Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kermainen kesäkurpitsapasta

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Helppoon kermaiseen kesäkurpitsapastaan uppoaa kaksi kesäkurpitsaa ihan huomaamatta. Samettinen lopputulos hurmaa niin arkena kuin viikonloppunakin.

Ainekset

600 g
kesäkurpitsaa
1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
oliiviöljyä
1 dl
pastan keitinvettä
2 dl
(1 prk) ruokakermaa 15 %
1/2 kpl
ruukkua basilikaa
70 g
(1 ps) grana padano -juustoa
1 rkl
sitruunanmehua
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna

Lisäksi

300 g
pastaa (esim. rigatoni)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele ja kuutioi kesäkurpitsat. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita öljyssä paistokasarissa muutama minuutti. Lisää kurpitsat ja paista, kunnes ne ovat pehmenneet, noin 10 minuuttia.

600 g
kesäkurpitsaa
1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
oliiviöljyä
2

Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (½ tl suolaa/2 l vettä) pakkauksen keittoajan mukaan. Valuta pasta ja säästä 1 desi keitinvettä.

300 g
pastaa (esim. rigatoni)
1 dl
pastan keitinvettä
3

Lisää keitinvesi, kerma ja basilika kasariin. Soseuta sauvasekoittimella sileäksi kastikkeeksi. Lisää 1,5 dl juustoraastetta ja säästä loput viimeistelyyn. Mausta kastike sitruunanmehulla, suolalla ja pippurilla. Sekoita ja kuumenna.

2 dl
(1 prk) ruokakermaa 15 %
1/2 kpl
ruukkua basilikaa
70 g
(1 ps) grana padano -juustoa
1 rkl
sitruunanmehua
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
4

Kääntele pasta kastikkeeseen ja viimeistele basilikanlehdillä sekä juustoraasteella.

Vinkki: Mausteisemman ruoan ystävä lisää ¼ teelusikkaa chilihiutaleita.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 8.5.2025
|
Muokattu: 8.5.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

495

2070

21,8 g

9,8 g

55,5 g

5,8 g

3,8 g

14,5 g

1,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli