Yhteistyössä: Kulman Keittiö


Nappaa talteen!
Kesäkurpitsalasagne valmistuu joko nyhtökaurasta tai perinteisestä jauhelihasta. Tomaatilla maustettu nyhtökaura sopii lasagneen. Jos haluat jättää vehnäjauhot pois reseptistä, suurusta juustokastikkeen pohjana oleva maito maizenalla. Makua saat kastikkeeseen laakerinlehdellä ja maustepippurilla.
| Tomaattikastike | |
|---|---|
| sipuli | |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 - 2 kpl | porkkanaa |
| öljyä | |
| 500 g | tomaattimurskaa |
| 3 kpl | timjamin oksaa |
| 1 dl | vettä |
| 1/2 rkl | sokeria |
| suolaa | |
| pippuria | |
| 1 pkt tomaatilla maustettua nyhtökauraa | |
| Juustokastike | |
| 2 rkl | voita |
| 3/4 dl | vehnäjauhoja |
| 5 dl | maitoa |
| 150 g | juustoraastetta (esim. emmental) |
| 50 g | parmesan-raastetta |
| suolaa | |
| pippuria | |
| 500 g | kesäkurpitsaa |
| 100 g | juustoraastetta |
Hienonna sipuli sekä valkosipuli ja raasta porkkana.
Kuulota kasvikset öljyssä ja lisää tomaattimurska sekä timjaminlehdet. Anna hautua vähintään juustokastikkeen valmistuksen ajan, mielellään jopa reilun tunnin.
Valmista juustokastike. Sulata voi toisessa kattilassa, lisää jauhot, sekoita ja annan kiehahtaa.
Lisää maito ohuena nauhana ja sekoita kunnes kastike on tasaista. Anna kiehahtaa koko ajan sekoittaen, ota pois lämmöltä, lisää juustoraasteet ja sekoita kunnes juusto sulaa. Mausta suolalla ja pippurilla.
Lisää nyhtökaura tomaattikastikkeeseen ja kuumenna. Leikkaa kesäkurpitsat pituussuuntaan siivuiksi.
Kokoa lasagne uunivuokaan niin että kerrokset kesäkurpitsaa, tomaattikastiketta ja juustokastiketta vuorottelevat, kuitenkin niin että päällimmäiseksi jää kerros juustokastiketta. Kuorruta kesäkurpitsalasagne juustoraasteella ja paista 180-asteisessa uunissa 45 minuuttia.


Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Kesäkurpitsalasagne valmistuu joko nyhtökaurasta tai perinteisestä jauhelihasta. Tomaatilla maustettu nyhtökaura sopii lasagneen. Jos haluat jättää vehnäjauhot pois reseptistä, suurusta juustokastikkeen pohjana oleva maito maizenalla. Makua saat kastikkeeseen laakerinlehdellä ja maustepippurilla.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Tomaattikastike | |
| sipuli | |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 - 2 kpl | porkkanaa |
| öljyä | |
| 500 g | tomaattimurskaa |
| 3 kpl | timjamin oksaa |
| 1 dl | vettä |
| 1/2 rkl | sokeria |
| suolaa | |
| pippuria | |
| 1 pkt tomaatilla maustettua nyhtökauraa | |
Juustokastike | |
| 2 rkl | voita |
| 3/4 dl | vehnäjauhoja |
| 5 dl | maitoa |
| 150 g | juustoraastetta (esim. emmental) |
| 50 g | parmesan-raastetta |
| suolaa | |
| pippuria | |
| 500 g | kesäkurpitsaa |
| 100 g | juustoraastetta |
Hienonna sipuli sekä valkosipuli ja raasta porkkana.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| sipuli | |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
Kuulota kasvikset öljyssä ja lisää tomaattimurska sekä timjaminlehdet. Anna hautua vähintään juustokastikkeen valmistuksen ajan, mielellään jopa reilun tunnin.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | tomaattimurskaa |
| 3 kpl | timjamin oksaa |
| pippuria | |
| 1/2 rkl | sokeria |
| suolaa | |
| 1 dl | vettä |
Valmista juustokastike. Sulata voi toisessa kattilassa, lisää jauhot, sekoita ja annan kiehahtaa.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 rkl | voita |
| 3/4 dl | vehnäjauhoja |
Lisää maito ohuena nauhana ja sekoita kunnes kastike on tasaista. Anna kiehahtaa koko ajan sekoittaen, ota pois lämmöltä, lisää juustoraasteet ja sekoita kunnes juusto sulaa. Mausta suolalla ja pippurilla.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 5 dl | maitoa |
| 150 g | juustoraastetta (esim. emmental) |
| 50 g | parmesan-raastetta |
| suolaa | |
| pippuria |
Lisää nyhtökaura tomaattikastikkeeseen ja kuumenna. Leikkaa kesäkurpitsat pituussuuntaan siivuiksi.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 pkt tomaatilla maustettua nyhtökauraa | |
| 500 g | kesäkurpitsaa |
Kokoa lasagne uunivuokaan niin että kerrokset kesäkurpitsaa, tomaattikastiketta ja juustokastiketta vuorottelevat, kuitenkin niin että päällimmäiseksi jää kerros juustokastiketta. Kuorruta kesäkurpitsalasagne juustoraasteella ja paista 180-asteisessa uunissa 45 minuuttia.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 100 g | juustoraastetta |
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
361
Energiaa kcal
1511
Energiaa kj
20,3 g
Rasvaa
12,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
25,3 g
Hiilihydraatteja
18,3 g
Sokereita
4,3 g
Kuituja
17,3 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
361
Energiaa kcal
1511
Energiaa kj
20,3 g
Rasvaa
12,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
25,3 g
Hiilihydraatteja
18,3 g
Sokereita
4,3 g
Kuituja
17,3 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Sipuli, öljyä, 3 kpl timjamin oksaa, suolaa, pippuria, 1 pkt tomaatilla maustettua nyhtökauraa, 50 g parmesan-raastetta, suolaa, pippuria, 100 g juustoraastetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli