Huuhtele ja raasta kesäkurpitsa. Sulata rasva.
Vaahdota munat ja sokerit kulhossa. Yhdistä kuivat aineet toisessa kulhossa ja sekoita jauhoseos muna-sokerivaahtoon.
Lisää kesäkurpitsaraaste ja jäähtynyt rasva taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
Lusikoi taikina pursotuspussiin ja leikkaa sen kärkeen noin 1 cm:n aukko. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja pursota sille keksejä, joiden keskellä olevan reiän halkaisilja on noin 4 cm. Pursota hitaasti, jotta kekseistä tulee tarpeeksi paksuja ja ne kohoavat kauniisti.
Paista keksejä 200-asteisessa uunissa 12-14 minuuttia, kunnes ne saavat vähän väriä. Anna keksien jäähtyä. Ota kuorrutteen ainekset huoneenlämpöön.
Vatkaa sulatejuusto ja rasva tasaiseksi sähkövatkaimella. Lisää tomusokeri ja sekoita. Levitä kuorrute kekseille lusikalla. Ripottele päälle pähkinärouhetta, raastettua limenkuorta tai kuivattuja marjoja.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
210
879
7,6 g
4,3 g
29,8 g
19,9 g
1,0 g
5,0 g
0,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl vaniljasokeria,
1 rkl kanelia,
1 - 2 rkl pähkinärouhetta, limenkuorta raastettuna tai kuivattuja marjoja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli