Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kesän keitto

Fork and knife
2 Annosta
Fork and knife
2 Annosta

Ainekset

4 kpl
Perunaa
2 kpl
Porkkanaa
200 g
Kukkakaalia
5 dl
Vettä
1 tl
Suolaa
4 kpl
Vihreää tankoparsaa
1 dl
Tuoreita tai pakasteherneitä

Maitosuurus

2 dl
Maitoa
2 rkl
Vehnäjauhoja

Lisäksi

25 g
Pehmeää voita
2 rkl
Hienonnettuja yrttejä, esim. tilliä ja persiljaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori perunat ja porkkanat. Viipaloi porkkanat ja lohko perunat. Paloittele kukkakaali pieniksi nupuiksi. Lisää kasvikset kiehuvaan veteen. Anna niiden kiehua lähes kypsiksi noin 8 minuuttia. Leikkaa parsoista puumainen tyviosa pois, kuori ja paloittele parsat. Lisää keittoon parsat ja herneet. Sekoita jauhot maitoon ja sekoita suurus keittoon. Keitä muutama minuutti. Anna hautua kannen alla hetki. Sekoita yrtit pehmeään voihin ja viimeistele keitto yrttivoilla.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.5.2013
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

332

1390

12,0 g

7,5 g

38,5 g

11,5 g

7,0 g

10,5 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

5 dl Vettä,

1 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli