Kevyet lohinyytit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Kevyet lohinyytit

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

600 g
Lohifileetä

kasvishöyste

1 kpl
Sipuli
1 kpl
Porkkana
1 kpl
Lehtisellerinvarsi
2 kpl
Valkosipulinkynttä
2 rkl
Oliiviöljyä
1 rkl
Sitruunamehua
Hienoa merisuolaa
Rouhittua valkopippuria

lisäksi

4 kpl
Leivinpaperiarkkia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Leikkaa lohifilee neljään osaan. Kastele paperiarkit ja rutista ne. Asettele kalaviipaleet arkin keskelle. Kuori ja hienonna sipuli, porkkana, lehtisellerinvarsi sekä valkosipulinkynnet. Sekoita kasvikset kulhossa ja mausta öljyllä ja sitruunamehulla. Mausta kalapalat. Jaa kasvikset kalojen päälle. Kääri paperin reunat kalojen suojaksi. Nosta nyytit höyrytyskattilan koriin, jonka alla on kiehuvaa vettä. Peitä kattila kannella ja kypsennä 8–10 minuuttia.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.10.2012
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1566

374

27,3 g

5,0 g

3,0 g

2,5 g

2,0 g

28,8 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynttä,

1 rkl Sitruunamehua,

Hienoa merisuolaa,

Rouhittua valkopippuria,

Leivinpaperiarkkia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli