Kiinalainen purkkiherkku
15 min

Nappaa talteen!
Tämä täysjyvänuudeleista, punaisesta pestosta ja kasviksista valmistettu ruoka nautitaan hauskasti purkista. Purkkiherkku maistuu välipalana vaikka seuraavana päivänä.
| 200 g | täysjyvänuudelia |
| 3 rkl | punaista pestoa |
| 1/2 kpl | sitruunamehu |
| 2 dl | herneitä (pakaste) |
| 1 kpl | (290 g) kikherneitä tai kidneypapuja |
| 1 kpl | (250 g) kirsikkatomaattia |
| 3/10 kpl | kurkkua |
| 1/2 kpl | ruukkua korianteria |
- 1.
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Kun nuudelit ovat kypsiä, kaada ne siivilään valumaan. Kaada nuudelit siivilästä kulhoon. Sekoita pesto nuudeleihin.
- 2.
Leikkaa sitruuna veitsellä puoliksi. Purista toisesta puolikkaasta mehu ja kaada nuudeleiden joukkoon.
- 3.
Mittaa pakasteherneet pieneen kulhoon.
- 4.
Kaada kikherneet tai pavut siivilään ja huuhtele ne kylmällä vedellä.
- 5.
Huuhtele kirsikkatomaatit kylmällä vedellä. Leikkaa ne puoliksi. Huuhtele kurkku. Leikkaa kurkku kuutioiksi. Leikkaa korianteri veitsellä silpuksi.
- 6.
Sekoita herneet, kikherneet, tomaatit, kurkut ja korianteri nuudeleiden joukkoon.
- 7.
Jaa ruoka neljään purkkiin, sulje purkkien kannet ja laita jääkaappiin. Purkkiherkku maistuu välipalana vaikka seuraavana päivänä.
Tämä täysjyvänuudeleista, punaisesta pestosta ja kasviksista valmistettu ruoka nautitaan hauskasti purkista. Purkkiherkku maistuu välipalana vaikka seuraavana päivänä.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | täysjyvänuudelia |
| 3 rkl | punaista pestoa |
| 1/2 kpl | sitruunamehu |
| 2 dl | herneitä (pakaste) |
| 1 kpl | (290 g) kikherneitä tai kidneypapuja |
| 1 kpl | (250 g) kirsikkatomaattia |
| 3/10 kpl | kurkkua |
| 1/2 kpl | ruukkua korianteria |
Valmistus
- 1
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Kun nuudelit ovat kypsiä, kaada ne siivilään valumaan. Kaada nuudelit siivilästä kulhoon. Sekoita pesto nuudeleihin.
Määrä Ainesosa 200 g täysjyvänuudelia 3 rkl punaista pestoa - 2
Leikkaa sitruuna veitsellä puoliksi. Purista toisesta puolikkaasta mehu ja kaada nuudeleiden joukkoon.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl sitruunamehu - 3
Mittaa pakasteherneet pieneen kulhoon.
Määrä Ainesosa 2 dl herneitä (pakaste) - 4
Kaada kikherneet tai pavut siivilään ja huuhtele ne kylmällä vedellä.
Määrä Ainesosa 1 kpl (290 g) kikherneitä tai kidneypapuja - 5
Huuhtele kirsikkatomaatit kylmällä vedellä. Leikkaa ne puoliksi. Huuhtele kurkku. Leikkaa kurkku kuutioiksi. Leikkaa korianteri veitsellä silpuksi.
Määrä Ainesosa 1 kpl (250 g) kirsikkatomaattia 3/10 kpl kurkkua 1/2 kpl ruukkua korianteria - 6
Sekoita herneet, kikherneet, tomaatit, kurkut ja korianteri nuudeleiden joukkoon.
Määrä Ainesosa 2 dl herneitä (pakaste) 1 kpl (290 g) kikherneitä tai kidneypapuja 1 kpl (250 g) kirsikkatomaattia 3/10 kpl kurkkua 1/2 kpl ruukkua korianteria - 7
Jaa ruoka neljään purkkiin, sulje purkkien kannet ja laita jääkaappiin. Purkkiherkku maistuu välipalana vaikka seuraavana päivänä.
Tee annokset tiiviisiin muovirasioihin, niin voit ottaa purkkiherkun mukaan myös harrastuksiin.
Ravintosisältö
261
Energiaa kcal
1094
Energiaa kj
7,0 g
Rasvaa
0,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
40,0 g
Hiilihydraatteja
4,0 g
Sokereita
3,8 g
Kuituja
7,5 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
261
Energiaa kcal
1094
Energiaa kj
7,0 g
Rasvaa
0,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
40,0 g
Hiilihydraatteja
4,0 g
Sokereita
3,8 g
Kuituja
7,5 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Ruukkua korianteria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























