Kesäkurpitsakeksit
60 min

Nappaa talteen!
Leivo kesäkurpitsasta vaihteeksi pellillinen pehmeitä donitsikeksejä. Herkuttele keksit sellaisenaan kahvin tai teen kanssa tai sipaise päälle samettinen juustokuorrute.
| 300 g | kesäkurpitsaa |
| 50 g | voita tai margariinia |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 3 dl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 6 dl | vehnäjauhoja |
| 1 rkl | kanelia |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| Kuorrutus | |
|---|---|
| 200 g | (1 pkt) sulatejuustoa |
| 50 g | voita tai margariinia |
| 1 1/2 dl | tomusokeria |
| Koristelu | |
| 1 - 2 rkl | pähkinärouhetta, limenkuorta raastettuna tai kuivattuja marjoja |
- 1.
Huuhtele ja raasta kesäkurpitsa. Sulata rasva.
- 2.
Vaahdota munat ja sokerit kulhossa. Yhdistä kuivat aineet toisessa kulhossa ja sekoita jauhoseos muna-sokerivaahtoon.
- 3.
Lisää kesäkurpitsaraaste ja jäähtynyt rasva taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
- 4.
Lusikoi taikina pursotuspussiin ja leikkaa sen kärkeen noin 1 cm:n aukko. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja pursota sille keksejä, joiden keskellä olevan reiän halkaisilja on noin 4 cm. Pursota hitaasti, jotta kekseistä tulee tarpeeksi paksuja ja ne kohoavat kauniisti.
- 5.
Paista keksejä 200-asteisessa uunissa 12-14 minuuttia, kunnes ne saavat vähän väriä. Anna keksien jäähtyä. Ota kuorrutteen ainekset huoneenlämpöön.
- 6.
Vatkaa sulatejuusto ja rasva tasaiseksi sähkövatkaimella. Lisää tomusokeri ja sekoita. Levitä kuorrute kekseille lusikalla. Ripottele päälle pähkinärouhetta, raastettua limenkuorta tai kuivattuja marjoja.
Kesäkurpitsakeksit
Leivo kesäkurpitsasta vaihteeksi pellillinen pehmeitä donitsikeksejä. Herkuttele keksit sellaisenaan kahvin tai teen kanssa tai sipaise päälle samettinen juustokuorrute.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | kesäkurpitsaa |
| 50 g | voita tai margariinia |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 3 dl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 6 dl | vehnäjauhoja |
| 1 rkl | kanelia |
| 2 tl | leivinjauhetta |
Kuorrutus | |
| 200 g | (1 pkt) sulatejuustoa |
| 50 g | voita tai margariinia |
| 1 1/2 dl | tomusokeria |
Koristelu | |
| 1 - 2 rkl | pähkinärouhetta, limenkuorta raastettuna tai kuivattuja marjoja |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Huuhtele ja raasta kesäkurpitsa. Sulata rasva.
Määrä Ainesosa 300 g kesäkurpitsaa 50 g voita tai margariinia - 2
Vaahdota munat ja sokerit kulhossa. Yhdistä kuivat aineet toisessa kulhossa ja sekoita jauhoseos muna-sokerivaahtoon.
Määrä Ainesosa 3 kpl kananmunaa 3 dl sokeria 2 tl vaniljasokeria 6 dl vehnäjauhoja 1 rkl kanelia 2 tl leivinjauhetta - 3
Lisää kesäkurpitsaraaste ja jäähtynyt rasva taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
- 4
Lusikoi taikina pursotuspussiin ja leikkaa sen kärkeen noin 1 cm:n aukko. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja pursota sille keksejä, joiden keskellä olevan reiän halkaisilja on noin 4 cm. Pursota hitaasti, jotta kekseistä tulee tarpeeksi paksuja ja ne kohoavat kauniisti.
- 5
Paista keksejä 200-asteisessa uunissa 12-14 minuuttia, kunnes ne saavat vähän väriä. Anna keksien jäähtyä. Ota kuorrutteen ainekset huoneenlämpöön.
Määrä Ainesosa 200 g (1 pkt) sulatejuustoa 50 g voita tai margariinia 1 1/2 dl tomusokeria - 6
Vatkaa sulatejuusto ja rasva tasaiseksi sähkövatkaimella. Lisää tomusokeri ja sekoita. Levitä kuorrute kekseille lusikalla. Ripottele päälle pähkinärouhetta, raastettua limenkuorta tai kuivattuja marjoja.
Määrä Ainesosa 1 - 2 rkl pähkinärouhetta, limenkuorta raastettuna tai kuivattuja marjoja
Ravintosisältö
210
Energiaa kcal
879
Energiaa kj
7,6 g
Rasvaa
4,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
29,8 g
Hiilihydraatteja
19,9 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
5,0 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
210
Energiaa kcal
879
Energiaa kj
7,6 g
Rasvaa
4,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
29,8 g
Hiilihydraatteja
19,9 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
5,0 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl vaniljasokeria, 1 rkl kanelia, 1 - 2 rkl pähkinärouhetta, limenkuorta raastettuna tai kuivattuja marjoja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























