Keikahtanut appelsiinikakku - Yhteishyvä

Keikahtanut appelsiinikakku

Appelsiinikakku
Paloja
11
Jaa Somessa

Ainekset

KARAMELLISOIDUT APPELSIINIT

1 - 1 1/2 kpl
Appelsiinia
Kahden appelsiinin puristettu mehu
1 dl
Sokeria
1 rkl
Margariinia vuoan voiteluun

TAIKINA

100 g
Margariinia
2 dl
Sokeria
2 kpl
Kananmunaa
Yhden appelsiinin hienoksi raastettu kuori
1 kpl
(200 g) ranskankermaa
3 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
1 tl
Kanelia
1/2 tl
Jauhettua kardemummaa

Näin teet

1

Valmista karamellisoidut appelsiinit. Pese appelsiinit huolellisesti kuumalla vedellä. Leikkaa ne terävällä veitsellä ohuiksi viipaleiksi ja poista siemenet. Siirrä kattilaan appelsiiniviipaleet ja -mehu. Keitä kannen alla 5 minuuttia.Nosta appelsiiniviipaleet haarukalla pois pannusta ja lisää jäljelle jääneeseen kuumaan mehuliemeen sokeri. Keitä kovalla lämmöllä vielä noin 5 minuuttia tai kunnes seos on sakeampaa ja siirappimaista.Voitele pitkänomainen kakkuvuoka margariinilla. Lado pohjalle appelsiiniviipaleet ja kaada päälle siirappimainen appelsiini-sokeriseos. Vaahdota kulhossa sähkövatkaimella margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen ja koko ajan vatkaten. Lisää appelsiininkuori ja ranskankerma. Sekoita tasaiseksi.Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi mutta älä enää vatkaa. Levitä taikina appelsiiniviipaleiden päälle.Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 45–60 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Kokeile kypsyyttä tikulla. Anna jäähtyä hetki ja kumoa sitten vadille. Tarjoa sellaisenaan tai jäätelön kanssa.

Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 20.12.2011
Muokattu: 18.1.2019
Jaa Somessa