Kermainen kesäkurpitsapasta
30 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Helppoon kermaiseen kesäkurpitsapastaan uppoaa kaksi kesäkurpitsaa ihan huomaamatta. Samettinen lopputulos hurmaa niin arkena kuin viikonloppunakin.
| 600 g | kesäkurpitsaa |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1 dl | pastan keitinvettä |
| 2 dl | (1 prk) ruokakermaa 15 % |
| 1/2 kpl | ruukkua basilikaa |
| 70 g | (1 ps) grana padano -juustoa |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 300 g | pastaa (esim. rigatoni) |
- 1.
Huuhtele ja kuutioi kesäkurpitsat. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita öljyssä paistokasarissa muutama minuutti. Lisää kurpitsat ja paista, kunnes ne ovat pehmenneet, noin 10 minuuttia.
- 2.
Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (½ tl suolaa/2 l vettä) pakkauksen keittoajan mukaan. Valuta pasta ja säästä 1 desi keitinvettä.
- 3.
Lisää keitinvesi, kerma ja basilika kasariin. Soseuta sauvasekoittimella sileäksi kastikkeeksi. Lisää 1,5 dl juustoraastetta ja säästä loput viimeistelyyn. Mausta kastike sitruunanmehulla, suolalla ja pippurilla. Sekoita ja kuumenna.
- 4.
Kääntele pasta kastikkeeseen ja viimeistele basilikanlehdillä sekä juustoraasteella.
Helppoon kermaiseen kesäkurpitsapastaan uppoaa kaksi kesäkurpitsaa ihan huomaamatta. Samettinen lopputulos hurmaa niin arkena kuin viikonloppunakin.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | kesäkurpitsaa |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1 dl | pastan keitinvettä |
| 2 dl | (1 prk) ruokakermaa 15 % |
| 1/2 kpl | ruukkua basilikaa |
| 70 g | (1 ps) grana padano -juustoa |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
Lisäksi | |
| 300 g | pastaa (esim. rigatoni) |
Valmistus
- 1
Huuhtele ja kuutioi kesäkurpitsat. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita öljyssä paistokasarissa muutama minuutti. Lisää kurpitsat ja paista, kunnes ne ovat pehmenneet, noin 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 600 g kesäkurpitsaa 1 kpl sipuli 2 kpl valkosipulinkynttä 2 rkl oliiviöljyä - 2
Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (½ tl suolaa/2 l vettä) pakkauksen keittoajan mukaan. Valuta pasta ja säästä 1 desi keitinvettä.
Määrä Ainesosa 300 g pastaa (esim. rigatoni) 1 dl pastan keitinvettä - 3
Lisää keitinvesi, kerma ja basilika kasariin. Soseuta sauvasekoittimella sileäksi kastikkeeksi. Lisää 1,5 dl juustoraastetta ja säästä loput viimeistelyyn. Mausta kastike sitruunanmehulla, suolalla ja pippurilla. Sekoita ja kuumenna.
Määrä Ainesosa 2 dl (1 prk) ruokakermaa 15 % 1/2 kpl ruukkua basilikaa 70 g (1 ps) grana padano -juustoa 1 rkl sitruunanmehua 1/2 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 4
Kääntele pasta kastikkeeseen ja viimeistele basilikanlehdillä sekä juustoraasteella.
Vinkki: Mausteisemman ruoan ystävä lisää ¼ teelusikkaa chilihiutaleita.
Ravintosisältö
495
Energiaa kcal
2070
Energiaa kj
21,8 g
Rasvaa
9,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
55,5 g
Hiilihydraatteja
5,8 g
Sokereita
3,8 g
Kuituja
14,5 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
495
Energiaa kcal
2070
Energiaa kj
21,8 g
Rasvaa
9,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
55,5 g
Hiilihydraatteja
5,8 g
Sokereita
3,8 g
Kuituja
14,5 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























