Kermainen siikakeitto purjolla ja pekonilla
Kermainen siikakeitto purjolla ja pekonilla
Yhteistyössä

Kermainen siikakeitto purjolla ja pekonilla

Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Suurustettu kermainen siikakeitto on kotimaisista aineista koottu versio amerikkalaisesta chowder-keitosta. Pekonin käyttäminen kalakeitossa saattaa kuulostaa erikoiselta, mutta vaalean kalan ja purjon yhteydessä se toimii täydellisesti.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
100 gpekonia
sipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
purjon valkoinen osa
2 kplisoa perunaa
2 rklvoita
2 rklvehnäjauhoja
3 dlruokakermaa
3 dlmaitoa
2 dlkalalientä
2 kpllaakerinlehteä
700 gsiikafileitä

Tarjoiluun

ruohosipulia
vaaleaa leipää

Valmistus

  1. 1

    Hienonna pekoni, sipuli ja valkosipuli.

    MääräAinesosa
    100 gpekonia
    sipuli
    2 kplvalkosipulinkynttä
  2. 2

    Leikkaa purjo ensin puoliksi, pese ja siivuta. Kuori ja pilko perunat.

    MääräAinesosa
    purjon valkoinen osa
    2 kplisoa perunaa
  3. 3

    Paista pekonit rapeiksi kattilassa ja nosta paperille. Lisää pekonirasvan sekaan voi, anna sulaa ja kuullota sitten sipulit, purjot ja valkosipulit. Lisää jauhot ja paista vielä hetki.

    MääräAinesosa
    2 rklvoita
    2 rklvehnäjauhoja
  4. 4

    Lisää kerma, maito, kalaliemi ja laakerinlehdet ja kiehauta. Lisää sitten pilkotut perunat ja keitä lähes kypsäksi, noin 15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    3 dlruokakermaa
    3 dlmaitoa
    2 dlkalalientä
    2 kpllaakerinlehteä
  5. 5

    Lisää viimeisenä noin 3 cm paloiksi leikattu siikafilee ja kiehauta nopeasti niin, että kala kypsyy, mutta älä ylikypsennä. Tarjoile siikakeitto kulhosta paahdetun leivän kera ja ripottele päälle pekonimuruja ja silputtua ruohosipulia.

    MääräAinesosa
    700 gsiikafileitä
    vaaleaa leipää
    ruohosipulia

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Sipuli, Purjon valkoinen osa, 3 dl ruokakermaa, 2 kpl laakerinlehteä, ruohosipulia, vaaleaa leipää.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Lisää reseptejä aiheesta

Kuvat:
TOK
7.11.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä