Hienonna pekoni, sipuli ja valkosipuli.
Leikkaa purjo ensin puoliksi, pese ja siivuta. Kuori ja pilko perunat.
Paista pekonit rapeiksi kattilassa ja nosta paperille. Lisää pekonirasvan sekaan voi, anna sulaa ja kuullota sitten sipulit, purjot ja valkosipulit. Lisää jauhot ja paista vielä hetki.
Lisää kerma, maito, kalaliemi ja laakerinlehdet ja kiehauta. Lisää sitten pilkotut perunat ja keitä lähes kypsäksi, noin 15 minuuttia.
Lisää viimeisenä noin 3 cm paloiksi leikattu siikafilee ja kiehauta nopeasti niin, että kala kypsyy, mutta älä ylikypsennä. Tarjoile siikakeitto kulhosta paahdetun leivän kera ja ripottele päälle pekonimuruja ja silputtua ruohosipulia.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1553
371
15,8 g
7,0 g
12,0 g
4,0 g
1,0 g
44,0 g
1,2 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Sipuli,
Purjon valkoinen osa,
3 dl ruokakermaa,
2 kpl laakerinlehteä,
ruohosipulia,
vaaleaa leipää.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli