Kesämökin clam chowder eli simpukkakeitto

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
50 g(4 viipaletta) pekonia
1 kplsipulia
2 tlpaprikajauhetta
1/2 lperunakuutioita
200 gpakastettuja tai säilöttyjä maissinjyviä
2 kplsäilykesimpukkatölkkiä
1 kpllaakerinlehti
4 dlkalalientä ja simpukoiden lientä
1/2 - 1 tltimjamia
4 dlmaitoa
3 rklhienonnettua persiljaa

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa pekoni pieneksi silpuksi. Kuori sipuli ja perunat. Hienonna sipuli ja leikkaa perunat pieniksi kuutioiksi. Käristä pekoni kattilassa ja lisää sipuli. Kypsennä muutama minuutti, mutta älä ruskista. Sekoita joukkoon paprikajauhe. Lisää perunat, maissi, laakerinlehti, simpukoiden liemi ja kalaliemi sekä timjami. Keitä noin 15 minuuttia eli kunnes perunat ovat kypsiä. Lisää keittoon maito ja simpukat ja kuumenna kiehuvaksi. Tarkista maku ja lisää persilja.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025