Kesäkurpitsapikkelssi - Yhteishyvä

Kesäkurpitsapikkelssi

???
Kappaleita
1
Jaa Somessa

Ainekset

500 g
Kesäkurpitsaa
200 g
Sipulia
3 kpl
Valkosipulinkynttä
1 dl
Hienonnettua tilliä
Pala punaista chiliä

LIEMI:

1 dl
Väkiviinaetikkaa
1 dl
Sokeria
2 1/2 dl
Vettä
1 tl
Suolaa
1 tl
Roseepippuria

Näin teet

1

Pese kesäkurpitsat ja suikaloi ne. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Mittaa liemen ainekset kattilaan. Kun liemi kiehuu, sekoita joukkoon kesäkurpitsa ja sipulit. Keitä minuutin ajan. Nosta kattila liedeltä ja lisää joukkoon tillisilppu, pippuri ja hienonnettu chili, josta on siemenet poistettu. Anna jäähtyä kannen alla. Siirrä salaatti puhtaisiin tölkkeihin ja säilytä kylmässä. Salaatti säilyy noin kuukauden.

Resepti
Aila Pakarinen
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 15.7.2009
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa