Leikkaa lohifilee neljään osaan. Kastele paperiarkit ja rutista ne. Asettele kalaviipaleet arkin keskelle. Kuori ja hienonna sipuli, porkkana, lehtisellerinvarsi sekä valkosipulinkynnet. Sekoita kasvikset kulhossa ja mausta öljyllä ja sitruunamehulla. Mausta kalapalat. Jaa kasvikset kalojen päälle. Kääri paperin reunat kalojen suojaksi. Nosta nyytit höyrytyskattilan koriin, jonka alla on kiehuvaa vettä. Peitä kattila kannella ja kypsennä 8–10 minuuttia.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1566
374
27,3 g
5,0 g
3,0 g
2,5 g
2,0 g
28,8 g
0,2 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulinkynttä,
1 rkl Sitruunamehua,
Hienoa merisuolaa,
Rouhittua valkopippuria,
Leivinpaperiarkkia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli