Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Keitetyt omena-currypyörykät

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

500 g
Vähärasvaista paistijauhelihaa
1 kpl
Sipuli
1 kpl
Hapan omena
1/2 rkl
Öljyä
1/2 dl
Korppujauhoja
1 kpl
Lihaliemikuutio
1/2 dl
Vettä
1 rkl
Perunajauhoja
1 tl
Suolaa
1 tl
Currya
1/2 tl
Valkopippuria
2 kpl
Kananmunaa

Keittämiseen:

5 dl
Vahvaa lihalientä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pane korppujauhot veteen ja anna turvota 10 minuuttia. Kuori ja pilko sillä aikaa sipuli ja omena pieneksi silpuksi. Kuullota silppu nopeasti pannulla öljyssä. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Kuumenna lihaliemi kiehuvaksi. Pyörittele taikinasta käsissä pieniä pyöryköitä ja kypsennä ne vähin erin kiehuvassa lihaliemessä. Nosta kypsät pyörykät valumaan lävikköön. Tarjoa lihapullien tapaan esimerkiksi kasvisgumbon seurana.

Miltä maistui?
Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 21.12.2004
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.