Kermainen kesäkurpitsapasta
Ainekset
Lisäksi
Valmistus
Huuhtele ja kuutioi kesäkurpitsat. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita öljyssä paistokasarissa muutama minuutti. Lisää kurpitsat ja paista, kunnes ne ovat pehmenneet, noin 10 minuuttia.
Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (½ tl suolaa/2 l vettä) pakkauksen keittoajan mukaan. Valuta pasta ja säästä 1 desi keitinvettä.
Lisää keitinvesi, kerma ja basilika kasariin. Soseuta sauvasekoittimella sileäksi kastikkeeksi. Lisää 1,5 dl juustoraastetta ja säästä loput viimeistelyyn. Mausta kastike sitruunanmehulla, suolalla ja pippurilla. Sekoita ja kuumenna.
Kääntele pasta kastikkeeseen ja viimeistele basilikanlehdillä sekä juustoraasteella.
Vinkki: Mausteisemman ruoan ystävä lisää ¼ teelusikkaa chilihiutaleita.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
495
2070
21,8 g
9,8 g
55,5 g
5,8 g
3,8 g
14,5 g
1,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli