Kermainen siikakeitto purjolla ja pekonilla | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kermainen siikakeitto purjolla ja pekonilla

Kermainen siikakeitto purjolla ja pekonilla

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Suurustettu kermainen siikakeitto on kotimaisista aineista koottu versio amerikkalaisesta chowder-keitosta. Pekonin käyttäminen kalakeitossa saattaa kuulostaa erikoiselta, mutta vaalean kalan ja purjon yhteydessä se toimii täydellisesti.

Ruokavaliot

Ainekset

100 g
pekonia
Sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
Purjon valkoinen osa
2 kpl
isoa perunaa
2 rkl
voita
2 rkl
vehnäjauhoja
3 dl
ruokakermaa
3 dl
maitoa
2 dl
kalalientä
2 kpl
laakerinlehteä
700 g
siikafileitä

tarjoiluun

ruohosipulia
vaaleaa leipää

Valmistus

1

Hienonna pekoni, sipuli ja valkosipuli.

100 g
pekonia
Sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
2

Leikkaa purjo ensin puoliksi, pese ja siivuta. Kuori ja pilko perunat.

Purjon valkoinen osa
2 kpl
isoa perunaa
3

Paista pekonit rapeiksi kattilassa ja nosta paperille. Lisää pekonirasvan sekaan voi, anna sulaa ja kuullota sitten sipulit, purjot ja valkosipulit. Lisää jauhot ja paista vielä hetki.

2 rkl
voita
2 rkl
vehnäjauhoja
4

Lisää kerma, maito, kalaliemi ja laakerinlehdet ja kiehauta. Lisää sitten pilkotut perunat ja keitä lähes kypsäksi, noin 15 minuuttia.

3 dl
ruokakermaa
3 dl
maitoa
2 dl
kalalientä
2 kpl
laakerinlehteä
5

Lisää viimeisenä noin 3 cm paloiksi leikattu siikafilee ja kiehauta nopeasti niin, että kala kypsyy, mutta älä ylikypsennä. Tarjoile siikakeitto kulhosta paahdetun leivän kera ja ripottele päälle pekonimuruja ja silputtua ruohosipulia.

700 g
siikafileitä
vaaleaa leipää
ruohosipulia

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Lisää aiheesta

Kuvat:
TOK
Julkaistu: 2.7.2018
Muokattu: 18.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1553

371

15,8 g

7,0 g

12,0 g

4,0 g

1,0 g

44,0 g

1,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Sipuli,

Purjon valkoinen osa,

3 dl ruokakermaa,

2 kpl laakerinlehteä,

ruohosipulia,

vaaleaa leipää.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli