Kesäsalaatti herkkusienistä - Yhteishyvä

Kesäsalaatti herkkusienistä

???
Kappaleita
1
Valmistusaika
15 min
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
Kerä sidesalaattia
1 kpl
Ruukku rucolaa
1 kpl
Kerä ruukkusalaattia
1 kpl
Pieniä parsan varsia tai vastaavasti 1 tlk säilöttyä parsaa
Muutama tuore herkkusieni
(tuoreita tai pakastettuja herneitä tai sokeriherneitä)
1 kpl
Pihvitomaatti

KASTIKE:

1 dl
Seesamöljyä tai vihreää oliiviöljä
2 kpl
Valkosipulinkynttä puristettuna
2 tl
Balsmicoetikkaa tai 1/2 sitruunan mehu
Suolaa ja sitruunapippuria
(mantelirouhetta)

Näin teet

1

Sekoita ensin kastikkeen ainekset toisiinsa hyvin ravistaen. Huuhdo ja valuta kasvikset. Leikkaa parsoista pois huonot päät ja kiehauta varret nopeasti höyryssä, jos parsat ovat tuoreita. Valuta ja jäähdytä. Viipaloi herkkusienet ja tomaatti.

Asettele ainekset kauniisti vadille. Valuta kastike päälle. Tarjoa lisänä hyvää leipää.

Resepti
Pirjo Muurinen
Kuvat
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 17.1.2005
Muokattu: 31.1.2019
Jaa Somessa