Kesäinen purjopiiras

Arvostele resepti
1 Kappaletta

30 min

Ainekset

MääräAinesosa
1 kpl(500 g) valmista voi- tai lehtitaikinaa
4 - 5 kplkeskikokoista purjoa
vettä, suolaa

Lisäksi:

1 kpltai 2 dl juustoraastetta, esim. mozzarellaa
1/2 dl(parmesaaniraastetta)
2 - 3 rklmakeaa sinappia

Voiteluun:

munaa

Valmistus

  1. 1

    Vedä purjoihin syvät viillot ja huuhdo lehtien välit huolella. Leikkaa purjot saman pituisiksi, noin 10 cm:n paloiksi ja kiehauta puolikypsiksi vähässä, suolalla maustetussa vedessä tai ilman vettä mikroaaltouunissa (2 min./täysi teho). Valuta ja jäähdytä.

    MääräAinesosa
    4 - 5 kplkeskikokoista purjoa
    vettä, suolaa
  2. 2

    Kaaviloi voitaikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi leivinpaperilla ja nosta papereineen pellille. Pistele taikina haarukalla ja lado sen päälle purjot vieri viereen.

    MääräAinesosa
    1 kpl(500 g) valmista voi- tai lehtitaikinaa
  3. 3

    Sivele purjot sinapilla ja ripottele päälle juustoraaste. Käännä taikinan reunat purjojen päälle ja paina hyvin kiinni. Jos taikinaa jää yli, tee siitä nauhaa, jonka asetat ristikoksi piirakan pintaan.

    MääräAinesosa
    2 - 3 rklmakeaa sinappia
    1 kpltai 2 dl juustoraastetta, esim. mozzarellaa
    1/2 dl(parmesaaniraastetta)
  4. 4

    Voitele taikinan pinta munalla. Kypsennä piirakkaa 225-asteisen uunin alaosassa noin 25 minuuttia.

    MääräAinesosa
    munaa

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Lisää reseptejä aiheesta

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
20.2.2019
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä