Keikahtanut appelsiinikakku | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Appelsiinikakku

Keikahtanut appelsiinikakku

Fork and knife
11 Palaa
Fork and knife
11 Palaa

Ainekset

karamellisoidut appelsiinit

1 - 1 1/2 kpl
Appelsiinia
Kahden appelsiinin puristettu mehu
1 dl
Sokeria
1 rkl
Margariinia vuoan voiteluun

taikina

100 g
Margariinia
2 dl
Sokeria
2 kpl
Kananmunaa
Yhden appelsiinin hienoksi raastettu kuori
1 kpl
(200 g) ranskankermaa
3 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
1 tl
Kanelia
1/2 tl
Jauhettua kardemummaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Valmista karamellisoidut appelsiinit. Pese appelsiinit huolellisesti kuumalla vedellä. Leikkaa ne terävällä veitsellä ohuiksi viipaleiksi ja poista siemenet. Siirrä kattilaan appelsiiniviipaleet ja -mehu. Keitä kannen alla 5 minuuttia.Nosta appelsiiniviipaleet haarukalla pois pannusta ja lisää jäljelle jääneeseen kuumaan mehuliemeen sokeri. Keitä kovalla lämmöllä vielä noin 5 minuuttia tai kunnes seos on sakeampaa ja siirappimaista.Voitele pitkänomainen kakkuvuoka margariinilla. Lado pohjalle appelsiiniviipaleet ja kaada päälle siirappimainen appelsiini-sokeriseos. Vaahdota kulhossa sähkövatkaimella margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen ja koko ajan vatkaten. Lisää appelsiininkuori ja ranskankerma. Sekoita tasaiseksi.Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi mutta älä enää vatkaa. Levitä taikina appelsiiniviipaleiden päälle.Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 45–60 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Kokeile kypsyyttä tikulla. Anna jäähtyä hetki ja kumoa sitten vadille. Tarjoa sellaisenaan tai jäätelön kanssa.

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 20.12.2011
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.