Kesäinen purjopiiras | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kesäinen purjopiiras

Kesäinen purjopiiras

timer-icon30 min
Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta

Ainekset

1 kpl
(500 g) valmista voi- tai lehtitaikinaa
4 - 5 kpl
Keskikokoista purjoa
Vettä, suolaa

lisäksi:

1 kpl
Tai 2 dl juustoraastetta, esim. mozzarellaa
1/2 dl
(parmesaaniraastetta)
2 - 3 rkl
Makeaa sinappia

voiteluun:

Munaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Vedä purjoihin syvät viillot ja huuhdo lehtien välit huolella. Leikkaa purjot saman pituisiksi, noin 10 cm:n paloiksi ja kiehauta puolikypsiksi vähässä, suolalla maustetussa vedessä tai ilman vettä mikroaaltouunissa (2 min./täysi teho). Valuta ja jäähdytä.

4 - 5 kpl
Keskikokoista purjoa
Vettä, suolaa
2

Kaaviloi voitaikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi leivinpaperilla ja nosta papereineen pellille. Pistele taikina haarukalla ja lado sen päälle purjot vieri viereen.

1 kpl
(500 g) valmista voi- tai lehtitaikinaa
3

Sivele purjot sinapilla ja ripottele päälle juustoraaste. Käännä taikinan reunat purjojen päälle ja paina hyvin kiinni. Jos taikinaa jää yli, tee siitä nauhaa, jonka asetat ristikoksi piirakan pintaan.

2 - 3 rkl
Makeaa sinappia
1 kpl
Tai 2 dl juustoraastetta, esim. mozzarellaa
1/2 dl
(parmesaaniraastetta)
4

Voitele taikinan pinta munalla. Kypsennä piirakkaa 225-asteisen uunin alaosassa noin 25 minuuttia.

Munaa

Lisää aiheesta

Resepti:
Pirjo Muurinen
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 17.1.2005
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.