Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Kun nuudelit ovat kypsiä, kaada ne siivilään valumaan. Kaada nuudelit siivilästä kulhoon. Sekoita pesto nuudeleihin.
Leikkaa sitruuna veitsellä puoliksi. Purista toisesta puolikkaasta mehu ja kaada nuudeleiden joukkoon.
Mittaa pakasteherneet pieneen kulhoon.
Kaada kikherneet tai pavut siivilään ja huuhtele ne kylmällä vedellä.
Huuhtele kirsikkatomaatit kylmällä vedellä. Leikkaa ne puoliksi. Huuhtele kurkku. Leikkaa kurkku kuutioiksi. Leikkaa korianteri veitsellä silpuksi.
Sekoita herneet, kikherneet, tomaatit, kurkut ja korianteri nuudeleiden joukkoon.
Jaa ruoka neljään purkkiin, sulje purkkien kannet ja laita jääkaappiin. Purkkiherkku maistuu välipalana vaikka seuraavana päivänä.
Tee annokset tiiviisiin muovirasioihin, niin voit ottaa purkkiherkun mukaan myös harrastuksiin.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
261
1094
7,0 g
0,8 g
40,0 g
4,0 g
3,8 g
7,5 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Ruukkua korianteria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli