Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kesäkurpitsainen janssoninkiusaus

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

2 kpl
Kesäkurpitsaa
4 kpl
Perunaa
1 kpl
Iso sipuli
Sokeria ja suolaa
2 rkl
Margariinia
Rouhittua valkopippuria
1 kpl
(125/80 g) anjovisfileitä
2 dl
Ruokakermaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Halkaise kesäkurpitsat ja poista pehmeät sisukset. Leikkaa noin sentin paksuisiksi, puolikuun muotoisiksi viipaleiksi. Kuori ja leikkaa perunat tikkumaisiksi suikaleiksi. Kuori ja leikkaa sipuli viipaleiksi. Sulata margariini pannulla ja paista sipulit. Lisää pannulle ripaus sokeria ja suolaa ja anna sipuleiden ruskistua ja karamellisoitua. Voitele laakea, matalareunainen uunivuoka. Asettele vuokaan kerroksittain perunoita, kesäkurpitsaa, sipuleita ja anjovisfileitä. Asettele pinnalle perunasuikaleita. Valuta pinnalle muutama ruokalusikallinen anjovislientä. Paista 250-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Lisää kerma ja paista vielä 15 minuuttia.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 15.7.2009
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.