Kesäinen peruna-tonnikalasalaatti - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kesäinen peruna-tonnikalasalaatti

???
Annokset
4
Kokoa varhaisperunoista ja tonnikalasta kesäinen salaatti.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kg
Varhaisperunoita
1/2 kpl
Pientä purjoa
1 kpl
Ruukku tilliä
2 kpl
Limetin mehu
2 rkl
Oliiviöljyä
1 kpl
(185 g /140 g) öljyyn säilöttyä tonnikalaa

Näin teet

1

Pese perunat. Kiehauta vesi kattilassa ja mausta se suolalla. Lisää perunat. Keitä perunat kypsiksi, noin 15 minuuttia. Kaada keitinvesi pois.

Halkaise ja huuhtele purjo ja silppua se. Lisää purjo lämpimiin perunoihin. Silppua tilli ja purista limeteistä mehu. Lisää tilli, limetinmehu ja öljy perunoihin.

Valuta tonnikalasta öljy ja murenna kala haarukalla. Lisää tonnikala perunoihin. Tarjoa salaatti mielellään haaleana.

Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.6.2012
Muokattu: 15.5.2019