Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Appelsiinikakku

Keikahtanut appelsiinikakku

timer-iconUseita tunteja  (josta noin tunti aktiivista)
Fork and knife
11 Palaa
Fork and knife
11 Palaa
Appelsiinikeikauskakkua varten karamellisoidaan appelsiiniviipaleita, joilla vuorataan kakkuvuoan pohja. Appelsiiniviipaleista tulee kaunis pinta kakulle, kun se paiston jälkeen keikautetaan ympäri. Tarjoa keikauskakku sellaisenaan tai jäätelön kanssa.

Ainekset

karamellisoidut appelsiinit

1 - 1 1/2 kpl
Appelsiinia
Kahden appelsiinin puristettu mehu
1 dl
Sokeria
1 rkl
Margariinia vuoan voiteluun

pohja

100 g
Margariinia
2 dl
Sokeria
2 kpl
Kananmunaa
Yhden appelsiinin hienoksi raastettu kuori
200 g
(1 prk) ranskankermaa
3 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
1 tl
Kanelia
1/2 tl
Jauhettua kardemummaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Valmista karamellisoidut appelsiinit. Pese appelsiinit huolellisesti kuumalla vedellä. Leikkaa ne terävällä veitsellä ohuiksi viipaleiksi ja poista siemenet. Siirrä kattilaan appelsiiniviipaleet ja -mehu. Keitä kannen alla 5 minuuttia.

1 - 1 1/2 kpl
Appelsiinia
Kahden appelsiinin puristettu mehu
2

Nosta appelsiiniviipaleet haarukalla pois pannusta ja lisää jäljelle jääneeseen kuumaan mehuliemeen sokeri. Keitä kovalla lämmöllä vielä noin 5 minuuttia tai kunnes seos on sakeampaa ja siirappimaista.

1 dl
Sokeria
3

Voitele pitkänomainen kakkuvuoka margariinilla. Lado pohjalle appelsiiniviipaleet ja kaada päälle siirappimainen appelsiini-sokeriseos.

1 rkl
Margariinia vuoan voiteluun
4

Vaahdota kulhossa sähkövatkaimella margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen ja koko ajan vatkaten. Lisää appelsiininkuori ja ranskankerma. Sekoita tasaiseksi.

100 g
Margariinia
2 dl
Sokeria
2 kpl
Kananmunaa
Yhden appelsiinin hienoksi raastettu kuori
200 g
(1 prk) ranskankermaa
5

Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi mutta älä enää vatkaa. Levitä taikina appelsiiniviipaleiden päälle.

3 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
1 tl
Kanelia
1/2 tl
Jauhettua kardemummaa
6

Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 45–60 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Kokeile kypsyyttä tikulla. Anna jäähtyä hetki ja kumoa sitten vadille.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 20.12.2011
Muokattu: 10.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.