Kesäinen purjopiiras
30 min

Nappaa talteen!
| 1 kpl | (500 g) valmista voi- tai lehtitaikinaa |
| 4 - 5 kpl | keskikokoista purjoa |
| vettä, suolaa | |
| Lisäksi: | |
|---|---|
| 1 kpl | tai 2 dl juustoraastetta, esim. mozzarellaa |
| 1/2 dl | (parmesaaniraastetta) |
| 2 - 3 rkl | makeaa sinappia |
| Voiteluun: | |
| munaa | |
- 1.
Vedä purjoihin syvät viillot ja huuhdo lehtien välit huolella. Leikkaa purjot saman pituisiksi, noin 10 cm:n paloiksi ja kiehauta puolikypsiksi vähässä, suolalla maustetussa vedessä tai ilman vettä mikroaaltouunissa (2 min./täysi teho). Valuta ja jäähdytä.
- 2.
Kaaviloi voitaikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi leivinpaperilla ja nosta papereineen pellille. Pistele taikina haarukalla ja lado sen päälle purjot vieri viereen.
- 3.
Sivele purjot sinapilla ja ripottele päälle juustoraaste. Käännä taikinan reunat purjojen päälle ja paina hyvin kiinni. Jos taikinaa jää yli, tee siitä nauhaa, jonka asetat ristikoksi piirakan pintaan.
- 4.
Voitele taikinan pinta munalla. Kypsennä piirakkaa 225-asteisen uunin alaosassa noin 25 minuuttia.
Kesäinen purjopiiras
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | (500 g) valmista voi- tai lehtitaikinaa |
| 4 - 5 kpl | keskikokoista purjoa |
| vettä, suolaa | |
Lisäksi: | |
| 1 kpl | tai 2 dl juustoraastetta, esim. mozzarellaa |
| 1/2 dl | (parmesaaniraastetta) |
| 2 - 3 rkl | makeaa sinappia |
Voiteluun: | |
| munaa | |
Valmistus
- 1
Vedä purjoihin syvät viillot ja huuhdo lehtien välit huolella. Leikkaa purjot saman pituisiksi, noin 10 cm:n paloiksi ja kiehauta puolikypsiksi vähässä, suolalla maustetussa vedessä tai ilman vettä mikroaaltouunissa (2 min./täysi teho). Valuta ja jäähdytä.
Määrä Ainesosa 4 - 5 kpl keskikokoista purjoa vettä, suolaa - 2
Kaaviloi voitaikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi leivinpaperilla ja nosta papereineen pellille. Pistele taikina haarukalla ja lado sen päälle purjot vieri viereen.
Määrä Ainesosa 1 kpl (500 g) valmista voi- tai lehtitaikinaa - 3
Sivele purjot sinapilla ja ripottele päälle juustoraaste. Käännä taikinan reunat purjojen päälle ja paina hyvin kiinni. Jos taikinaa jää yli, tee siitä nauhaa, jonka asetat ristikoksi piirakan pintaan.
Määrä Ainesosa 2 - 3 rkl makeaa sinappia 1 kpl tai 2 dl juustoraastetta, esim. mozzarellaa 1/2 dl (parmesaaniraastetta) - 4
Voitele taikinan pinta munalla. Kypsennä piirakkaa 225-asteisen uunin alaosassa noin 25 minuuttia.
Määrä Ainesosa munaa
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























