Kesäsalaatti herkkusienistä

Arvostele resepti
1 Kappaletta

15 min

Ainekset

MääräAinesosa
1 kplkerä sidesalaattia
1 kplruukku rucolaa
1 kplkerä ruukkusalaattia
1 kplpieniä parsan varsia tai vastaavasti 1 tlk säilöttyä parsaa
muutama tuore herkkusieni
(tuoreita tai pakastettuja herneitä tai sokeriherneitä)
1 kplpihvitomaatti

Kastike:

1 dlseesamöljyä tai vihreää oliiviöljä
2 kplvalkosipulinkynttä puristettuna
2 tlbalsmicoetikkaa tai 1/2 sitruunan mehu
suolaa ja sitruunapippuria
(mantelirouhetta)

Valmistus

  1. 1

    Sekoita ensin kastikkeen ainekset toisiinsa hyvin ravistaen. Huuhdo ja valuta kasvikset. Leikkaa parsoista pois huonot päät ja kiehauta varret nopeasti höyryssä, jos parsat ovat tuoreita. Valuta ja jäähdytä. Viipaloi herkkusienet ja tomaatti.

    Asettele ainekset kauniisti vadille. Valuta kastike päälle. Tarjoa lisänä hyvää leipää.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
23.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä