Yhteistyössä: Kulman Keittiö


Nappaa talteen!
Suurustettu kermainen siikakeitto on kotimaisista aineista koottu versio amerikkalaisesta chowder-keitosta. Pekonin käyttäminen kalakeitossa saattaa kuulostaa erikoiselta, mutta vaalean kalan ja purjon yhteydessä se toimii täydellisesti.
| 100 g | pekonia |
| sipuli | |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| purjon valkoinen osa | |
| 2 kpl | isoa perunaa |
| 2 rkl | voita |
| 2 rkl | vehnäjauhoja |
| 3 dl | ruokakermaa |
| 3 dl | maitoa |
| 2 dl | kalalientä |
| 2 kpl | laakerinlehteä |
| 700 g | siikafileitä |
| Tarjoiluun | |
|---|---|
| ruohosipulia | |
| vaaleaa leipää | |
Hienonna pekoni, sipuli ja valkosipuli.
Leikkaa purjo ensin puoliksi, pese ja siivuta. Kuori ja pilko perunat.
Paista pekonit rapeiksi kattilassa ja nosta paperille. Lisää pekonirasvan sekaan voi, anna sulaa ja kuullota sitten sipulit, purjot ja valkosipulit. Lisää jauhot ja paista vielä hetki.
Lisää kerma, maito, kalaliemi ja laakerinlehdet ja kiehauta. Lisää sitten pilkotut perunat ja keitä lähes kypsäksi, noin 15 minuuttia.
Lisää viimeisenä noin 3 cm paloiksi leikattu siikafilee ja kiehauta nopeasti niin, että kala kypsyy, mutta älä ylikypsennä. Tarjoile siikakeitto kulhosta paahdetun leivän kera ja ripottele päälle pekonimuruja ja silputtua ruohosipulia.


Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Suurustettu kermainen siikakeitto on kotimaisista aineista koottu versio amerikkalaisesta chowder-keitosta. Pekonin käyttäminen kalakeitossa saattaa kuulostaa erikoiselta, mutta vaalean kalan ja purjon yhteydessä se toimii täydellisesti.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 100 g | pekonia |
| sipuli | |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| purjon valkoinen osa | |
| 2 kpl | isoa perunaa |
| 2 rkl | voita |
| 2 rkl | vehnäjauhoja |
| 3 dl | ruokakermaa |
| 3 dl | maitoa |
| 2 dl | kalalientä |
| 2 kpl | laakerinlehteä |
| 700 g | siikafileitä |
Tarjoiluun | |
| ruohosipulia | |
| vaaleaa leipää | |
Hienonna pekoni, sipuli ja valkosipuli.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 100 g | pekonia |
| sipuli | |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
Leikkaa purjo ensin puoliksi, pese ja siivuta. Kuori ja pilko perunat.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| purjon valkoinen osa | |
| 2 kpl | isoa perunaa |
Paista pekonit rapeiksi kattilassa ja nosta paperille. Lisää pekonirasvan sekaan voi, anna sulaa ja kuullota sitten sipulit, purjot ja valkosipulit. Lisää jauhot ja paista vielä hetki.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 rkl | voita |
| 2 rkl | vehnäjauhoja |
Lisää kerma, maito, kalaliemi ja laakerinlehdet ja kiehauta. Lisää sitten pilkotut perunat ja keitä lähes kypsäksi, noin 15 minuuttia.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 dl | ruokakermaa |
| 3 dl | maitoa |
| 2 dl | kalalientä |
| 2 kpl | laakerinlehteä |
Lisää viimeisenä noin 3 cm paloiksi leikattu siikafilee ja kiehauta nopeasti niin, että kala kypsyy, mutta älä ylikypsennä. Tarjoile siikakeitto kulhosta paahdetun leivän kera ja ripottele päälle pekonimuruja ja silputtua ruohosipulia.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 700 g | siikafileitä |
| vaaleaa leipää | |
| ruohosipulia |
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
371
Energiaa kcal
1553
Energiaa kj
15,8 g
Rasvaa
7,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,0 g
Hiilihydraatteja
4,0 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
44,0 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
371
Energiaa kcal
1553
Energiaa kj
15,8 g
Rasvaa
7,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,0 g
Hiilihydraatteja
4,0 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
44,0 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Sipuli, Purjon valkoinen osa, 3 dl ruokakermaa, 2 kpl laakerinlehteä, ruohosipulia, vaaleaa leipää.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli