Kesämökin clam chowder eli simpukkakeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Kesämökin clam chowder eli simpukkakeitto

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ruokavaliot

Ainekset

50 g
(4 viipaletta) pekonia
1 kpl
Sipulia
2 tl
Paprikajauhetta
1/2 l
Perunakuutioita
200 g
Pakastettuja tai säilöttyjä maissinjyviä
2 kpl
säilykesimpukkatölkkiä
1 kpl
Laakerinlehti
4 dl
Kalalientä ja simpukoiden lientä
1/2 - 1 tl
Timjamia
4 dl
Maitoa
3 rkl
Hienonnettua persiljaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Leikkaa pekoni pieneksi silpuksi. Kuori sipuli ja perunat. Hienonna sipuli ja leikkaa perunat pieniksi kuutioiksi. Käristä pekoni kattilassa ja lisää sipuli. Kypsennä muutama minuutti, mutta älä ruskista. Sekoita joukkoon paprikajauhe. Lisää perunat, maissi, laakerinlehti, simpukoiden liemi ja kalaliemi sekä timjami. Keitä noin 15 minuuttia eli kunnes perunat ovat kypsiä. Lisää keittoon maito ja simpukat ja kuumenna kiehuvaksi. Tarkista maku ja lisää persilja.

Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 23.6.2008
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.