
Kesäkurpitsalasagne nyhtökaurasta


Ainekset
Tomaattikastike
Juustokastike
Reseptin ainekset Kulman keittiöstä
Valmistus
Hienonna sipuli sekä valkosipuli ja raasta porkkana.
Kuulota kasvikset öljyssä ja lisää tomaattimurska sekä timjaminlehdet. Anna hautua vähintään juustokastikkeen valmistuksen ajan, mielellään jopa reilun tunnin.
Valmista juustokastike. Sulata voi toisessa kattilassa, lisää jauhot, sekoita ja annan kiehahtaa.
Lisää maito ohuena nauhana ja sekoita kunnes kastike on tasaista. Anna kiehahtaa koko ajan sekoittaen, ota pois lämmöltä, lisää juustoraasteet ja sekoita kunnes juusto sulaa. Mausta suolalla ja pippurilla.
Lisää nyhtökaura tomaattikastikkeeseen ja kuumenna. Leikkaa kesäkurpitsat pituussuuntaan siivuiksi.
Kokoa lasagne uunivuokaan niin että kerrokset kesäkurpitsaa, tomaattikastiketta ja juustokastiketta vuorottelevat, kuitenkin niin että päällimmäiseksi jää kerros juustokastiketta. Kuorruta kesäkurpitsalasagne juustoraasteella ja paista 180-asteisessa uunissa 45 minuuttia.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
361
1511
20,3 g
12,3 g
25,3 g
18,3 g
4,3 g
17,3 g
0,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Sipuli,
öljyä,
3 kpl timjamin oksaa,
suolaa,
pippuria,
1 pkt tomaatilla maustettua nyhtökauraa,
50 g parmesan-raastetta,
suolaa,
pippuria,
100 g juustoraastetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli