa
    yhden appelsiinin hienoksi raastettu kuori
    200 g(1 prk) ranskankermaa
  5. 5

    Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi mutta älä enää vatkaa. Levitä taikina appelsiiniviipaleiden päälle.

    MääräAinesosa
    3 dlvehnäjauhoja
    1 tlleivinjauhetta
    1 tlkanelia
    1/2 tljauhettua kardemummaa
  6. 6

    Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 45–60 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Kokeile kypsyyttä tikulla. Anna jäähtyä hetki ja kumoa sitten vadille.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä