Kiireisen emännän porokeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Kiireisen emännän porokeitto

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta

Ainekset

400 - 500 g
Poron käristyslihaa
150 g
Pekonia
2 kpl
Sipulia
10 kpl
Maustepippuria
1/2 l
Vettä
Liha- tai yrttiliemikuutio
6 kpl
Perunaa
1/2 tl
Suolaa
2 kpl
(á 200 g) pakastettuja keittojuureksia
Nippu persiljaa silputtuna

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sulata liha hitaasti jääkaapissa tai huoneenlämmössä, jos se on pakasteena. Ruskista pekonikuutiot padassa. Lisää vähitellen porosuikaleet. Sekoita ja kypsennä. Lisää kuoritut ja lohkotut sipulit, pippurit ja vesi. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Murenna sekaan liemikuutio. Keitä 10 minuuttia. Kuori ja lohko sillä aikaa perunat pieniksi lohkoiksi ja lisää keittoon. Kypsennä ne puolikypsiksi. Lisää lopuksi pakastekasvikset ja tarpeen mukaan vettä. Keitä keitto kypsäksi ja silppua päälle persiljaa.Tarjoa lisänä näkkileipää, tomaattia tai kurkkua.Porokeiton maku vain paranee, kun se hautuu pitkään. Ei haittaa, vaikka perunat ja juurekset vähän soseutuvatkin.

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 21.11.2006
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.