Kiireisen emännän porokeitto

Arvostele resepti
1 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa
400 - 500 gporon käristyslihaa
150 gpekonia
2 kplsipulia
10 kplmaustepippuria
1/2 lvettä
liha- tai yrttiliemikuutio
6 kplperunaa
1/2 tlsuolaa
2 kpl(á 200 g) pakastettuja keittojuureksia
nippu persiljaa silputtuna

Valmistus

  1. 1

    Sulata liha hitaasti jääkaapissa tai huoneenlämmössä, jos se on pakasteena. Ruskista pekonikuutiot padassa. Lisää vähitellen porosuikaleet. Sekoita ja kypsennä. Lisää kuoritut ja lohkotut sipulit, pippurit ja vesi. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Murenna sekaan liemikuutio. Keitä 10 minuuttia. Kuori ja lohko sillä aikaa perunat pieniksi lohkoiksi ja lisää keittoon. Kypsennä ne puolikypsiksi. Lisää lopuksi pakastekasvikset ja tarpeen mukaan vettä. Keitä keitto kypsäksi ja silppua päälle persiljaa.Tarjoa lisänä näkkileipää, tomaattia tai kurkkua.Porokeiton maku vain paranee, kun se hautuu pitkään. Ei haittaa, vaikka perunat ja juurekset vähän soseutuvatkin.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä