Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kevyet lohinyytit

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

600 g
Lohifileetä

Kasvishöyste

1 kpl
Sipuli
1 kpl
Porkkana
1 kpl
Lehtisellerinvarsi
2 kpl
Valkosipulinkynttä
2 rkl
Oliiviöljyä
1 rkl
Sitruunamehua
Hienoa merisuolaa
Rouhittua valkopippuria

Lisäksi

4 kpl
Leivinpaperiarkkia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Leikkaa lohifilee neljään osaan. Kastele paperiarkit ja rutista ne. Asettele kalaviipaleet arkin keskelle. Kuori ja hienonna sipuli, porkkana, lehtisellerinvarsi sekä valkosipulinkynnet. Sekoita kasvikset kulhossa ja mausta öljyllä ja sitruunamehulla. Mausta kalapalat. Jaa kasvikset kalojen päälle. Kääri paperin reunat kalojen suojaksi. Nosta nyytit höyrytyskattilan koriin, jonka alla on kiehuvaa vettä. Peitä kattila kannella ja kypsennä 8–10 minuuttia.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.10.2012
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

374

1566

27,3 g

5,0 g

3,0 g

2,5 g

2,0 g

28,8 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynttä,

1 rkl Sitruunamehua,

Hienoa merisuolaa,

Rouhittua valkopippuria,

Leivinpaperiarkkia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli