Kiireisen emännän porokeitto - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kiireisen emännän porokeitto

???
Kappaleita
1
Jaa Somessa

Ainekset

400 - 500 g
Poron käristyslihaa
150 g
Pekonia
2 kpl
Sipulia
10 kpl
Maustepippuria
1/2 l
Vettä
Liha- tai yrttiliemikuutio
6 kpl
Perunaa
1/2 tl
Suolaa
2 kpl
(á 200 g) pakastettuja keittojuureksia
Nippu persiljaa silputtuna

Näin teet

1

Sulata liha hitaasti jääkaapissa tai huoneenlämmössä, jos se on pakasteena. Ruskista pekonikuutiot padassa. Lisää vähitellen porosuikaleet. Sekoita ja kypsennä. Lisää kuoritut ja lohkotut sipulit, pippurit ja vesi. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Murenna sekaan liemikuutio. Keitä 10 minuuttia. Kuori ja lohko sillä aikaa perunat pieniksi lohkoiksi ja lisää keittoon. Kypsennä ne puolikypsiksi. Lisää lopuksi pakastekasvikset ja tarpeen mukaan vettä. Keitä keitto kypsäksi ja silppua päälle persiljaa.Tarjoa lisänä näkkileipää, tomaattia tai kurkkua.Porokeiton maku vain paranee, kun se hautuu pitkään. Ei haittaa, vaikka perunat ja juurekset vähän soseutuvatkin.

Koostaja
Yhteishyvä
Kuvat
SOK
Julkaistu: 21.11.2006
Muokattu: 17.5.2019