Kesämökin clam chowder eli simpukkakeitto - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kesämökin clam chowder eli simpukkakeitto

???
Annokset
4
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

4 kpl
Savupekonia
1 kpl
Sipulia
2 tl
Paprikajauhetta
1/2 l
Perunakuutioita
200 g
Pakastettuja tai säilöttyjä maissinjyviä
2 kpl
Veteen säilöttyjä simpukoita
1 kpl
Laakerinlehti
4 dl
Kalalientä ja simpukoiden lientä
1/2 - 1 tl
Timjamia
4 dl
Maitoa
3 rkl
Hienonnettua persiljaa

Näin teet

1

Leikkaa pekoni pieneksi silpuksi. Kuori sipuli ja perunat. Hienonna sipuli ja leikkaa perunat pieniksi kuutioiksi. Käristä pekoni kattilassa ja lisää sipuli. Kypsennä muutama minuutti, mutta älä ruskista. Sekoita joukkoon paprikajauhe. Lisää perunat, maissi, laakerinlehti, simpukoiden liemi ja kalaliemi sekä timjami. Keitä noin 15 minuuttia eli kunnes perunat ovat kypsiä. Lisää keittoon maito ja simpukat ja kuumenna kiehuvaksi. Tarkista maku ja lisää persilja.

Resepti
Aila Pakarinen
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 23.6.2008
Muokattu: 15.5.2019