Kevyt poro-sienipiirakka

Ainekset

MääräAinesosa
1 kpl(400 g) ruis-perunataikinaa (pakaste)

Täyte:

1 kpl(200 g) herkkusieniä
1/4 kplpurjoa
1 rklöljyä
1 tltimjamia
suolaa
rouhittua mustapippuria
1 kpl(100 g) poron kylmäsavupaistiviipaleita
150 gemmentaljuustoraastetta

Valmistus

  1. 1

    Anna taikinan sulaa pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli taikinasta ohut suorakaiteenmuotoinen levy ja nosta leivinpaperilla vuoratulle pienikokoiselle uunipannulle.Viipaloi sienet ja paahda kevyesti kuivalla pannulla, kunnes niistä irtoaa hieman nestettä. Halkaise ja huuhtele purjo huolella. Leikkaa ohuiksi suikaleiksi.Lisää pannulle öljy ja purjosuikaleet. Kääntele hetken aikaa ja nosta pannu syrjään jäähtymään. Mausta seos timjamilla, suolalla ja pippurilla.Revi taikinalevyn päälle tasaisesti poronpaistiviipaleita. Levitä päälle sieniseos. Ripottele päälle juustoraaste. Paista piirakkaa 225-asteisessa uunin alatasossa noin 20 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä