Kieppileipä

Nappaa talteen!
| 2 dl | vettä |
| 25 g | hiivaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 5 - 6 dl | vehnäjauhoja |
| 2 rkl | öljyä |
| Täyte | |
|---|---|
| 200 g | kinkkua |
| 150 g | (4 dl) mozzarellaa raasteena |
| 1/2 kpl | ruukkua basillikaa |
- 1.
Valmista hiivataikina. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi jos käytät tuorehiivaa. Kuivahiiva kaipaa toimiakseen hieman lämpimämpää vettä, noin 40 asteista.Sekoita kulhossa vesi, hiiva, suola ja suurin osa jauhoista. Alusta nyrkillä painellen.Lisää öljy ja loput jauhoista. Alusta, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista.Kohota taikina. Kauli taikinasta pyöreä levy ja täytä kinkkukuutioilla, mozzarellaraasteella ja silputulla basilikalla. Kohota. Voitele kananmunalla ja paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Kieppileipä
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 dl | vettä |
| 25 g | hiivaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 5 - 6 dl | vehnäjauhoja |
| 2 rkl | öljyä |
Täyte | |
| 200 g | kinkkua |
| 150 g | (4 dl) mozzarellaa raasteena |
| 1/2 kpl | ruukkua basillikaa |
Valmistus
- 1
Valmista hiivataikina. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi jos käytät tuorehiivaa. Kuivahiiva kaipaa toimiakseen hieman lämpimämpää vettä, noin 40 asteista.Sekoita kulhossa vesi, hiiva, suola ja suurin osa jauhoista. Alusta nyrkillä painellen.Lisää öljy ja loput jauhoista. Alusta, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista.Kohota taikina. Kauli taikinasta pyöreä levy ja täytä kinkkukuutioilla, mozzarellaraasteella ja silputulla basilikalla. Kohota. Voitele kananmunalla ja paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





