Kesäkurpitsainen janssoninkiusaus - Yhteishyvä

Kesäkurpitsainen janssoninkiusaus

???
Annokset
4
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

2 kpl
Kesäkurpitsaa
4 kpl
Perunaa
1 kpl
Iso sipuli
Sokeria ja suolaa
2 rkl
Margariinia
Rouhittua valkopippuria
1 kpl
(125/80 g) anjovisfileitä
2 dl
Ruokakermaa

Näin teet

1

Halkaise kesäkurpitsat ja poista pehmeät sisukset. Leikkaa noin sentin paksuisiksi, puolikuun muotoisiksi viipaleiksi. Kuori ja leikkaa perunat tikkumaisiksi suikaleiksi. Kuori ja leikkaa sipuli viipaleiksi. Sulata margariini pannulla ja paista sipulit. Lisää pannulle ripaus sokeria ja suolaa ja anna sipuleiden ruskistua ja karamellisoitua. Voitele laakea, matalareunainen uunivuoka. Asettele vuokaan kerroksittain perunoita, kesäkurpitsaa, sipuleita ja anjovisfileitä. Asettele pinnalle perunasuikaleita. Valuta pinnalle muutama ruokalusikallinen anjovislientä. Paista 250-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Lisää kerma ja paista vielä 15 minuuttia.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 15.7.2009
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa