Kermainen kesäkurpitsapasta

arvosana5/5

(16)arviota
4 Annosta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Helppoon kermaiseen kesäkurpitsapastaan uppoaa kaksi kesäkurpitsaa ihan huomaamatta. Samettinen lopputulos hurmaa niin arkena kuin viikonloppunakin.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 gkesäkurpitsaa
1 kplsipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
2 rkloliiviöljyä
1 dlpastan keitinvettä
2 dl(1 prk) ruokakermaa 15 %
1/2 kplruukkua basilikaa
70 g(1 ps) grana padano -juustoa
1 rklsitruunanmehua
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Lisäksi

300 gpastaa (esim. rigatoni)

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele ja kuutioi kesäkurpitsat. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita öljyssä paistokasarissa muutama minuutti. Lisää kurpitsat ja paista, kunnes ne ovat pehmenneet, noin 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    600 gkesäkurpitsaa
    1 kplsipuli
    2 kplvalkosipulinkynttä
    2 rkloliiviöljyä
  2. 2

    Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (½ tl suolaa/2 l vettä) pakkauksen keittoajan mukaan. Valuta pasta ja säästä 1 desi keitinvettä.

    MääräAinesosa
    300 gpastaa (esim. rigatoni)
    1 dlpastan keitinvettä
  3. 3

    Lisää keitinvesi, kerma ja basilika kasariin. Soseuta sauvasekoittimella sileäksi kastikkeeksi. Lisää 1,5 dl juustoraastetta ja säästä loput viimeistelyyn. Mausta kastike sitruunanmehulla, suolalla ja pippurilla. Sekoita ja kuumenna.

    MääräAinesosa
    2 dl(1 prk) ruokakermaa 15 %
    1/2 kplruukkua basilikaa
    70 g(1 ps) grana padano -juustoa
    1 rklsitruunanmehua
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  4. 4

    Kääntele pasta kastikkeeseen ja viimeistele basilikanlehdillä sekä juustoraasteella.

Vinkki: Mausteisemman ruoan ystävä lisää ¼ teelusikkaa chilihiutaleita.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
8.5.2025
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä