Kesäsalaatti herkkusienistä
1 Kappaletta
|15 min

Nappaa talteen!
| 1 kpl | kerä sidesalaattia |
| 1 kpl | ruukku rucolaa |
| 1 kpl | kerä ruukkusalaattia |
| 1 kpl | pieniä parsan varsia tai vastaavasti 1 tlk säilöttyä parsaa |
| muutama tuore herkkusieni | |
| (tuoreita tai pakastettuja herneitä tai sokeriherneitä) | |
| 1 kpl | pihvitomaatti |
| Kastike: | |
|---|---|
| 1 dl | seesamöljyä tai vihreää oliiviöljä |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä puristettuna |
| 2 tl | balsmicoetikkaa tai 1/2 sitruunan mehu |
| suolaa ja sitruunapippuria | |
| (mantelirouhetta) | |
- 1.
Sekoita ensin kastikkeen ainekset toisiinsa hyvin ravistaen. Huuhdo ja valuta kasvikset. Leikkaa parsoista pois huonot päät ja kiehauta varret nopeasti höyryssä, jos parsat ovat tuoreita. Valuta ja jäähdytä. Viipaloi herkkusienet ja tomaatti.
Asettele ainekset kauniisti vadille. Valuta kastike päälle. Tarjoa lisänä hyvää leipää.
Kesäsalaatti herkkusienistä
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | kerä sidesalaattia |
| 1 kpl | ruukku rucolaa |
| 1 kpl | kerä ruukkusalaattia |
| 1 kpl | pieniä parsan varsia tai vastaavasti 1 tlk säilöttyä parsaa |
| muutama tuore herkkusieni | |
| (tuoreita tai pakastettuja herneitä tai sokeriherneitä) | |
| 1 kpl | pihvitomaatti |
Kastike: | |
| 1 dl | seesamöljyä tai vihreää oliiviöljä |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä puristettuna |
| 2 tl | balsmicoetikkaa tai 1/2 sitruunan mehu |
| suolaa ja sitruunapippuria | |
| (mantelirouhetta) | |
Valmistus
- 1
Sekoita ensin kastikkeen ainekset toisiinsa hyvin ravistaen. Huuhdo ja valuta kasvikset. Leikkaa parsoista pois huonot päät ja kiehauta varret nopeasti höyryssä, jos parsat ovat tuoreita. Valuta ja jäähdytä. Viipaloi herkkusienet ja tomaatti.
Asettele ainekset kauniisti vadille. Valuta kastike päälle. Tarjoa lisänä hyvää leipää.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
23.10.2018
|Päivitetty: 26.9.2025





























