Kevyet lohinyytit

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 glohifileetä

Kasvishöyste

1 kplsipuli
1 kplporkkana
1 kpllehtisellerinvarsi
2 kplvalkosipulinkynttä
2 rkloliiviöljyä
1 rklsitruunamehua
hienoa merisuolaa
rouhittua valkopippuria

Lisäksi

4 kplleivinpaperiarkkia

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa lohifilee neljään osaan. Kastele paperiarkit ja rutista ne. Asettele kalaviipaleet arkin keskelle. Kuori ja hienonna sipuli, porkkana, lehtisellerinvarsi sekä valkosipulinkynnet. Sekoita kasvikset kulhossa ja mausta öljyllä ja sitruunamehulla. Mausta kalapalat. Jaa kasvikset kalojen päälle. Kääri paperin reunat kalojen suojaksi. Nosta nyytit höyrytyskattilan koriin, jonka alla on kiehuvaa vettä. Peitä kattila kannella ja kypsennä 8–10 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynttä, 1 rkl Sitruunamehua, Hienoa merisuolaa, Rouhittua valkopippuria, Leivinpaperiarkkia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025