Kesäkurpitsainen janssoninkiusaus

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 kplkesäkurpitsaa
4 kplperunaa
1 kpliso sipuli
sokeria ja suolaa
2 rklmargariinia
rouhittua valkopippuria
1 kpl(125/80 g) anjovisfileitä
2 dlruokakermaa

Valmistus

  1. 1

    Halkaise kesäkurpitsat ja poista pehmeät sisukset. Leikkaa noin sentin paksuisiksi, puolikuun muotoisiksi viipaleiksi. Kuori ja leikkaa perunat tikkumaisiksi suikaleiksi. Kuori ja leikkaa sipuli viipaleiksi. Sulata margariini pannulla ja paista sipulit. Lisää pannulle ripaus sokeria ja suolaa ja anna sipuleiden ruskistua ja karamellisoitua. Voitele laakea, matalareunainen uunivuoka. Asettele vuokaan kerroksittain perunoita, kesäkurpitsaa, sipuleita ja anjovisfileitä. Asettele pinnalle perunasuikaleita. Valuta pinnalle muutama ruokalusikallinen anjovislientä. Paista 250-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Lisää kerma ja paista vielä 15 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä