Kesän keitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Kesän keitto

Fork and knife
2 Annosta
Fork and knife
2 Annosta

Ruokavaliot

Ainekset

4 kpl
Perunaa
2 kpl
Porkkanaa
200 g
Kukkakaalia
5 dl
Vettä
1 tl
Suolaa
4 kpl
Vihreää tankoparsaa
1 dl
Tuoreita tai pakasteherneitä

maitosuurus

2 dl
Maitoa
2 rkl
Vehnäjauhoja

lisäksi

25 g
Pehmeää voita
2 rkl
Hienonnettuja yrttejä, esim. tilliä ja persiljaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori perunat ja porkkanat. Viipaloi porkkanat ja lohko perunat. Paloittele kukkakaali pieniksi nupuiksi. Lisää kasvikset kiehuvaan veteen. Anna niiden kiehua lähes kypsiksi noin 8 minuuttia. Leikkaa parsoista puumainen tyviosa pois, kuori ja paloittele parsat. Lisää keittoon parsat ja herneet. Sekoita jauhot maitoon ja sekoita suurus keittoon. Keitä muutama minuutti. Anna hautua kannen alla hetki. Sekoita yrtit pehmeään voihin ja viimeistele keitto yrttivoilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.5.2013
Muokattu: 30.9.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1390

332

12,0 g

7,5 g

38,5 g

11,5 g

7,0 g

10,5 g

0,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

5 dl Vettä,

1 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli