
Kermainen siikakeitto purjolla ja pekonilla


Ainekset
Tarjoiluun
Reseptin ainekset Kulman keittiöstä
Valmistus
Hienonna pekoni, sipuli ja valkosipuli.
Leikkaa purjo ensin puoliksi, pese ja siivuta. Kuori ja pilko perunat.
Paista pekonit rapeiksi kattilassa ja nosta paperille. Lisää pekonirasvan sekaan voi, anna sulaa ja kuullota sitten sipulit, purjot ja valkosipulit. Lisää jauhot ja paista vielä hetki.
Lisää kerma, maito, kalaliemi ja laakerinlehdet ja kiehauta. Lisää sitten pilkotut perunat ja keitä lähes kypsäksi, noin 15 minuuttia.
Lisää viimeisenä noin 3 cm paloiksi leikattu siikafilee ja kiehauta nopeasti niin, että kala kypsyy, mutta älä ylikypsennä. Tarjoile siikakeitto kulhosta paahdetun leivän kera ja ripottele päälle pekonimuruja ja silputtua ruohosipulia.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
371
1553
15,8 g
7,0 g
12,0 g
4,0 g
1,0 g
44,0 g
1,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Sipuli,
Purjon valkoinen osa,
3 dl ruokakermaa,
2 kpl laakerinlehteä,
ruohosipulia,
vaaleaa leipää.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli