Kesän keitto

Ainekset (2 annosta)

MääräAinesosa
4 kplperunaa
2 kplporkkanaa
200 gkukkakaalia
5 dlvettä
1 tlsuolaa
4 kplvihreää tankoparsaa
1 dltuoreita tai pakasteherneitä

Maitosuurus

2 dlmaitoa
2 rklvehnäjauhoja

Lisäksi

25 gpehmeää voita
2 rklhienonnettuja yrttejä, esim. tilliä ja persiljaa

Valmistus

  1. 1

    Kuori perunat ja porkkanat. Viipaloi porkkanat ja lohko perunat. Paloittele kukkakaali pieniksi nupuiksi. Lisää kasvikset kiehuvaan veteen. Anna niiden kiehua lähes kypsiksi noin 8 minuuttia. Leikkaa parsoista puumainen tyviosa pois, kuori ja paloittele parsat. Lisää keittoon parsat ja herneet. Sekoita jauhot maitoon ja sekoita suurus keittoon. Keitä muutama minuutti. Anna hautua kannen alla hetki. Sekoita yrtit pehmeään voihin ja viimeistele keitto yrttivoilla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 5 dl Vettä, 1 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä