Kermainen siikakeitto purjolla ja pekonilla - Yhteishyvä

Kermainen siikakeitto purjolla ja pekonilla

Kermainen siikakeitto purjolla ja pekonilla
Annokset
4
Ruokavalio
Suurustettu kermainen siikakeitto on kotimaisista aineista koottu versio amerikkalaisesta chowder-keitosta. Pekonin käyttäminen kalakeitossa saattaa kuulostaa erikoiselta, mutta vaalean kalan ja purjon yhteydessä se toimii täydellisesti.
Jaa Somessa

Ainekset

100 g
pekonia
Sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
Purjon valkoinen osa
2 kpl
isoa perunaa
2 rkl
voita
2 rkl
vehnäjauhoja
3 dl
ruokakermaa
3 dl
maitoa
2 dl
kalalientä
2 kpl
laakerinlehteä
700 g
siikafileitä

TARJOILUUN

ruohosipulia
vaaleaa leipää

Näin teet

1

Hienonna pekoni, sipuli ja valkosipuli.

100 g
pekonia
Sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
2

Leikkaa purjo ensin puoliksi, pese ja siivuta. Kuori ja pilko perunat.

Purjon valkoinen osa
2 kpl
isoa perunaa
3

Paista pekonit rapeiksi kattilassa ja nosta paperille. Lisää pekonirasvan sekaan voi, anna sulaa ja kuullota sitten sipulit, purjot ja valkosipulit. Lisää jauhot ja paista vielä hetki.

2 rkl
voita
2 rkl
vehnäjauhoja
4

Lisää kerma, maito, kalaliemi ja laakerinlehdet ja kiehauta. Lisää sitten pilkotut perunat ja keitä lähes kypsäksi, noin 15 minuuttia.

3 dl
ruokakermaa
3 dl
maitoa
2 dl
kalalientä
2 kpl
laakerinlehteä
5

Lisää viimeisenä noin 3 cm paloiksi leikattu siikafilee ja kiehauta nopeasti niin, että kala kypsyy, mutta älä ylikypsennä. Tarjoile siikakeitto kulhosta paahdetun leivän kera ja ripottele päälle pekonimuruja ja silputtua ruohosipulia.

700 g
siikafileitä
vaaleaa leipää
ruohosipulia
Kuvat
TOK
Julkaistu: 7.11.2018
Muokattu: 7.11.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja12 g48 g
Proteiinia44 g176 g
Rasvaa16 g63 g
Kuituja1 g4 g
Energiaa kj1553 6212
Energiaa kcal371 1484

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Sipuli

  • Purjon valkoinen osa

  • 3 dl ruokakermaa

  • 2 kpl laakerinlehteä

  • ruohosipulia

  • vaaleaa leipää

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja12 g48 g
Proteiinia44 g176 g
Rasvaa16 g63 g
Kuituja1 g4 g
Energiaa kj1553 6212
Energiaa kcal371 1484

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Sipuli

  • Purjon valkoinen osa

  • 3 dl ruokakermaa

  • 2 kpl laakerinlehteä

  • ruohosipulia

  • vaaleaa leipää

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.